Νεκρός Έλληνας μισθοφόρος στη Ουκρανία – Τέσσερις συνολικά οι Έλληνες μισθοφόροι των Ουκρανών

Νεκρός Έλληνας μισθοφόρος στη Ουκρανία – Τέσσερις συνολικά οι Έλληνες μισθοφόροι των Ουκρανών

Νεκρός Έλληνας μισθοφόρος στη Ουκρανία – Τέσσερις συνολικά οι Έλληνες μισθοφόροι των Ουκρανών


Οι δύο διέφυγαν και ένας έχει μείνει να πολεμά…

Τέσσερις Έλληνες πολίτες πολέμησαν ως μισθοφόροι στην ουκρανική Λεγεώνα των Ξένων και από αυτούς ο ένας σκοτώθηκε και ο άλλος εξακολουθεί να πολεμά τους Ρώσους αναφέρει έκθεση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στο οποίο αναφέρεται ακόμα ότι άλλοι δύο διέφυγαν την αιχμαλωσίας και του θανάτου και έχουν αποχωρήσει από τη χώρα.

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΑΜ, αντιστράτηγος Igor Konashenkov, οι Έλληνες μισθοφόροι του καθεστώτος Ζελένσκι, πολέμησαν στην περιοχή της Χερσώνας και του Ντονμπάς

Το pronews.gr είχε δημοσιεύσει στις 2 Μαΐου 2022 το όνομα του ενός από αυτούς:

Κωνσταντίνος Καρατσώλης, γεννηθείς στις 21/12/1982! Eίναι άγνωστο αν διέφυγε ή αν πολεμά ακόμα.

Στο Ντονμπάς και πιο συγκεκριμένα στην πολιορκία της Μαριούπολης σκοτώθηκε ένας Έλληνας από βολή ελεύθερου σκοπευτή, ενώ ετοιμαζόταν να εκτοξεύσει αντιαρματικό βλήμα κατά ρωσικού τεθωρακισμένου.Οι άλλοι δύο διέφυγαν προς την Πολωνία αναφέρουν οι πληροφορίες των Ρώσων.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, οι περισσότεροι ξένοι μισθοφόροι στην Ουκρανία προέρχονται από την Πολωνία (1831), τον Καναδά (601), τις Ηνωμένες Πολιτείες (530), τη Ρουμανία (504) και τη Βρετανία. (422).

Συνολικά, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, 6.956 μισθοφόροι από το εξωτερικό έχουν φτάσει στην Ουκρανία από την αρχή της στρατιωτικής επιχείρησης.

Τις περισσότερες απώλειες τις έχουν οι Πολωνοί με 378 νεκρούς, αλλά και οι Αμερικανοί έχουν πληρώσει τίμημα με 204 νεκρούς

Ακολουθεί η λίστα με τις χώρες από τις οποίες προέρχεται ο μεγαλύτερος αριθμός μισθοφόρων:▪️ Πολωνία: 1.831 έφτασαν, 378 πέθαναν, 272 έφυγαν από την Ουκρανία

▪️ Καναδάς: 601 έφτασαν, 162 πέθαναν, 169 έφυγαν από την Ουκρανία

▪️ Ηνωμένες Πολιτείες: 530 έφτασαν, 214 πέθαναν, 227 έφυγαν από την Ουκρανία

▪️ Ρουμανία: 504 έφτασαν, 101 πέθαναν, 95 έφυγαν από την Ουκρανία

▪️ Ηνωμένο Βασίλειο: 422 έφτασαν, 101 πέθαναν, 95 έφυγαν από την Ουκρανία

Δείτε την εικόνα

Οι μισθοφόροι ανά χώρα που είχαν μέχρι χθες δημοσιοποιηθεί:

Αυστραλοί, Αυστριακοί, Αζέροι, Αργεντίνοι, Βέλγοι, Λευκορώσοι, Βούλγαροι και Βραζιλιάνοι:Σχεδόν μια σελίδα για Βρετανούς, υπάρχουν και Ούγγροι και Βενεζουελάνοι:

Γερμανοί, Έλληνες, Γεωργιανοί, Δανοί:

Ισραηλίτες, Ιρλανδοί, Ιταλοί, Καναδοί, Κύπριος, Κινέζοι, Κολομβιανοί, Λετονοί:Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μολδαβία, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Πολωνία, Ρωσία, Ρουμανία, Σλοβακία, ΗΠΑ:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ουζμπεκιστάν, Γαλλία, Κροατία, Τσεχία, Σουηδία, Εσθονία, Νότια Αφρική, Νότια Κορέα, Ιαπωνία: