Home ΔΙΕΘΝΗ «ΒΟΜΒΑ» Μόσχας: Η Πολωνία ΞΕΚΙΝΑ να ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ουκρανικά εδάφη! «ΦΩΤΙΑ» στην περιοχή

«ΒΟΜΒΑ» Μόσχας: Η Πολωνία ΞΕΚΙΝΑ να ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ουκρανικά εδάφη! «ΦΩΤΙΑ» στην περιοχή

by _
0 comment 100 views
«ΒΟΜΒΑ» Μόσχας: Η Πολωνία ΞΕΚΙΝΑ να ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ουκρανικά εδάφη! «ΦΩΤΙΑ» στην περιοχή
«ΒΟΜΒΑ» Μόσχας: Η Πολωνία ΞΕΚΙΝΑ να ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ουκρανικά εδάφη! «ΦΩΤΙΑ» στην περιοχή
 1 Ιούν 2022 – 6:30

«ΒΟΜΒΑ» Μόσχας: Η Πολωνία ΞΕΚΙΝΑ να ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ουκρανικά εδάφη! «ΦΩΤΙΑ» στην περιοχή


Επιβεβαίωση του ΕΛ!!! Τι αναφέρει ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Νικολάι Πατρούσεφ…

Ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Νικολάι Πατρούσεφ, δήλωσε ότι η Πολωνία έχει ήδη αρχίσει να καταλαμβάνει τις δυτικές περιοχές της Ουκρανίας, κάτι που ανάβει «φωτιά» στην περιοχή. Η δήλωσε έγινε στο Καζάν σε μια συνάντηση για την διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας στην περιοχή του Βόλγα και προφανώς ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν είναι ενήμερος!

Ο Patrushev δήλωσε επί λέξει, σύμφωνα με το γερμανόφωνο Russia Today και την Readovka«Προφανώς η Πολωνία βρίσκεται ήδη στην διαδικασία κατοχής των δυτικών ουκρανικών εδαφών».

Είπε δε ότι η Δύση έχει «ειδικά σχέδια» για τα ουκρανικά εδάφη. Σύμφωνα με τον Patrushev, οι δυτικοί εταίροι του Κιέβου θέλουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση στην Ουκρανία «για τα δικά τους εγωιστικά συμφέροντα».

Ο Γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας συμπλήρωσε: «Η επίσκεψη του Πολωνού Προέδρου Ντούντα στο Κίεβο και οι δηλώσεις του ότι σύντομα τα πολωνο-ουκρανικά σύνορα δεν θα υπάρχουν πλέον είναι ξεκάθαρη απόδειξη αυτού».

Στα τέλη Απριλίου, ο διευθυντής της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών (SVR), Σεργκέι Ναρίσκιν, αναφερόμενος σε πληροφορίες που έλαβε η ρωσική υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών, είπε ότι οι ΗΠΑ και η Πολωνία σκοπεύουν να δημιουργήσουν «αυστηρό στρατιωτικό και πολιτικό έλεγχο» σε ορισμένες περιοχές της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τον αρχηγό του SWR, το πρώτο στάδιο αυτού του σχεδίου θα είναι η εγκατάσταση πολωνικών και άλλων ξένων στρατευμάτων στην δυτική Ουκρανία.



Όπως διαβάσατε νωρίτερα σε άρθρο του ΕΛ, το οποίο επιβεβαιώνεται, για τον κίνδυνο αυτό προειδοποίησε πριν από λίγες ημέρες και ο τελευταίες ρωσόφιλος ηγέτης της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς:

«Η τρέχουσα συγκυριακή προσέγγιση με την Πολωνία απειλεί μια κατάσταση όπου η Ουκρανία μπορεί να αναγκαστεί να συγχωνευθεί πραγματικά μαζί της, καθώς θα υπάρχει κίνδυνος οικονομικής αποτυχίας της να υπερασπιστεί την κυριαρχία της. Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα της υλοποίησης του ευρωπαϊκού ονείρου».

Είναι γεγονός πως σήμερα υπάρχουν αρκετά ισχυρά επιχειρήματα που επιβεβαιώνουν την πολύμηνη προετοιμασία των Πολωνών για εισβολή στη δυτική Ουκρανία ΔΗΘΕΝ ως…ειρηνευτές.

Η Πολωνία βλέπει παραδοσιακά τα δυτικά εδάφη της Ουκρανίας ως ζώνη αποκλειστικών συμφερόντων της. Στο πλαίσιο αυτής της έννοιας, υπογράφονται ΥΠΟΥΛΕΣ συμφωνίες για «ειρήνη και φιλία» που απλοποιούν τις συνοριακές διελεύσεις και δημιουργούν ίσες ευκαιρίες για Ουκρανούς και Πολωνούς στην ανεξάρτητη επικράτεια. Στην πραγματικότητα, αυτό καθιστά δυνατή την τοποθέτηση πολωνών κυβερνητών σε βασικές θέσεις στην περιφερειακή κυβέρνηση.

Το σχέδιο υπάρχει και έχει τεθεί επί τάπητος! Το θέμα είναι αν θα το τολμήσει η Δύση, βάζοντας μπροστά τους Πολωνούς!



Παράδοση πυραυλικών συστημάτων

Επίσης είναι η Πολωνία εκείνη που θα γίνει ενδιάμεσος στη μεταφορά πυραυλικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς τύπου HIMARS στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Ήδη η πολωνική πλευρά αγόρασε μια άνευ προηγουμένου ποσότητα από αυτά τα συστήματα. Αυτό θα επιτρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες να αποφύγουν τυχόν άμεσες κατηγορίες από τη Μόσχα σε περίπτωση επίθεσης σε ρωσικά εδάφη με συστήματα HIMARS, γιατί στην πραγματικότητα η Ουάσιγκτον δεν τα προμηθεύει στην Ουκρανία, κάτι που τονίζει ο ίδιος ο Μπάιντεν, αλλά στους Πολωνούς!

Θυμίζουμε πως τα HIMARS, μπορούν να εκτοξεύουν πυραύλους σε απόσταση έως και 300 χιλιόμετρα ή 186 μίλια, ανάλογα με τον τύπο του πυρομαχικού. Εκτοξεύονται από κινητό όχημα σε χερσαίους στόχους, κάτι που θα επέτρεπε στους Ουκρανούς να χτυπήσουν πιο εύκολα στόχους ακόμη και εντός της Ρωσίας.

photo kremlin. ru

Πηγή >> el.gr

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr