Πούτιν: Εξελίσσεται παγκοσμίως μια…πολυπολική παγκόσμια τάξη, διαδικασία της οποίας είναι…μη αναστρέψιμη


© Mikhail Metzel/POOL/TASS

Πούτιν: Εξελίσσεται παγκοσμίως μια…πολυπολική παγκόσμια τάξη, διαδικασία της οποίας είναι…μη αναστρέψιμη

«Η θέση της Ρωσίας και πολλών άλλων χωρών είναι ότι αυτή η δημοκρατική, πιο δίκαιη παγκόσμια τάξη πραγμάτων πρέπει να οικοδομηθεί στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης και, φυσικά, στις γενικά αποδεκτές αρχές του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών». τόνισε ο Πρόεδρος…

ΜΟΣΧΑ, 30 Ιουνίου. /TASS/. Μια πολυπολική παγκόσμια τάξη εξελίσσεται παγκοσμίως τώρα, δήλωσε την Πέμπτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

“Ένα πολυπολικό σύστημα διεθνών σχέσεων εξελίσσεται ενεργά. Η διαδικασία είναι μη αναστρέψιμη, εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας και είναι αντικειμενική στη φύση της”, είπε ο Πούτιν, μιλώντας στο 10ο Διεθνές Νομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPBILF). .

«Η θέση της Ρωσίας και πολλών άλλων χωρών είναι ότι αυτή η δημοκρατική, πιο δίκαιη παγκόσμια τάξη πραγμάτων θα πρέπει να οικοδομηθεί στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης και, φυσικά, στις γενικά αποδεκτές αρχές του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. τόνισε.

Η ομιλία του Πούτιν σε βίντεο «καταγράφηκε πρόσφατα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού εργασίας του στην Αγία Πετρούπολη», ανέφερε το Κρεμλίνο στον ιστότοπό του.

Ο Πούτιν εξήρε το φόρουμ που πραγματοποιήθηκε αυτοπροσώπως, λέγοντας ότι «ακόμη και οι πιο προηγμένες τεχνολογίες επικοινωνίας δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τον άμεσο διάλογο και τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις».

ΠΗΓΗ >> https://tass.com/politics/1473813