Home ΣΤΡΑΤΟΣ / ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ / ΕΥΠ Η “κρυφή” ΕΥΠ στο Περιστέρι! Τα ψέματα του Κοντολέων και οι “αποστολές” για τις δύσκολες “δουλειές” στα “παιδιά” της ΔΙΔΑΠ που ελέγχεται απόλυτα από το Μαξίμου. “Μπάζει ΣΥΡΙΖΑΪΚΑ νερά ο 12ος όροφος της Κατεχάκη” λέει στο edolio5 ανώτερο στέλεχος της.

Η “κρυφή” ΕΥΠ στο Περιστέρι! Τα ψέματα του Κοντολέων και οι “αποστολές” για τις δύσκολες “δουλειές” στα “παιδιά” της ΔΙΔΑΠ που ελέγχεται απόλυτα από το Μαξίμου. “Μπάζει ΣΥΡΙΖΑΪΚΑ νερά ο 12ος όροφος της Κατεχάκη” λέει στο edolio5 ανώτερο στέλεχος της.

by _
0 comment 210 views

Κυριακή, Ιουλίου 31, 2022

Η “κρυφή” ΕΥΠ στο Περιστέρι! Τα ψέματα του Κοντολέων και οι “αποστολές” για τις δύσκολες “δουλειές” στα “παιδιά” της ΔΙΔΑΠ που ελέγχεται απόλυτα από το Μαξίμου. “Μπάζει ΣΥΡΙΖΑΪΚΑ νερά ο 12ος όροφος της Κατεχάκη” λέει στο edolio5 ανώτερο στέλεχος της.


Του Άρη Σπίνου

Αυτές τις ημέρες, φανταζόμαστε και τις επόμενες θα μιλάμε πλέον από το θυροτηλέφωνο της πολυκατοικίας μόνο αφού ο ένας θα υποψιάζεται ότι τον παρακολουθεί ο άλλος. Ας έρθουμε όμως στα σοβαρά και τα “αστεία” που ακούστηκαν στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας. 

Οι επισυνδέσεις της ΕΥΠ γίνονται μόνο για λόγους Εθνικής Ασφάλειας, οι οποίοι γνωστοποιούνται αναλυτικά στη αποσπασμένη Εισαγγελέα στην ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου που ανέλαβε πρόσφατα την εποπτεία της,  προκειμένου να δώσει την απαιτούμενη έγκριση. Επισύνδεση ( τηλεφωνική παρακολούθηση με απλά Ελληνικά ) κατόπιν αιτήματος ξένης υπηρεσίας, ιδιώτη ή οιουδήποτε άλλου είναι παράνομη και απαγορεύεται. Αλίμονο αν γινόταν διαφορετικά. Ειδικότερα όταν αυτή αφορά Έλληνα που ζει στην Ελλάδα και ζητάει μια ξένη χώρα να τεθεί υπό παρακολούθηση. Αυτό σημαίνει ότι οι Ελληνικές αρχές δεν έχουν πάρει χαμπάρι για την δράση του!

Ο Αρχηγός του τρίτου σε δύναμη κόμματος στην Βουλή κ. Νίκος Ανδρουλάκης και ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης έπεσαν θύματα του ίδιου λογισμικού παρακολούθησης: του “Predator” της Cytrox όπως έχουμε ήδη γράψει σε σχετικό ρεπορτάζ αφού τους απέστειλαν σε αναγραμματισμό την διεύθυνση της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας ως blogspot.edolio5.com αντί του ορθού που είναι edolio5.blogspot.com. Όπως ήδη έγινε γνωστό την Παρασκευή 29/7 καταθέσαμε μήνυση για τον λόγο αυτό.   Η προσπάθεια του Υπουργού Πιερρακάκη (πρώην σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου) να παρουσιάσει εκθέσεις για άλλα λογισμικά όπως το “Pegasus” της NSO, έχει αποκλειστικό στόχο να αποπροσανατολίσει από το γεγονός ότι ένας δημοσιογράφος που ερευνούσε σκάνδαλα όπως ο ίδιος είπε και ένας πολιτικός της Aντιπολίτευσης, δέχθηκαν επίθεση με το ίδιο λογισμικό. Το ερώτημα είναι αμείλικτο.

Για ποιον λόγο δεν κλήθηκε στην κλειστή και απόρρητη Επιτροπή ο Στρατιωτικός – Επικεφαλής της Διεύθυνσης Κυβερνοχώρου της ΕΥΠ, ο οποίος τελεί και Επικεφαλής της Εθνικής Ομάδας Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων (Εθνικό CERT) ως καθ’ ύλην αρμόδιος να δώσει εξηγήσεις για την απόπειρα μόλυνσης με κακόβουλο λογισμικό Αρχηγού κοινοβουλευτικού κόμματος; Η μόνη εξήγηση είναι ότι ενδεχομένους να φοβήθηκαν οι θαμώνες του Μαξίμου αφού ήδη έχει γίνει γνωστή η “δράση” του συγκεκριμένου γύρω από διαδικασίες που δεν είναι συμβατές με τον ρόλο του. 

Τι σχέση έχει αλήθεια ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης με την απόπειρα παρακολούθησης Αρχηγού κόμματος της Αντιπολίτευσης;; Είναι αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων;;; Ή μήπως ο . Πιερρακάκης κλήθηκε ως «σωσίβιο» να θολώσει τα νερά παρουσιάζοντας παρωχημένες εκθέσεις του FACEBOOK, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα απευθυνόμενος σε βουλευτές που είναι ζήτημα με εξαίρεση 2 εξ αυτών να καταλάβαιναν τι τους έλεγε.



«Τα λογισμικά παρακολούθησης πωλούνται έναντι εξαιρετικά υψηλού τιμήματος σε κυβερνήσεις και κυβερνητικά-υποστηριζόμενους φορείς (government-backed organizations)» είπε ο Πιερρακάκης.

Ενδιαφέρον όμως έχει να μας πει ο «επί παντός επιστητού» Πιερρακάκης, ποιοι είναι οι «κυβερνητικά-υποστηριζόμενοι οργανισμοί» στην Ελλάδα, αφού το λογισμικό δεν το προμηθεύτηκε η κυβέρνηση. Διότι δεν γνωρίζουμε κάποιον τέτοιον οργανισμό. Φυσικά αυτό δεν το ρώτησε κανένας βουλευτής.

Και ποιες είναι οι «κατασκευαστικές εργασίες» που υποστήριξε ο κ. Κοντολέων ότι διατέθηκαν τα κονδύλια του απόρρητου προϋπολογισμού της ΕΥΠ; Μήπως εννοεί την απομόνωση με τζάμια και πόρτες ασφαλείας όπου δεν έχει πρόσβαση κανείς, προκειμένου να μην γίνεται γνωστό ποιοι μπαινοβγαίνουν στον δωδέκατο όροφο της Κατεχάκη; Τι είναι χειρότερο; Η εξαπάτηση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής και του ελληνικού λαού ή η μη συνειδητοποίηση του μεγέθους της ανοησίας που χαρακτηρίζει όσα υποστήριξε χθες στη Βουλή; Υπάρχει όμως και μια αλήθεια που ουδείς την έθεσε στην επιτροπή.

“Για θέματα Κατασκοπείας και της παρακολούθησης τηλεφώνων, στην επικράτεια, αποκλειστική αρμοδιότητα έχει η ΕΥΠ και ουδείς άλλος εκτός κι αν την «δουλειά» αυτή παρακολούθησης τηλεφώνων πολιτικών αντιπάλων και δημοσιογράφων το Μαξίμου την ανέθεσε στην ΔΙΔΑΠ της ΕΛ.ΑΣ. επειδή η ΕΥΠ είναι μάλλον σουρωτήρι στον ΣΥΡΙΖΑ” είπε στο edolio5 ανώτερο στέλεχος της ΕΥΠ που υπηρετεί σε κρίσιμη επιχειρησιακή θέση. Ποια είναι η ΔΙΔΑΠ ; 



Σε σύγχρονες εγκαταστάσεις συνολικής επιφάνειας 6.726 τ.μ. στο Περιστέρι, λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2018 η Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών της ΕΛ.ΑΣ., η οποία χαρακτηρίζεται ως μία «μίνι ΕΥΠ» η οποία υπάγεται απευθείας στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ.

Η υπηρεσία «μετακόμισε» από τον 8ο όροφο της ΓΑΔΑ, καθώς κρίθηκε ότι υπήρχε μεγάλη διαρροή πληροφοριών στο κτήριο που ήταν ανεξέλεγχτο ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει 

Ακόμα και η εταιρία που ανέλαβε τη μετακόμιση υπέγραψε, σύμφωνα με πληροφορίες του του edolio5 «σύμφωνο εμπιστευτικότητας». Όπως αναγράφεται στη σχετική σύμβαση, που έχει στην διάθεση της η ηλεκτρονική μας εφημερίδα “η εταιρία έχει την υποχρέωση να χειριστεί τη μεταφορά «με πλήρη εμπιστευτικότητα και απόλυτη εχεμύθεια για όλα τα στοιχεία που θα έρθουν σε γνώση της κατά την εκτέλεση του έργου. Να κρατάει μυστική κάθε πληροφορία που περιέρχεται στην αντίληψή της και να μην αποκαλύπτει τέτοιες πληροφορίες σε τρία πρόσωπα. Η υποχρέωση αυτή συνεχίζει να ισχύει και μετά την περαίωση του έργου». Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στη μεταφορά του αρχείου της υπηρεσίας, των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των σέρβερ.”

Η ΔΙ.Δ.Α.Π., όπως εξηγούν αστυνομικές πηγές, στο edolio5 παρέχει «αυτονομία» στην ΕΛ.ΑΣ. στο κομμάτι των παρακολουθήσεων. Αυτό έγινε σταδιακά. Ξεκίνησε το 2014 με την ίδρυσή της και με την πάροδο του χρόνου η «αυτονομία» ενισχύονταν. Μετά την μετεγκατάσταση ο στόχος απόκτησης «αυτάρκειας» εκτιμάται ότι ολοκληρώθηκε. Δεν είναι τυχαίο ότι σε μεγάλες υποθέσεις, όπως είναι οι απαγωγές υψηλών προσώπων, δεν απαιτείται πλέον στο κομμάτι των παρακολουθήσεων η συνδρομή της ΕΥΠ, όπως γινόταν στο παρελθόν σε πολλές δικογραφίες προκύπτει ότι οι νόμιμες συνακροάσεις έγιναν αποκλειστικά από τη ΔΙ.Δ.Α.Π.

Η ΔΙ.Δ.Α.Π. εποπτεύεται από ανώτερο Εισαγγελικό Λειτουργό προκειμένου να μην υπάρχουν «σκιές» στις παρακολουθήσεις. Αυτό βέβαια όπως και στην ΕΥΠ καταστρατηγείται χωρίς 2η κουβέντα αφού οι επιτελείς των υπηρεσιών παρουσιάζουν στον εισαγγελέα ένα κινητό τηλέφωνο και μια ανώνυμη επιστολή που καταγγέλει για σωρεία αδικημάτων τον ύποπτο για παρακολούθηση και 10 ακόμα αριθμούς ως δήθεν συνομιλητές αυτού. Ποτέ ο εισαγγελέας δεν εξετάζει περεταίρω λεπτομέρειες. Ο Καθένας αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει λοιπόν.

 ΠΗΓΗ >> https://edolio5.blogspot.com/2022/07/12-edolio5.html

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr