Home ΔΙΕΘΝΗ Και…ΞΑΦΝΙΚΑ δεν δέχεται άλλους «μετανάστες» η Τουρκία. Πού αλλού θα πάνε;;; Σχέδιο Ερντογάν κατά της Ελλάδος;;;

Και…ΞΑΦΝΙΚΑ δεν δέχεται άλλους «μετανάστες» η Τουρκία. Πού αλλού θα πάνε;;; Σχέδιο Ερντογάν κατά της Ελλάδος;;;

by _
0 comment 114 views

Η Τουρκία θα επιβάλει ποσοστώσεις στους μετανάστες

Η κίνηση θα κλείσει ουσιαστικά 1.200 γειτονιές για τους ξένους…


Η τουρκική κυβέρνηση θα περιορίσει τον ξένο πληθυσμό ορισμένων γειτονιών στο 20% από τον Ιούλιο, κλείνοντας ουσιαστικά 1.200 από αυτές τις γειτονιές για περαιτέρω μετανάστευση, ανακοίνωσε το Σάββατο ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού. Με τις οικονομικές πιέσεις να αυξάνονται και τη χώρα να φιλοξενεί ήδη εκατομμύρια Σύρους, ο Σοϊλού είπε ότι η ασφάλεια των συνόρων και οι απελάσεις θα ενισχυθούν.

Ο Σοϊλού είπε σε συνεδρίαση της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μετανάστευσης της Τουρκίας ότι βάσει της τρέχουσας πολιτικής της κυβέρνησής του να περιορίζει τον πληθυσμό που γεννήθηκε στο εξωτερικό ορισμένων γειτονιών στο 25%, περίπου 781 γειτονιές σε 54 επαρχίες έχουν κλείσει για τους αλλοδαπούς.

Από τον Ιούλιο, ο Soylu είπε ότι αυτή η ποσόστωση θα μειωθεί στο 21%, κλείνοντας συνολικά 1.200 γειτονιές σε νέες αφίξεις, «προκειμένου να αποτραπεί η συγκέντρωση αλλοδαπών σε ορισμένες περιοχές της χώρας μας».

Επιπλέον, οι αλλοδαποί που επιθυμούν να εισέλθουν στην Τουρκία για να λάβουν εκπαίδευση ή ιατρική περίθαλψη δεν λαμβάνουν πλέον άδειες παραμονής. Τέτοιες άδειες θα δίνονται μόνο σε αλλοδαπούς που μπορούν να νοικιάσουν κατάλυμα πάνω από μια ορισμένη αξία, δήλωσε ο Soylu.

Η Τουρκία αντιμετωπίζει την αυξανόμενη μετανάστευση από το ξέσπασμα του συριακού εμφυλίου πολέμου το 2011, και αυτή τη στιγμή φιλοξενεί περίπου 3,7 εκατομμύρια Σύρους, πολλοί από τους οποίους ανταγωνίζονται τώρα με γηγενείς Τούρκους για απασχόληση. Με τον πληθωρισμό στην Τουρκία επί του παρόντος σε υψηλό δύο δεκαετιών, ο Σοϊλού παραδέχτηκε ότι πολλοί Τούρκοι αισθάνονται ότι η χώρα τους «εισβάλλεται».

Ο υπουργός υποστήριξε ότι αν η Τουρκία δεν είχε κατασκευάσει τείχη κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία, οκτώ εκατομμύρια μετανάστες θα είχαν εισέλθει στη χώρα. Είπε ότι 110.000 λαθρομετανάστες πιάστηκαν από τις τουρκικές αρχές φέτος και συνολικά 25.000 θα σταλούν πίσω στις χώρες καταγωγής τους. Επιπλέον, οι πρόσφυγες που προέρχονται από περιοχές της Συρίας που θεωρούνται ασφαλείς θα μεταφερθούν σε καταυλισμούς, θα υποβληθούν σε επεξεργασία και θα σταλούν πίσω.



Κατασκευάζονται περισσότερα τείχη στα σύνορα και εγκαθίστανται κάμερες ασφαλείας και αισθητήρες, δήλωσε ο Soylu.

Τον Μάιο, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε σχέδια να «επιτρέψει την εθελοντική επιστροφή» ενός εκατομμυρίου Σύριων προσφύγων στα κατεχόμενα από την Τουρκία εδάφη στη βόρεια Συρία. Το σχέδιο, το οποίο υπάρχει σε διάφορες μορφές εδώ και αρκετά χρόνια και σε ένα σημείο είχε υποστηριχθεί από τη γερμανική κυβέρνηση, απερρίφθη από τη Συρία ως απόπειρα «αποικισμού» από την Άγκυρα.

ΠΗΓΗ >> https://www.rt.com/news/557005-turkey-restricts-migrants-syria/

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr