Home Greek News Τζιχαντιστές της ΤΟΥΡΚΙΑΣ επιτίθενται στη νέα, ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Σοφίας στη Συρία που εκτίσθη αφού η τουρκική κυβέρνηση μετέτρεψε την εμβληματική εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί

Τζιχαντιστές της ΤΟΥΡΚΙΑΣ επιτίθενται στη νέα, ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Σοφίας στη Συρία που εκτίσθη αφού η τουρκική κυβέρνηση μετέτρεψε την εμβληματική εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί

by _
0 comment 161 views

Two people were killed and 12 injured by bombardment of a church as it was being inaugurated in Syria’s central province of Hama. (Screengrab)

Τζιχαντιστές της ΤΟΥΡΚΙΑΣ επιτίθενται στη νέα, ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Σοφίας στη Συρία που εκτίσθη αφού η τουρκική κυβέρνηση μετέτρεψε την εμβληματική εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί…!!!

2 νεκροί και 12 τραυματίες σε επίθεση στη νέα, ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Σοφίας στη Συρία …


-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | 27 Ιουλ. 2022 | Λος Άντζελες | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn • Youtube


Ο Ιωάννης Χ, Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Αντιοχείας, περιέγραψε την επίθεση στον νέο χριστιανικό χώρο λατρείας – που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των τελετών αφιέρωσής του – ως «απεχθές και κατακριτέα τρομοκρατική ενέργεια».

Δύο σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν στη Συρία την Κυριακή 24 Ιουλίου από επίθεση με ρουκέτα κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αγίας Σοφίας. Η εκκλησία, που ονομάζεται Aya Sofia στα αραβικά, βρίσκεται στην πόλη al-Suqaylabiyah κοντά στη Hama (κεντρική Συρία).

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) επιβεβαίωσε την επίθεση, λέγοντας ότι πιθανότατα επρόκειτο για βομβαρδισμό ή επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος από ομάδες ανταρτών που βρίσκονται σε κοντινές περιοχές.

Σημείωση – Η ΤΟΥΡΚΙΑ διαθέτει τέτοιου είδους μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Η έκρηξη σημειώθηκε 15 μέτρα από τις οικογένειες και τους αρχιεπισκόπους της Χάμα Νικολά Μπααλμπάκι και Χομς Ζορζ Αμπού Ζαχέμ που ήταν συγκεντρωμένοι μπροστά στο κτίριο.



Ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Αντιοχείας, Ιωάννης Χ, καταδίκασε την επίθεση λέγοντας: «Τα παιδιά μας στη Σουκεϊλαμίγια πληρώνουν το τίμημα της πίστης τους με αίμα».

Και συνέχισε, «Αυτό που συνέβη στη Σουκεϊλαμίγια είναι μια απεχθής και κατακριτέα τρομοκρατική ενέργεια».

Βία και τρομοκρατία

Η επίθεση έρχεται δύο ημέρες μετά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς που σκότωσαν επτά άτομα στην περιοχή Ιντλίμπ, το τελευταίο μεγάλο προπύργιο των τζιχαντιστών και ανταρτών της χώρας. Σχεδόν το ήμισυ της επαρχίας Ιντλίμπ, καθώς και τμήματα των επαρχιών Χαλέπι, Χάμα και Λατάκια, ελέγχονται από τη Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ, το πρώην συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα.

Αυτή η περιοχή φιλοξενεί επίσης ομάδες ανταρτών, που υποστηρίζονται σε διάφορους βαθμούς από την Τουρκία, και άλλες ενώσεις τζιχαντιστών, όπως ο Houras al-Din. Το πρακτορείο ειδήσεων Fides αναφέρει ότι πριν από τον πόλεμο στη Συρία, περίπου 20.000 Ορθόδοξοι Χριστιανοί ζούσαν στη Σουκεϊλαμίγια.



Hagia Sophia in Istanbul, Turkey © Shchipkova Elena

Ο νέος ναός της Αγίας Σοφίας χτίστηκε με χρηματοδότηση από τις δημοτικές αρχές της Σουκεϊλαμίγια, αφού η τουρκική κυβέρνηση μετέτρεψε την εμβληματική εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί. Πρόκειται για ένα μικρογραφικό αντίγραφο της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Η νέα εκκλησία χτίστηκε με τη συμφωνία της συριακής κυβέρνησης και την υποστήριξη ρωσικών πολιτικών και στρατιωτικών τομέων.

Με πληροφορίες από >> https://aleteia.org/2022/07/25/two-dead-and-twelve-injured-in-attack-on-new-church-in-syria/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr