Home Greek News Άρθρο-κόλαφος της Guardian κατά Μητσοτάκη: Ο πρίγκιψ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ βγαίνει από την απομόνωση χάριν στον…ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ…!!!….

Άρθρο-κόλαφος της Guardian κατά Μητσοτάκη: Ο πρίγκιψ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ βγαίνει από την απομόνωση χάριν στον…ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ…!!!….

by _
0 comment 165 views
Άρθρο-κόλαφος της Guardian κατά Μητσοτάκη: Η Ελλάδα κατέστησε σαφές ότι οι πολιτικοί της προτιμούν να μιλούν για ενέργεια παρά για τον διαμελισμό του Κασόγκι από Σαουδάραβες πράκτορες
Άρθρο-κόλαφος της Guardian κατά Μητσοτάκη: Η Ελλάδα κατέστησε σαφές ότι οι πολιτικοί της προτιμούν να μιλούν για ενέργεια παρά για τον διαμελισμό του Κασόγκι από Σαουδάραβες πράκτορες

Greek PM Mitsotakis welcomes Saudi Crown Prince Mohammed bin Salman in Athens on Tuesday. Credit: Greek PM Press Office

GreekNewsOnDemand.com: Άρθρο-κόλαφος της Guardian κατά Μητσοτάκη: Η Ελλάδα κατέστησε σαφές ότι οι πολιτικοί της προτιμούν να μιλούν για ενέργεια παρά για τον διαμελισμό του Κασόγκι από Σαουδάραβες πράκτορες…

Ο πρίγκιψ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ βγαίνει από την απομόνωση χάριν στον…ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ…!!!….


Η Ελλάδα ξετυλίγει το κόκκινο χαλί στον πρίγκιπα διάδοχο, καθώς η δολοφονία Κασόγκι πέφτει εκτός ημερήσιας διάταξης

Με την Ευρώπη να αντιμετωπίζει μια ενεργειακή κρίση, ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν διαπιστώνει ότι είναι και πάλι ευπρόσδεκτος

Η Helena Smith στην Αθήνα
Τετ 27 Ιουλίου 2022 19.17 BST


Χαμόγελα, χειραψίες, χαστούκια στην πλάτη και η Ακρόπολη όλα για τον εαυτό του. Ο διάδοχος του θρόνου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν προσγειώθηκε στην Ευρώπη – το πρώτο του ταξίδι δυτικά μετά τη βάναυση δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι – και σε μια ήπειρο που ταράζεται από ενεργειακές ανησυχίες, ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας έλαβε βασιλική μεταχείριση [από την ελληνική κυβέρνηση].

Πέρα από τις ανησυχίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο ντε φάκτο ηγέτης του μεγαλύτερου παραγωγού πετρελαίου στον κόσμο έχει απολαύσει μια υποδοχή που μόλις πρόσφατα φαινόταν αδύνατη.

Τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Κασόγκι, η Ελλάδα κατέστησε σαφές αυτή την εβδομάδα ότι οι πολιτικοί προτιμούν να μιλούν για ενέργεια παρά για τον δημοσιογράφο-σταρ που τον ΔΙΑΜΕΛΙΣΑΝ Σαουδάραβες πράκτορες στην Κωνσταντινούπολη.

«Είναι μεγάλη μας τιμή που η Αυτού Βασιλική Υψηλότης Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν αποφάσισε να επισκεφθεί την Ελλάδα ως το πρώτο του ταξίδι σε χώρα της ΕΕ από το 2018», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης της Αθήνας, Άδωνις Γεωργιάδης, στο Arab News πριν από την πτήση του διάδοχου την Τρίτη. «Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα και πολύ σημαντικό για τη σχέση μας γιατί τιμούμε και θαυμάζουμε την ηγεσία του, το όραμά του για το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και τον τρόπο που το βασίλειο προχωρά στη νέα εποχή της ανθρωπότητας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τη νέα τεχνολογία. .»

Οι διμερείς δεσμοί ήταν τόσο εξαιρετικοί, είπε ο Έλληνας πολιτικός, που σε ένα πρωτοφανές βήμα θα υπογραφεί μια πολιτιστική συμφωνία στο Μουσείο της Ακρόπολης με θέα το αριστούργημα του 5ου αιώνα π.Χ.

«Αυτό δεν έχει ξαναγίνει», είπε ενθουσιασμένος. «Δεν έχουμε υπογράψει ποτέ μνημόνιο συμφωνίας με καμία άλλη χώρα στον κόσμο στο Μουσείο της Ακρόπολης και αυτό είναι μια χειρονομία από την κυβέρνησή μας, από τον πρωθυπουργό μας στο βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας για να δείξουμε πώς νιώθουμε ότι είστε κάτι πολύ εξαιρετικό για εμάς .»

Σε διάστημα 48 ωρών, υπογράφηκαν 17 διμερείς συμφωνίες στη γενέτειρα της δημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένης μιας που προβλέπει την εγκατάσταση ενός καλωδίου ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ των δύο χωρών που, δεσμεύτηκε ο πρίγκιπας, θα παρείχε στην Ευρώπη «πολύ φθηνότερη ενέργεια».

Το ταξίδι στην Αθήνα, μέρος μιας περιοδείας δύο σκελών στην οποία ο διάδοχος θα επισκεφθεί επίσης το Παρίσι, υπογραμμίζει τον βαθμό στον οποίο η Δύση θέλει τώρα να συνεργαστεί με το Ριάντ μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία που βοήθησε να εκτοξευθούν οι τιμές του πετρελαίου.

Έρχεται λιγότερο από δύο εβδομάδες αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, επισκέφτηκε το βασίλειο που είχε περιγράψει προηγουμένως ως παρία – κυρίως λόγω του ρόλου του στη δολοφονία του Κασόγκι – με τον Δημοκρατικό να συγκλονίζει τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χαιρετώντας τον Μπιν Σαλμάν γροθιά-γροθιά. Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ είχαν καταλήξει κατηγορηματικά ότι ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας είχε «εγκρίνει» την επιχείρηση που οδήγησε στον θάνατο του Κασόγκι, παρά τους ισχυρισμούς του Ριάντ ότι απατεώνες στελέχη ήταν πίσω από αυτήν.

Για τον 36χρονο πρίγκιπα, η ελληνική παραμονή σηματοδότησε την αρχή μιας διαδικασίας αποκατάστασης που το Ριάντ ελπίζει ότι θα δώσει τέλος σε χρόνια αυτοεξορίας.

Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στη Τζέντα, η βασιλική αυλή της Σαουδικής Αραβίας ανέφερε ότι ο διάδοχος θα συναντηθεί με τους ηγέτες της Ελλάδας και της Γαλλίας «για να συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις και τρόπους ενίσχυσης τους σε διάφορους τομείς, καθώς και μια σειρά ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος».

Καμία λεπτομέρεια φέρεται να μην ήταν πολύ μικρή για τον Μπιν Σαλμάν, ο οποίος έφτασε στην Αθήνα με μια αντιπροσωπεία 700 ατόμων σε επτά αεροπλάνα – το ένα φέρεται να είναι στολισμένο ως νοσοκομείο σε αναμονή. Σε ένα ρεπορτάζ που περιγράφει τις τάσεις και τις υπερβολές του διαδόχου, η ελληνική ειδησεογραφική πύλη iefimerida ανέφερε ότι ζητήθηκαν 350 λιμουζίνες από την αποστολή – μια ζήτηση που ξεπέρασε τόσο την προσφορά που χρειάστηκε να φέρουν οχήματα από τη Βουλγαρία και τη Γερμανία.

Για τη διαμονή του στο Four Seasons της αθηναϊκής ριβιέρας, είχαν σταλεί στο ξενοδοχείο 180 βαλίτσες γεμάτες ρούχα, παπούτσια και άλλα προσωπικά αντικείμενα. «Πριν από λίγες μέρες έφτασε μια ειδική παραγγελία για αλεξίσφαιρα τζάμια, τα οποία τοποθετήθηκαν με έναν τεράστιο γερανό στη σουίτα που ανέλαβε ο Μπιν Σαλμάν», ανέφερε την Τετάρτη το iefimerida.

Ήταν τόσο ανήσυχος ο πρίγκιπας για τη δηλητηρίαση που είχε αρνηθεί όλες τις προσκλήσεις για φαγητό έξω από το ξενοδοχείο, εκτός από την τελετή στο Μουσείο της Ακρόπολης μετά από μια νυχτερινή περιήγηση στον χώρο που έκανε προσωπικά ο υπουργός Πολιτισμού, πρόσθεσε το μέσο ενημέρωσης.

Για όσους ακολουθούν τον Οίκο των Σαούντ, η παραμονή του πρίγκιπα στην Ευρώπη είναι γεμάτη σημασία. Ο Κρίστιαν Ούλριχσεν, ερευνητής στο Ινστιτούτο Μπέικερ του Πανεπιστημίου Ράις του Χιούστον, το περιέγραψε ως «μια άκρως συμβολική κίνηση πέρα από την απομόνωση μετά τον Κασόγκι».

____________

ΠΗΓΗ >> https://www.theguardian.com/world/2022/jul/27/greeces-welcome-to-mohammed-bin-salman-another-sign-of-western-forgiveness

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr