Home ΔΙΕΘΝΗ Λευκός Οίκος: Η G7 θα επιβάλει κυρώσεις στις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία

Λευκός Οίκος: Η G7 θα επιβάλει κυρώσεις στις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία

by _
0 comment 118 views

Η G7 θα επιβάλει κυρώσεις στις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία — Λευκός Οίκος

Τα ανακοινωθέντα μέτρα είχαν προγραμματιστεί να συμπέσουν με τη σύνοδο κορυφής της G7 που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία

Οι χώρες της G7 θα επιβάλουν κυρώσεις σε όσους εμπλέκονται στην εξαγωγή σιτηρών από το έδαφος της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος σε σημείωμα για περαιτέρω μέτρα της κυβέρνησης Τζο Μπάιντεν σε σχέση με τη Ρωσία.

«Οι ηγέτες της G7 θα αποφασίσουν να επιβάλουν κυρώσεις σε όσους ευθύνονται για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων – συμπεριλαμβανομένων των εγκλημάτων πολέμου, της άσκησης παράνομης εξουσίας στην Ουκρανία και της εμπλοκής στις τακτικές της Ρωσίας να κλέβει ουκρανικά σιτηρά», αναφέρει το έγγραφο.

Τα ανακοινωθέντα μέτρα είχαν προγραμματιστεί να συμπέσουν με τη σύνοδο κορυφής της G7 που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε νωρίτερα ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να παράσχει ανεμπόδιστη διέλευση σε πλοία που μεταφέρουν ουκρανικό σιτηρό υπό τον όρο ότι το Κίεβο θα καθαρίσει τα λιμάνια του από νάρκες και θα μπορούσε επίσης να διασφαλίσει τις εξαγωγές μέσω λιμανιών που ελέγχονται από τη Ρωσία, συγκεκριμένα του Μπερντιάνσκ και της Μαριούπολης. Είπε ότι η Ουκρανία μπορεί επίσης να εξάγει σιτηρά μέσω ξηράς και η πιο λογική διαδρομή είναι μέσω Λευκορωσίας. Αλλά για να διασφαλιστεί αυτό, η Δύση θα πρέπει να άρει τις κυρώσεις από τη Λευκορωσία.

Σημείωσε επίσης ότι τα προβλήματα στην παγκόσμια αγορά τροφίμων είχαν ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2020. Ο Πούτιν απέρριψε τις δηλώσεις ότι η Ρωσία φέρεται να εμπόδιζε τα σιτηρά στα ουκρανικά λιμάνια ως απλή μπλόφα.

ΠΗΓΗ >> https://tass.com/economy/1472017

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr