Home ΚΟΣΜΟΣ Πρ. αφεντικό της Formula 1, Μ. Έκλεστοουν: «Θα δεχόμουν σφαίρα για τον Πούτιν, είναι άνθρωπος πρώτης κατηγορίας»

Πρ. αφεντικό της Formula 1, Μ. Έκλεστοουν: «Θα δεχόμουν σφαίρα για τον Πούτιν, είναι άνθρωπος πρώτης κατηγορίας»

by _
0 comment 211 views

Το πρώην αφεντικό της F1, Μπέρνι Έκλεστοουν, λέει ότι «θα δεχόταν σφαίρα» για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, αποκαλώντας τον «άνθρωπο πρώτης κατηγορίας».

Του Ben Morse, CNN
Ενημερώθηκε στις 1417 GMT (2217 HKT) 30 Ιουνίου 2022


(CNN) Ο πρώην κορυφαίος της Formula 1, Μπέρνι Έκλεστοουν, δήλωσε ότι «θα έπαιρνε μια σφαίρα» για τον Βλαντιμίρ Πούτιν και αποκάλεσε τον Ρώσο Πρόεδρο «άνθρωπο πρώτης κατηγορίας».

Όταν ρωτήθηκε στη βρετανική τηλεοπτική εκπομπή Good Morning Britain αν ο Πρόεδρος Πούτιν ήταν ακόμα φίλος του, ο 91χρονος Άγγλος είπε την Πέμπτη: “Θα έπαιρνα μια σφαίρα για αυτόν. Θα προτιμούσα να μην πονέσει , αλλά θα έπαιρνα μια σφαίρα».

Σχεδόν πέντε μήνες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η σύγκρουση συνεχίζεται. Χιλιάδες ζωές έχουν χαθεί και εκατομμύρια έχουν εκτοπιστεί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, και παρόλο που το Κίεβο σημείωσε μια σειρά από πρώιμες νίκες στο αρχικό επακόλουθο, η παλίρροια φαίνεται να στρέφεται υπέρ του Κρεμλίνου, ειδικά στα ανατολικά.

«Αυτό που κάνει είναι κάτι που πίστευε ότι ήταν το σωστό», είπε ο Ecclestone για τον πόλεμο.

«Δυστυχώς, είναι σαν πολλούς επιχειρηματίες, σίγουρα σαν εμένα, που κάνουμε λάθη από καιρό σε καιρό και όταν κάνεις το λάθος, πρέπει να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς για να ξεφύγεις από αυτό».

Ο Ecclestone, ο οποίος αντικαταστάθηκε ως διευθύνων σύμβουλος της F1 το 2017 μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες στην εξουσία, συνέχισε επίσης να επικρίνει τον χειρισμό της εισβολής από τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky.

“Το άλλο άτομο στην Ουκρανία… το επάγγελμά του καταλαβαίνω, ήταν κωμικός — και νομίζω ότι φαίνεται ότι θέλει να συνεχίσει αυτό το επάγγελμα”, είπε.



«Νομίζω ότι αν είχε σκεφτεί τα πράγματα, θα είχε κάνει σίγουρα μια αρκετά μεγάλη προσπάθεια για να μιλήσει στον Πούτιν, ο οποίος είναι λογικό άτομο, και θα τον είχε ακούσει και πιθανότατα θα μπορούσε να κάνει κάτι για αυτό».

Όταν ρωτήθηκε για το γεγονός ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είχε στοιχίσει τη ζωή χιλιάδων αθώων ανθρώπων, ο Ecclestone απάντησε: «Δεν ήταν σκόπιμη».

Και ερωτηθείς εάν ο Ζελένσκι θα μπορούσε να είχε κάνει περισσότερα για να σταματήσει τον πόλεμο, ο Έκλεστοουν είπε: «Απολύτως».

Σε δήλωση που εστάλη στο CNN, η Formula 1 ανέφερε: «Τα σχόλια που έκανε ο Μπέρνι Έκλεστοουν είναι προσωπικές του απόψεις και έρχονται σε πολύ μεγάλη αντίθεση με τη θέση των σύγχρονων αξιών του αθλήματός μας».



Κατά τη στιγμή της δημοσίευσης, η FIA, το διοικητικό όργανο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, δεν είχε απαντήσει ακόμη στο αίτημα του CNN για σχολιασμό.

Ο Ecclestone υποστήριξε τον Πούτιν για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος το 2009, επαίνεσε τον Αδόλφο Χίτλερ επειδή «μπορούσε να κάνει τα πράγματα» — σχόλια για τα οποία αργότερα ζήτησε συγγνώμη — και είπε ότι οι γυναίκες πρέπει να ντύνονται στα λευκά «όπως όλες οι άλλες οικιακές συσκευές».

Το 2020, στον απόηχο της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ, ο Έκλεστοουν είπε στο CNN ότι «οι μαύροι είναι πιο ρατσιστές από ό,τι είναι οι λευκοί».

Μετά από αυτά τα σχόλια, η F1 εξέδωσε μια δήλωση στον ιστότοπό της λέγοντας ότι “διαφωνεί πλήρως” με τον Ecclestone.



Ο Έκλεστοουν και ο Πούτιν είναι από καιρό σύμμαχοι. Η σχέση τους ήταν καθοριστική για την καθιέρωση του Ρωσικού Γκραν Πρι, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στο Σότσι το 2014.

Την ίδια χρονιά, ενώ βρισκόταν στο τιμόνι της F1, ο Ecclestone είπε στο CNN ότι «συμφωνεί πλήρως» με την αντι-gay νομοθεσία που εισήγαγε ο Πούτιν, που απαγορεύει τη διάδοση της λεγόμενης gay προπαγάνδας σε ανηλίκους, υποστηρίζοντας ότι οι επικριτές είχαν παραποιήσει τον Πούτιν.

Και σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε στις 25 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, μόλις μια ημέρα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Ecclestone περιέγραψε τον Πούτιν ως «έντιμο».

«Ως άνθρωπο τον βρήκα πολύ ευθύ και έντιμο», είπε στο Times Radio. «Έκανε ακριβώς αυτό που είπε ότι θα κάνει χωρίς διαφωνίες»….

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ >> https://edition.cnn.com/2022/06/30/motorsport/bernie-ecclestone-putin-russia-ukraine-hamilton-spt-intl/index.html

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr