Home ΔΙΕΘΝΗ Ρωσία, Ουκρανία και Τουρκία δημιούργησαν δίαυλον επικοινωνίας έκτακτης ανάγκης για τις εξαγωγές σιτηρών

Ρωσία, Ουκρανία και Τουρκία δημιούργησαν δίαυλον επικοινωνίας έκτακτης ανάγκης για τις εξαγωγές σιτηρών

by _
0 comment 124 views

Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, 15 ΙΟΥΝΙΟΥ, 17:35

Ρωσία, Ουκρανία και Τουρκία δημιούργησαν δίαυλον επικοινωνίας έκτακτης ανάγκης για τις εξαγωγές σιτηρών 

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι TRT της Τουρκίας, οι χώρες θα ορίσουν τους στρατηγούς τους για να εφαρμόσουν τη λειτουργία αυτού του καναλιού…

ΑΓΚΥΡΑ, 15 Ιουνίου. /TASS/. Η Μόσχα, το Κίεβο και η Άγκυρα έχουν δημιουργήσει ένα κανάλι επικοινωνίας έκτακτης ανάγκης μέσω των υπουργείων Άμυνας τους για την εξαγωγή σιτηρών από τα λιμάνια της Ουκρανίας, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι TRT την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι, οι χώρες θα ορίσουν τους στρατηγούς τους για να εφαρμόσουν τη λειτουργία αυτού του καναλιού. Αναφέρθηκε ότι θα χρησιμοποιηθεί για να συζητηθεί το θέμα των εξαγωγών σιτηρών με περισσότερες λεπτομέρειες, κάτι που θα βοηθούσε στην ολοκλήρωση της διαδικασίας.

“Διεξάγουμε εντατικές συνομιλίες τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Ουκρανία. Και οι δύο πλευρές έχουν ανησυχίες και εργαζόμαστε για να ξεκαθαρίσουμε αυτές τις ανησυχίες. Βασιζόμαστε σε αυτό”, ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι.

Το θέμα της δημιουργίας «διαδρόμου σιτηρών» συζητήθηκε στις συνομιλίες της 8ης Ιουνίου στην Άγκυρα μεταξύ του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και του Τούρκου ομολόγου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα εγγυήθηκε την απρόσκοπτη διέλευση πλοίων που περιείχαν ουκρανικά σιτηρά εάν και εφόσον το Κίεβο αποναρκοθετούσε τα λιμάνια του και μπορούσε να εγγυηθεί τις εξαγωγές μέσω των λιμανιών που ελέγχονται από τη Ρωσία, όπως το Μπερντιάνσκ και η Μαριούπολη.



Ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε επίσης ότι τα προβλήματα στην παγκόσμια αγορά τροφίμων είχαν ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2020. Απέρριψε τις δηλώσεις ότι η Ρωσία φέρεται να εμπόδιζε τα σιτηρά στα ουκρανικά λιμάνια ως απλή μπλόφα.

Οι τουρκικές αρχές ανέφεραν ότι θα μπορούσαν να παράσχουν εγγυήσεις ασφαλείας για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας. Την περασμένη εβδομάδα, το τηλεοπτικό κανάλι TRT ανέφερε, επικαλούμενο πηγές της κυβέρνησης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι ο μηχανισμός για την εφαρμογή ενός οδικού χάρτη για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών ήταν κατά 80-90% έτοιμος και μπορεί να ξεκινήσει γρήγορα εάν επιτευχθούν οι αντίστοιχες συμφωνίες.

ΠΗΓΗ >> https://tass.com/world/1465453?utm_source=rense.com&utm_medium=referral&utm_campaign=rense.com&utm_referrer=rense.com

 

 

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr