Home Greek News «Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να είναι έτοιμο να εκδιώξει την Τουρκία» – Η επιστολή πρ. πρέσβη των ΗΠΑ στον ΟΗΕ προς τους Financial Times

«Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να είναι έτοιμο να εκδιώξει την Τουρκία» – Η επιστολή πρ. πρέσβη των ΗΠΑ στον ΟΗΕ προς τους Financial Times

by _
0 comment 166 views

Σύμφωνα με επιστολή που δημοσιεύτηκε στους Financial Times, η στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ φέρεται μάλιστα να είναι έτοιμη να εκδιώξει προσωρινά την Τουρκία…

Πιο συγκεκριμένα, την επιστολή υπογράφουν ο Mark Wallace, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ και η Madeleine Joelson, Εκτελεστική Διευθύντρια του Turkish Democracy Project. Με κείμενό τους οι δυο τους θέλουν να «απαντήσουν» στον αρθρογράφο της εφημερίδας Γκίντεον Ραχμάν, ο οποίος το είχε πει πριν λίγες μέρες το ΝΑΤΟ πρέπει να καταβάλει στην Τουρκία χρηματική αποζημίωση για να εγκρίνει την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας.

«Το πρόβλημα με αυτή τη στρατηγική είναι ότι επιβραβεύει την κακή συμπεριφορά του Ερντογάν. Θα τον ενθαρρύνει να πιέσει για περισσότερες παραχωρήσεις την επόμενη φορά που το ΝΑΤΟ χρειάζεται ομόφωνη ψηφοφορία για να αντιμετωπίσει μια κρίση. Οποιεσδήποτε παραχωρήσεις που προκύπτουν από τη συμμαχία θα θεωρηθούν από τον Ερντογάν ως διπλωματική νίκη, βοηθώντας τον να ενισχύσει την εσωτερική υποστήριξη και την υποψηφιότητά του για επανεκλογή το επόμενο έτος», αναφέρεται στην επιστολή.

Ο Γουάλας και ο Τζόελσον έγραψαν τότε ξεκάθαρα κατά των «διαπραγματεύσεων» με την Τουρκία υπό τις παρούσες συνθήκες.



«Η αλήθεια είναι ότι η συμφωνία λειτουργεί μόνο αν σκοπεύετε να φύγετε. Όσο ο Ερντογάν γνωρίζει ότι τα μέλη [του ΝΑΤΟ] είναι απρόθυμα να κάνουν το τελικό βήμα και να απομακρύνουν την Τουρκία, έστω και προσωρινά, θα συνεχίσει να έχει το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις. Τα μέλη του ΝΑΤΟ γνωρίζουν ήδη ότι ενώ η Τουρκία είναι στο ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν δεν είναι. Πρέπει να είσαι έτοιμος να κάνεις το βήμα προς αυτόν τον στόχο».

«Εάν αλλάξουν οι κανόνες του ΝΑΤΟ για να επιτραπεί η προσωρινή αναστολή της συμμετοχής των κρατών μελών έως ότου οι ηγέτες τους επαναπροσδιοριστούν με τις αρχές και τα συμφέροντα της συμμαχίας, ο Ερντογάν θα αντιληφθεί την προοπτική των πραγματικών οικονομικών και στρατηγικών συνεπειών των πράξεών του. Όπως επισημαίνει ο ίδιος ο Ραχμάν, ήταν το μποϊκοτάζ των τουρκικών προϊόντων από τη Σαουδική Αραβία, και όχι η προσφορά οικονομικής βοήθειας, που ώθησε τον Ερντογάν να αναζητήσει νέους δεσμούς με τη Σαουδική Αραβία. Αν θέλετε να βγείτε από το Μεγάλο Παζάρι για μια δίκαιη τιμή, πρέπει πρώτα να μάθετε πού βρίσκονται οι έξοδοι», καταλήγει το άρθρο.

https://newsbeezer.com/greeceeng/nato-should-be-ready-to-expel-turkey-the-letter-to-the-financial-times/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr