Home Greek News ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ η προδοτική κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν κηρύσσει ΑΟΖ για την Ελλάδα. Δένδιας: «Οι υδρογονάνθρακες είναι ξεπερασμένοι»!!!

ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ η προδοτική κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν κηρύσσει ΑΟΖ για την Ελλάδα. Δένδιας: «Οι υδρογονάνθρακες είναι ξεπερασμένοι»!!!

by _
0 comment 126 views

ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ η προδοτική κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν κηρύσσει ΑΟΖ για την Ελλάδα. Δένδιας: «Οι υδρογονάνθρακες είναι ξεπερασμένοι»!!!…

ΟΧΙ λόγω φόβου για τους Τούρκους αλλά λόγω…«ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ»!!! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!


-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | 10 Ιουν. 2022 | Λος Άντζελες | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn • Youtube


Σύμφωνα με άρθρο του σάιτ EnergyPress.gr που είχε δημοσιευθεί στις 22 04 2021 με τίτλο “Βόμβα” Δένδια: Η Ελλάδα δεν θα γίνει χώρα παραγωγής υδρογονανθράκων – Δεν θα αρχίσει να σκάβει το βυθό της Μεσογείου διαβάζουμε τα εξής…

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Arab News, σχετικά με τις έρευνες υδρογονανθράκων στη χώρα μας, τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει δηλώσει επανειλημένα ότι στηρίζει το όλο εγχείρημα.

 

Συγκεκριμένα, ο υπουργός δήλωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα, τα εξής:

 

«Η Ελλάδα πιστεύει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και δεν πρόκειται να αρχίσει να σκάβει τον βυθό της Μεσογείου για να βρει αέριο και πετρέλαιο, για έναν πολύ απλό λόγο… Χρειαζόμαστε 10 με 20 χρόνια για να το βρούμε και να το εκμεταλλευτούμε, και από οικονομική άποψη θα ήταν πολύ πιο ακριβό για παράδειγμα από το δικό σας, της Σαουδικής Αραβίας. Έτσι, οικονομικά δεν οραματίζομαι την Ελλάδα να γίνει χώρα παραγωγής πετρελαίου».

 

Ο κ Δένδιας αναφέρθηκε και στο Αιγαίο λέγοντας ότι «είναι ένας παράδεισος στη γη. Δεν σκοπεύουμε να το μετατρέψουμε σε κόλπο του Μεξικού. Η Ελλάδα δεν σχεδιάζει στο άμεσο μέλλον να γίνει χώρα παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου.».

Διευκρινήσεις από το Υπουργείο Εξωτερικών

 

(upd: 17:16) Σε αποσαφήνιση των δηλώσεων που έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε Μέσο Ενημέρωσης, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, για την Άμυνα και την Εθνική Οικονομία, στη Σαουδική Αραβία, προχώρησαν κύκλοι του Υπουργείου Εξωτερικών διευκρινίζοντας ότι:

 

1)    Είναι προφανές ότι τα λεχθέντα δεν αφορούν το υπάρχον ενεργειακό πρόγραμμα της χώρας.
2)    Οι απόψεις του Υπουργού Εξωτερικών για την πράσινη ενέργεια και την αειφόρο ανάπτυξη είναι γνωστές και διατυπωμένες κατ΄ επανάληψη.
3)    Η παγκόσμια τάση  τείνει προς την κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος, της πράσινης ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών και υπηρετείται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη,  όπως αποδεικνύεται από το μεγάλο βήμα της απολιγνιτοποίησης.

Όπως θα δείτε παρακάτω πάλι από τον Δένδια, και όπως διαβάσατε παραπάνω, το όλο θέμα αυτό δεν αφορά ούτε τις απειλές της Τουρκίας ούτε το μεγάλο οικονομικό κόστος εξορύξεως των δικών μας φυσικών πορών εκ του Αιγαίου, κτλ., αλλά την παγκόσμια τάση  που τείνει προς την κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος, της πράσινης ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών που ΗΔΗ υπηρετείται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη,  όπως αποδεικνύεται από το μεγάλο βήμα προς την…απολιγνιτοποίηση.

Και η επόμενη αποκάλυψη σχετικά με όλα αυτά που είχε πρωτοαποκαλύψει το EL.gr είναι όπου ο Νίκος Δένδιας ξεκαθαρίζει τα πράγματα…

Σε μία σύσκεψη που είχε παραβρεθεί προ μηνών ο υπουργός Νίκος Δένδιας, είπε τα εξής απίστευτα προδοτικά πράγματα για την άρνηση της ελληνικής κυβερνήσεως να κηρύξει AOZ…

Θα σας το κάνω πολύ εύκολο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι πράσινη κυβέρνηση παρά το γεγονός πως είναι συντηρητική. Έχουμε ξεκάθαρα δηλώσει πως δεν θα επεκτείνουμε το πρόγραμμα έρευνας υδρογονανθράκων σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο!

 

Έχουμε εκδώσει κάποιες άδειας που δεν αφορούν τις περιοχές για τις οποίες μιλάμε αλλά, εκτός αυτού, δεν επιθυμούμε να συνεχίσουμε αυτή την έρευνα. Γιατί αυτό;;; Αφήστε με να εξηγήσω. Είναι πολύ απλό. Πιστεύουμε πως οι υδρογονάνθρακες είναι ξεπερασμένοι!

Η προδοτική κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν κηρύσσει ΑΟΖ στα 12 ν.μ για την Ελλάδα, όχι λόγω φόβου για τις αντιδράσεις των Τούρκων, αλλά λόγω του ότι η εκάστοτε ανθελληνική κυβέρνηση έχει προυπογράψει την…ΑΤΖΕΝΤΑ 21 και την ΑΤΖΕΝΤΑ 2030 που έχουν σαν σκοπό να αναγκάσει όλα τα έθνη να αντικαταστήσουν το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο με πηγές…«ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ». ΝΑ ΣΩΣΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑΣΤΕ!!!

Αλλά όπως βλέπετε, οι ελιτ δυσκολεύονται να πείσουν την Ελλάδα και όλα τα ευρωπαϊκά έθνη να μεταπηδήσουν στις εναλλακτικές πηγές και μορφές ενέργειας λόγω του πολέμου στην…ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ συνεχίζουμε να αγοράζουμε φυσικό αέριο από τη…ΡΩΣΙΑ.

Άρα, το όλο ΘΕΑΜΑ…ΣΟΟΥ…που βλέπουμε συνέχεια στις τηλεοράσεις μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας γύρω από το Αιγαίο και τη Α. Μεσόγειο είναι για το…ΘΕΑΘΗΝΑΙ !!! ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ…ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ !!!



Και ΑΝ δεν κηρύξουμε εμείς ΑΟΖ, ΤΟΤΕ, αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή οι Τούρκοι να επιχειρήσουν να προκαλέσουν…ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ στο ΑΙΓΑΙΟ, όπου θα αναγκαστεί μετά η Ελλάδα να βγεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μαζί με τους Τούρκους και, με διατητή τους Αμερικούς, θα παραδώσει το μισό Αιγαίο στους….ΤΟΥΡΚΟΥΣ!!! ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ;;;

Και αυτός είν’ ο λόγος που πρέπει να κηρύξουμε ΑΟΖ… ΤΩΡΑ!!! ΟΠΟΤΕ ΚΟΨΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΕΡΙ «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ» ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ!!!

Δείτε τώρα το σχετικό βίντεο και κοινοποιήστε το παντού!!!..

Πηγές >>

El.gr  και..

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr