Home ΔΙΕΘΝΗ Διαδηλωτές στη Σρι Λάνκα εισβάλλουν στο σπίτι του προέδρου εν μέσω οικονομικής κατάρρευσης και ΓΛΕΝΤΑΝΕ ΕΚΕΙ!!!

Διαδηλωτές στη Σρι Λάνκα εισβάλλουν στο σπίτι του προέδρου εν μέσω οικονομικής κατάρρευσης και ΓΛΕΝΤΑΝΕ ΕΚΕΙ!!!

by _
0 comment 127 views

Διαδηλωτές στη Σρι Λάνκα εισβάλλουν στο σπίτι του προέδρου εν μέσω οικονομικής κατάρρευσης και ΓΛΕΝΤΑΝΕ ΕΚΕΙ!!!

από Zero Hedge
9 Ιουλίου 2022, 10:03 π.μ


Ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα διέφυγε με πλοίο του πολεμικού ναυτικού αφού χιλιάδες πλημμύρισαν στο παλάτι του καθώς η έλλειψη τροφίμων και καυσίμων βυθίζει τη χώρα στο χάος…

Η κατάρρευση μιας νησιωτικής χώρας της Νότιας Ασίας μπορεί να διακινδυνεύσει μια γεωπολιτική αναμέτρηση μεταξύ Ινδίας και Κίνας για το ποιος κυριαρχεί στην περιοχή…

Χιλιάδες διαδηλωτές εισέβαλαν στην επίσημη κατοικία του προέδρου της Σρι Λάνκα Γκοταμπάγια Ρατζαπάκσα ως μέρος αντικυβερνητικής διαδήλωσης που ζητούσε την παραίτησή του μετά την οικονομική κατάρρευση της χώρας.

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία προς την εμπορική πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, το Κολόμπο, νωρίς το Σάββατο. Πήδηξαν τους φράχτες ασφαλείας γύρω από την κατοικία και κατέκλυσαν τις δυνάμεις ασφαλείας του προέδρου. Ο Ρατζαπάκσα εκκενώθηκε από το παλάτι γύρω στις 1000 τοπική ώρα, είπε στο Bloomberg ο γραμματέας του Γκαμίνι Σενάραθ.

«Συνόδευσαν τον πρόεδρο ασφαλώς», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια ανώτερη αμυντική πηγή. «Είναι ακόμα πρόεδρος, τον προστατεύει μια στρατιωτική μονάδα».

Υποτιθέμενα πλάνα της φυγής του προέδρου με πλοίο του πολεμικού ναυτικού…



Πλάνα που ανέβηκαν στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης της κατοικίας του προέδρου δείχνει χιλιάδες διαδηλωτές να περικυκλώνουν το παλάτι και στη συνέχεια να μπουκάρουν μέσα.

Ο Πρωθυπουργός Ranil Wickremesinghe είχε έκτακτες συνομιλίες με τους ηγέτες των κομμάτων ενώπιον του προέδρου του κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια των ταραχών για να αποφασίσει τι θα ακολουθούσε για την επίλυση της επιδεινούμενης κοινωνικοοικονομικής κρίσης στη χώρα των 22 εκατομμυρίων κατοίκων.

Οι νομοθέτες ζήτησαν από τον Rajapaksa να παραιτηθεί από την εξουσία του για να επιτρέψει σε έναν νέο ηγέτη με κοινοβουλευτική πλειοψηφία να ανακτήσει τον έλεγχο και να βρει μια γρήγορη λύση για τον υψηλό πληθωρισμό και τις ελλείψεις που εξοργίζουν τους ανθρώπους εδώ και μήνες.



Η γεμάτη χρέη οικονομία του μικρού έθνους της Νότιας Ασίας έχει «καταρρεύσει πλήρως» καθώς δεν διαθέτει συναλλαγματικά αποθέματα για να εισάγει βασικά είδη όπως τρόφιμα και καύσιμα. Οι ελλείψεις έχουν πραγματοποιηθεί καθώς η κυβέρνηση άρχισε να διαχειρίζεται τα αγαθά τον περασμένο μήνα.

Παρόλο που η κυβέρνηση έχει συνομιλήσει με το ΔΝΤ, την Ινδία, την Κίνα και την Ιαπωνία για νέα πιστωτικά όρια και μίλησε με τη Ρωσία για αγορά αργού πετρελαίου με μεγάλη έκπτωση, η χώρα εισήλθε σε μια τελική φάση όπου η κοινωνική αναταραχή ξεφεύγει από τον έλεγχο.

Ο Avery Koop της Visual Capitalist περιγράφει αρκετούς λόγους για αυτήν την κρίση και η οικονομική αναταραχή έχει πυροδοτήσει αναταραχές τους τελευταίους μήνες. Αυτό το οπτικό αναλύει μερικά από τα στοιχεία που έχουν οδηγήσει στην τρέχουσα κατάσταση της Σρι Λάνκα.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΑ >> https://assets.zerohedge.com/s3fs-public/styles/inline_image_mobile/public/inline-images/2022-07-03_12-39-19.jpg?itok=XL_440V9

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ >> https://www.infowars.com/posts/sri-lanka-protesters-storm-presidents-house-amid-economic-meltdown/

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr