Home ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ – EXCLUSIVES Η MEGA-τρομοκρατική Τουρκία έχει το θράσος να κατηγορεί τη Φινλανδία και τη Σουηδία ότι “υποστηρίζουν” τρομοκράτες ενώ ο πρώην αρχηγός της Αντιτρομοκρατικής της την κατηγορεί για δεσμούς με τον…ISIS!!!

Η MEGA-τρομοκρατική Τουρκία έχει το θράσος να κατηγορεί τη Φινλανδία και τη Σουηδία ότι “υποστηρίζουν” τρομοκράτες ενώ ο πρώην αρχηγός της Αντιτρομοκρατικής της την κατηγορεί για δεσμούς με τον…ISIS!!!

by _
0 comment 239 views

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η MEGA-τρομοκρατική Τουρκία έχει το θράσος να κατηγορεί τη Φινλανδία και τη Σουηδία ότι “υποστηρίζουν” τρομοκράτες ενώ ο πρώην αρχηγός της Αντιτρομοκρατικής της την κατηγορεί για δεσμούς με τον…ISIS!!!

Ο αρχηγός αντιτρομοκρατικής της Τουρκίας από το 2010-2013, Ahmet S. Yayla, αναγνώρισε το 2020 ότι «η Τουρκία ήταν κεντρικός κόμβος για … πάνω από 50.000 ξένους μαχητές του ISIS»…


-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | Λος Άντζελες | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn • Youtube


Διαβάστε το εξής άρθρο του κιου David Boyajian (που το έχουμε μεαφράσει στα Ελληνικά για εσάς) του οποίου οι έρευνες για την Τουρκία σε σχέση με τη τρομοκρατία συνάδουν 100 τοις 100 με τις δικές από τα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ». Π.χ., διαβάστε επίσης τα εξής…

Αποκάλυψη-ΣΟΚ: Οι λαθροεισβολές στην Ελλάδα & Ευρώπη γίνονται βάσει σχεδίου της Τουρκίας, ISIS & του…NATO!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΙΔΟΥ ο μεγάλος φάκελος Τουρκίας και…ISIS…!!! ΙΔΟΥ οι τρομοκράτες οι…ΑΛΗΘΙΝΟΙ…!!!

Τώρα και με αφορμή την σύλληψη -σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ– της ανιψιάς του Γκιουλέν (πατήστε εδώ) στην προσπάθειά της να περάσει στην Ελλάδα, σας παρουσιάζουμε το εξής αποκαλυπτικό εύρημα για το ΠΟΙΟΙ είναι οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ εκεί έξω…!!!….

-by David Boyajian / Μετάφρασις του Ιωάννη Κουντούρη του GreekNewsOnDeman.com

-Πρωτοδημοσιεύθηκε στις 21 Ιουνίου 2022


Η Τουρκία, ένας διαβόητος κρατικός χορηγός της διεθνούς τρομοκρατίας, έχει το απόλυτο θράσος να κατηγορεί τη Φινλανδία και τη Σουηδία ότι υποστηρίζουν τρομοκράτες. Ακόμα πιο περίεργο: Ούτε η Φινλανδία, η Σουηδία, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, ούτε κάποια χώρα ή ηγέτης έχει επισημάνει, εξ όσων γνωρίζω, την κραυγαλέα υποκρισία της Άγκυρας….

Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι η Φινλανδία και η Σουηδία φιλοξενούν μέλη του PKK, της μαχητικής κουρδικής οργάνωσης που οι ΗΠΑ και η ΕΕ θεωρούν τρομοκράτες.  Και τα δύο σκανδιναβικά έθνη αρνούνται την κατηγορία.

Ωστόσο, όπως πολλοί Ευρωπαίοι, οι Φινλανδοί και οι Σουηδοί συμπονούν τους Κούρδους.  Η Τουρκία καταπιέζει και κάνει εθνοκάθαρση από καιρό στους τελευταίους. Ανεξάρτητα από αυτό, η Άγκυρα εμποδίζει την ένταξη της πολυπολιτισμένης Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Κατά ειρωνικό τρόπο, η Τουρκία — αυταρχική, άδοξα παραβιάζουσα τα ανθρώπινα δικαιώματα και συστημικά διεφθαρμένη — δεν θα είχε τα προσόντα να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ σήμερα εάν δεν ήταν ήδη μέλος. Το θέμα είναι ποια είναι η Τουρκία για να κατηγορήσει άλλους για τρομοκρατία;

Μεγα-τρομοκρατική η Τουρκία

Κανένας αντικειμενικός αναλυτής δεν αμφισβητεί τη μακροχρόνια χορηγία της Τουρκίας στο ISIS και άλλες τρομοκρατικές ομάδες .



  • Ο αρχηγός αντιτρομοκρατικής της Τουρκίας από το 2010-2013, Ahmet S. Yayla, αναγνώρισε το 2020 ότι « η Τουρκία ήταν κεντρικός κόμβος για … πάνω από 50.000 ξένους μαχητές του ISIS και κύρια πηγή υλικοτεχνικού υλικού του ISIS [συμπεριλαμβανομένων] IED, καθιστώντας πρακτικά την Τουρκία και το ISIS συμμάχους. ”
  • Ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας/Σύμβουλος του State Department David L. Phillips διευθύνει το Πρόγραμμα Ειρήνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πανεπιστημίου Κολούμπια. Επιβεβαίωσε τη συμμαχία της Τουρκίας με το ISIS: Δεσμοί ISIS-Τουρκίας (2014) και Εμπόριο πετρελαίου Τουρκίας-ISIS (2015-2016).
  • The NY Times (2014): « Δυτικοί αξιωματούχοι πληροφοριών … παρακολουθούν Οι αποστολές πετρελαίου του ISIS … στην Τουρκία, « [η οποία] απέτυχε » να βοηθήσει να πνιγεί το εμπόριο πετρελαίου. ”
  • Στην έκθεση Τουρκία: Κράτος χορηγός της τρομοκρατίας; (2021), ο Phillips τεκμηριώνει ξανά την προστασία των τρομοκρατών από την Άγκυρα.  Εάν μια « μη ΝΑΤΟική χώρα συμπεριφερόταν όπως η Τουρκία, θα δικαιολογείτο ο χαρακτηρισμός για αυτήν ως κρατικός χορηγός της τρομοκρατίας » , όπως το Ιράν και η Βόρεια Κορέα.
  • Τα Υπουργεία Εξωτερικών και Οικονομικών των ΗΠΑ (2021) λένε ότι η Τουρκία είναι οικονομικός κόμβος στον ISIS/al-Qaeda. Ωστόσο, η Ουάσιγκτον τιμώρησε μόνο μερικά άτομα και εταιρείες Τούρκων, με ελάχιστα αποτελέσματα.
  • Το 2020 η Τουρκία μετέφερε χιλιάδες τρομοκράτες μισθοφόρους στο Αζερμπαϊτζάν για να επιτεθεί στο Αρτσάχ/Ναγκόρνο-Καραμπάχ και την Αρμενία που κατοικείται από Αρμενίους.  Μεταξύ αυτών ήταν ο εγκληματίας πολέμου και πρώην διοικητής του ISIS Sayf Balud και διοικητές της Ταξιαρχίας Sultan Murad — αρκετοί από αυτούς δολοφόνοι και βιαστές.

Γιατί λοιπόν οι ΗΠΑ/ΝΑΤΟ/ΕΕ δεν συγκαλύπτουν την τρομοκρατική υποκρισία της Τουρκίας για τη Φινλανδία/Σουηδία; Είναι εν μέρει επειδή η Αμερική και η Ευρώπη είναι σχιζοφρενείς σχετικά με το ISIS και παρόμοιες ομάδες.

Ο ψεύτο-πόλεμος της Αμερικής κατά της Τρομοκρατίας

Ενώ η Δύση καταδικάζει έντονα και πολεμά περιστασιακά τέτοιες ομάδες, μερικές φορές τις θεωρεί στρατιωτικά χρήσιμες.



Π.χ., το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, θέλει ήσυχα τρομοκράτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία (π.χ Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA)/Συριακός Εθνικός Στρατός (SNA) ) για να βοηθήσουν στην καθαίρεση του Προέδρου Άσαντ και να απωθήσουν τη Ρωσία από τη Συρία.  Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για την ανοχή των ΗΠΑ στις τρομοκρατικές χορηγίες της Άγκυρας. Ο Άσαντ είναι επίσης ευθυγραμμισμένος με τις σιιτικές δυνάμεις που η Αμερική απεχθάνεται: το Ιράν και τη Χεζμπολάχ.

Ο εχθρός (οι τρομοκράτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία) των εχθρών (Άσαντ/Ρωσία/Ιράν/Χεζμπολάχ) μας (της Αμερικής, δηλαδή) είναι φίλος μας. Έτσι, Αμερική   αγνοεί  κατ ‘επανάληψη την υποστήριξη της Τουρκίας στους τρομοκράτες και τις εισβολές της, την κατοχή και την εθνοκάθαρση της βόρειας Συρίας.

Ωστόσο, οι ΗΠΑ αντιπαθούν το ότι η Τουρκία στοχεύει το φιλοαμερικανικό, αντι-ISIS, κουρδικό YPG στη Συρία. Η Τουρκία επιμένει ότι το YPG είναι βραχίονας του PKK. Ωστόσο, η Αμερική συνήθως αφήνει την Άγκυρα να περνάει το δικό της πάντως στους Κούρδους.

Επίσης, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ  και το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο επέκρινε τη χρήση τρομοκρατών από την Τουρκία κατά των Αρμενίων το 2020.  Ωστόσο, η Δύση δεν ανέλαβε δράση κατά της Τουρκίας επειδή η Αρμενία, σύμμαχος της Ρωσίας, έχασε τον πόλεμο.  Αυτή προώθησε τη στρατηγική της Αμερικής και του ΝΑΤΟ για διείσδυση στον Καύκασο.

Το 2021, η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας ρώτησε ανοιχτά την υφυπουργό Εξωτερικών Victoria Nuland σχετικά με την ανάπτυξη τρομοκρατών από την Τουρκία στο Αζερμπαϊτζάν. Αρνήθηκε να απαντήσει δημόσια, αποκαλύπτοντας και πάλι τη σιωπηρή υποστήριξη της Ουάσιγκτον στους τρομοκράτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία.



Ακόμη και όταν η Αμερική και η Ευρώπη διαφωνούν πραγματικά με τις απαιτήσεις/απειλές της Άγκυρας, σπάνια απωθούν με τις δικές τους ανταπαιτήσεις/ανταπειλές.

Δυτική υποταγή

Οι ασταμάτητα, αδιάκοπες εκρήξεις θυμού της Τουρκίας αφόπλιζαν πάντα ψυχολογικά τη Δύση. Οι Τούρκοι το ξέρουν και το εκμεταλλεύονται. Και, παρά τα καυχήματα των φιλοτουρκικών συκοφαντών, η Τουρκία δεν είναι πιο σημαντική, και σίγουρα όχι πιο ισχυρή, από τις ΗΠΑ/ΝΑΤΟ/ΕΕ.

Αντί να απωθήσει την Τουρκία για τη φασαρία Φινλανδίας/Σουηδίας που έχει προκαλέσει, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ μάς εκλιπαρεί να συμπάσχουμε με τις απαιτήσεις της Άγκυρας. Εν τω μεταξύ, αντιπροσωπείες της Φινλανδίας και της Σουηδίας έσπευσαν στην Άγκυρα για να προσκυνήσουν την Αυτού Βασιλική Υψηλότητα, τον Βασιλιά Ερντογάν.

Ο ανώτερος συνεργάτης του American Enterprise Institute Dr. Michael Rubin προτείνει αντι αυτου ότι το ΝΑΤΟ απειλεί να απαγορεύσει τις Turkish Airlines, να βλάψει την ήδη ταλαιπωρημένη οικονομία της Τουρκίας και να αποκρύψει νόμιμα ορισμένα απόρρητα έγγραφα/πληροφορίες από την Άγκυρα.

Μόνο σπάνια αντιμετωπίζει η Δύση την τουρκική αταξία. Η Τουρκία αποβλήθηκε -προσωρινά , ούτως ή άλλως- από το αμερικανικό πρόγραμμα τζετ F-35 επειδή αγόρασε τους ρωσικούς πυραύλους S-400. Επίσης, με την εφαρμογή οικονομικών κυρώσεων στην Τουρκία, η Ουάσιγκτον κέρδισε την απελευθέρωση του πάστορα Άντριου Μπράνσον το 2018. Αυτά όμως συνέβησαν μόνο επειδή το Πεντάγωνο επέμενε κατηγορηματικά σε αυτό και επειδή οι Ευαγγελικοί πίεσαν τον Λευκό Οίκο του Τράμπ.



Είτε η Τουρκία απειλεί τα ελληνικά νησιά, κάνει παράνομες διεκδικήσεις για τα ενεργειακά κοιτάσματα στη Μεσόγειο Θάλασσα, απειλεί να απελευθερώσει εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες στην Ευρώπη, είτε αμέτρητα άλλα παραδείγματα εκφοβισμού, οι δυτικές πρωτεύουσες κατευνάζουν συνήθως την Άγκυρα.

Γιατί πρέπει οι στρατιώτες μας (και του ΝΑΤΟ) να χύσουν το αίμα τους πολεμώντας έναν, σε μεγάλο βαθμό, ψεύτικο παγκόσμιο πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας, ειδικά όταν η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, υποστηρίζει απερίφραστα την τρομοκρατία;

Ειλικρινά, όταν πρόκειται για την Τουρκία, οι δυτικές χώρες συμπεριφέρονται σαν αδύναμοι.  Επιπλέον, δεν το συνειδητοποιούν καν.

Το κύριο επίκεντρο εξωτερικής πολιτικής του David Boyajian είναι ο Καύκασος.

Το έργο του βρίσκεται στο http://www.armeniapedia.org/wiki/David_Boyajian

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr