Home Greek News Δύο εμπόδια και ένας μάρτυρας-κλειδί στις έρευνες για το δυστύχημα στα Σπάτα

Δύο εμπόδια και ένας μάρτυρας-κλειδί στις έρευνες για το δυστύχημα στα Σπάτα

by _
0 comment 123 views
Δύο εμπόδια και ένας μάρτυρας-κλειδί στις έρευνες για το δυστύχημα στα Σπάτα
Δύο εμπόδια και ένας μάρτυρας-κλειδί στις έρευνες για το δυστύχημα στα Σπάτα

Δύο εμπόδια και ένας μάρτυρας-κλειδί στις έρευνες για το δυστύχημα στα Σπάτα

Οι κάμερες στο ελικοδρόμιο δεν είχαν καταγραφικό ενώ οι φίλοι του άτυχου Τζακ Φέντον έχουν εξαφανιστεί χωρίς να έχουν μιλήσει στις αρχές

29.07.2022, 23:07


Η απουσία του οπτικού υλικού από τις κάμερες ασφαλείας στο ελικοδρόμιο στα Σπάτα και το γεγονός ότι οι φίλοι του Τζακ Φέντον, που έχασε τη ζωή του με φρικτό τρόπο, είναι άφαντοι είναι τα δύο εμπόδια στην έρευνα για το δυστύχημα.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στις καταθέσεις εννέα αυτοπτών μαρτύρων και στα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων στη σορού του 22χρονου Βρετανού.

Η ΕΡΤ ανέφερε την Παρασκευή ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία από τις κάμερες ασφαλείας στο ελικοδρόμιο.

Οι κάμερες λειτουργούσαν, αλλά χωρίς καταγραφικό για την προστασία της ιδιωτικότητας των vip επιβατών. Αυτό σημαίνει ότι οι υπεύθυνοι του χώρου τις χρησιμοποιούν μόνο για την εποπτεία του χώρου και δεν καταγράφουν το υλικό.

Από την άλλη πλευρά, οι φίλοι του 22χρονου Βρετανού φοιτητή παραμένουν για τέταρτη μέρα από το δυστύχημα άφαντοι, παρά τις αναζητήσεις των αρχών. Η ΕΡΤ πρόσθεσε μάλιστα ότι αρνήθηκαν να κάνουν αλκοτέστ. Η μητέρα του Τζακ σε δηλώσεις της την επομένη είχε πει ότι ο γιος της δεν είχε πιει καθόλου.



Σε δηλώσεις του στο Star, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, Ιωάννης Κονδύλης, είπε ότι, παρά τα μηνύματα που αφήνει, δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει μαζί τους.

Ο ίδιος απέρριψε την εκδοχή του θανάσιμου τραυματισμού του Τζακ Φέντον όταν ο νεαρός Βρετανός θέλησε να βγάλει μαι σέλφι. «Αυτά είναι βλακείες. Διότι ποιος μπορεί να το επιβεβαιώσει, τι πήγε να κάνει. Δεν ξέρω τι πήγε να κάνει στο ελικόπτερο. Πώς επιβεβαιώνεται αυτό (ενν. για το κινητό); Το είπε ο νεκρός αυτό; Tο είπαν οι φίλοι του; Δεν έχω τέτοια μαρτυρία. Αυτά τα λένε στην Αγγλία».

Καθοριστική θα είναι η μαρτυρία του πιλότου του ελικοπτέρου που είδε τα πάντα και φέρεται να φώναξε στον 22χρονο, «Που πας, σταμάτα, μην πηγαίνεις προς τα εκεί».

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr