Home ΔΙΕΘΝΗ Σημαντικό πλήγμα για τον Μπιλ Γκέιτς! Λέει ΟΧΙ στο ψεύτικο κρέας του η….McDonald’s!!!

Σημαντικό πλήγμα για τον Μπιλ Γκέιτς! Λέει ΟΧΙ στο ψεύτικο κρέας του η….McDonald’s!!!

by _
0 comment 160 views

Σημαντικό πλήγμα για τον Μπιλ Γκέιτς! Λέει ΟΧΙ στο ψεύτικο κρέας του η….McDonald’s!!!

Ο Μπιλ Γκέιτς μένει αναστατωμένος μετά την απόρριψη του έργου «Ψεύτικου Κρέατος» από η… McDonald’s!!!

30 Ιουλίου 2022 Sean Adl-Tabatabai


Ο Μπιλ Γκέιτς έμεινε αναστατωμένος μετά την ανακοίνωση της McDonald’s ότι παραιτείται από το έργο τους για το «ψεύτικο κρέας» λόγω της αντιπάθειας του κοινού για τα μπιφτέκια χωρίς κρέας.

Τον Νοέμβριο του 2021, η McDonald’s άρχισε να δοκιμάζει το μπέργκερ McPlant χωρίς κρέας σε οκτώ εστιατόρια σε όλη την Αμερική. Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, η McDonald’s κυκλοφόρησαν στη συνέχεια το μπέργκερ McPlant σε 600 επιπλέον τοποθεσίες. Σύμφωνα με αναφορές, το πείραμα απέτυχε παταγωδώς.

Σε πρόσφατο σημείωμα, ο αναλυτής της JP Morgan, Ken Goldman, ανέφερε υπαλλήλους της McDonald’s που αποκάλυψαν ότι το κοινό μισούσε το μπέργκερ.

«Η Consensus προβλέπει ανάπτυξη 21% για τη συνολική κορυφαία γραμμή της BYND φέτος, ακολουθούμενη από άλλο 25% το επόμενο έτος. Αυτά τα ποσοστά δεν θα είναι εύκολο να επιτευθούν, κατά την άποψή μας, χωρίς [McDonald’s] στις ΗΠΑ», δήλωσε η Goldman.

Το Theepochtimes.com αναφέρει: Σε ένα σημείωμα του Ιουνίου, ο Peter Saleh, αναλυτής στην παγκόσμια εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών BTIG, έγραψε για δικαιοδόχους που του έλεγαν για απογοητευτικές πωλήσεις μπέργκερ McPlant. Οι αριθμοί πωλήσεων ήταν στο χαμηλότερο επίπεδο των εκτιμήσεων ή κάτω από αυτό.



Στις αρχές του περασμένου έτους, η Beyond Meat ανακοίνωσε μια τριετή συνεργασία με τη McDonald’s. Ένας άλλος συνεργάτης, ο Taco Bell, ήταν δυσαρεστημένος με το “carne asada” του Beyond Meat και δεν το έχει δοκιμάσει ακόμη σε ένα μόνο εστιατόριο.

Η απώλεια δυνητικών πωλήσεων σε αυτές τις αλυσίδες fast-food αποτελεί σημαντική απειλή για την Beyond Meat και η τιμή της μετοχής της έχει υποχωρήσει εδώ και αρκετούς μήνες.

Έως σήμερα, από τις 29 Ιουλίου, οι μετοχές της BYND διαπραγματεύονταν χαμηλότερα κατά περισσότερο από 50%. Τον περασμένο χρόνο, οι μετοχές της εταιρείας έχουν υποχωρήσει σχεδόν στο 75%.

«Δεν καταλαβαίνω πραγματικά τη στρατηγική τους αυτή τη στιγμή», δήλωσε στο Bloomberg ο Arun Sundaram, αναλυτής στο CFRA. «Λένε ότι έχουν ένα όραμα όπου εισάγουν όλα τα είδη φυτικών προϊόντων κρέατος, αλλά δεν έχουν την εμπειρία να κλιμακώσουν οποιοδήποτε μεμονωμένο προϊόν με τελικό στόχο τη διατήρηση των κερδών και των ταμειακών ροών».

Η επίδραση του πληθωρισμού



Καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες διέρχονται από μια κατάσταση υψηλού πληθωρισμού, οι επενδυτές ανησυχούν για το μέλλον της Beyond Meat. Η Walmart, για παράδειγμα, προειδοποίησε πρόσφατα ότι ο πληθωρισμός των τιμών των τροφίμων αναγκάζει τους πελάτες να στραφούν προς φθηνότερα είδη.

Καθώς τα προϊόντα Beyond Meat μπορεί να είναι πιο ακριβά από τα πραγματικά ισοδύναμα κρέατος, η απειλή των πελατών που επιλέγουν να αποφύγουν τα είδη της εταιρείας είναι μια πραγματική ανησυχία. Η Beyond Meat αντιμετωπίζει επίσης προκλήσεις από εναλλακτικές λύσεις ψεύτικο κρέας χαμηλότερου κόστους.

Κατά τη διάρκεια της κλήσης για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου τον Μάιο, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Beyond Meat, Ethan Brown, εξήγησε ότι η εταιρεία δυσκολεύεται να μετακυλήσει το αυξανόμενο κόστος στους πελάτες.

“Βλέπετε όλους αυτούς τους νεοεισερχόμενους να έρχονται και πολλοί από αυτούς χρησιμοποιούν την τιμή ως τρόπο για να προσπαθήσουν να κατακτήσουν νωρίς το μερίδιο αγοράς”, είπε ο Μπράουν, σύμφωνα με τη μεταγραφή κλήσης κερδών που δημοσιεύτηκε στο The Motley Fool.

«Και έτσι, ενώ η βιομηχανία ζωικών πρωτεϊνών μπόρεσε να αυξήσει σημαντικά τις τιμές για να αντισταθμίσει ουσιαστικά τις σημαντικές μειώσεις του όγκου, στον τομέα μας, δεν είχαμε την ευκαιρία να το κάνουμε αυτό».

Η Beyond Meat ανέφερε καθαρή ζημία 100,5 εκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2022. Τα αποτελέσματά της για το δεύτερο τρίμηνο αναμένονται στις 4 Αυγούστου.

______

ΠΗΓΗ >> https://newspunch.com/bill-gates-left-reeling-after-mcdonalds-ditches-fake-meat-project/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr