Home Greek News Συνελήφθη στον Έβρο ο συγγραφέας του βιβλίου «11 ημέρες με τον Φετουλάχ Γκιουλέν» Fantomas από Fantomas 03/08/2022

Συνελήφθη στον Έβρο ο συγγραφέας του βιβλίου «11 ημέρες με τον Φετουλάχ Γκιουλέν» Fantomas από Fantomas 03/08/2022

by _
0 comment 160 views
Συνελήφθη στον Έβρο ο συγγραφέας του βιβλίου «11 ημέρες με τον Φετουλάχ Γκιουλέν» Fantomas από Fantomas  03/08/2022
Συνελήφθη στον Έβρο ο συγγραφέας του βιβλίου «11 ημέρες με τον Φετουλάχ Γκιουλέν» Fantomas από Fantomas  03/08/2022

Συνελήφθη στον Έβρο ο συγγραφέας του βιβλίου «11 ημέρες με τον Φετουλάχ Γκιουλέν»


Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως στενοί συνεργάτες του αυτοεξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, συνελήφθησαν από τις Αρχές την ώρα που επιχειρούσαν να διαφύγουν παράνομα στην Ελλάδα.

Πρόκειται για τον Μεχμέτ Γκιουντέμ και την σύζυγό του Μίνε, οι οποίοι προσπάθησαν μαζί με άλλα 18 άτομα να περάσουν σε ελληνικό έδαφος, μέσω του ποταμού Έβρου, αλλά ακινητοποιήθηκαν από την τουρκική Στρατοχωροφυλακή.

Από τα 20 άτομα διαπιστώθηκε -σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές- πως 16 ήταν μέλη της FETO του Γκιουλέν και οι υπόλοιποι μέλη κουρδικών οργανώσεων, που η Τουρκία χαρακτηρίζει ως «τρομοκρατικές».

Τα δημοσιεύματα των τουρκικών εφημερίδων αναφέρουν πως ο Μεχμέτ Γκιουντέμ, δημοσιογράφος και πρώην μέλος του Ιδρύματος Δημοσιογράφων και Συγγραφέων, είναι συγγραφέας του βιβλίου «11 ημέρες με τον Φετουλάχ Γκιουλεν». Το βιβλίο εκδόθηκε το 2005, τότε που οι σχέσεις Ερντογάν – Γκιουλέν ήταν άριστες, και δημοσιεύτηκε σε συνέχειες στην εφημερίδα Milliyet.

Ο Γκιουντέμ είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 6,5 ετών για συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση. Συνελήφθη αρχικά το 2017, στο πλαίσιο έρευνας της Γενικής Εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης κατά των διευθυντών, μελών και υπαλλήλων του Ιδρύματος Δημοσιογράφων και Συγγραφέων. Ο ίδιος είχε συγγράψει τις βιογραφίες πολλών Τούρκων πολιτικών, συμπεριλαμβανομένου του πρώην Τούρκου Προέδρου Αμπτουλάχ Γκιουλ.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr