Home ΗΠΑ Bloomberg: Οι αμερικανικές αρχές διαφωνούν για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Bloomberg: Οι αμερικανικές αρχές διαφωνούν για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

by _
0 comment 110 views
Bloomberg: Οι αμερικανικές αρχές διαφωνούν για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Bloomberg: Οι αμερικανικές αρχές διαφωνούν για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Bloomberg: Οι αμερικανικές αρχές διαφωνούν για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας


Εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου ανησυχούν για τις πιθανότητες των Δημοκρατικών στις εκλογές εάν οι τιμές στα βενζινάδικα των ΗΠΑ παραμείνουν τόσο υψηλές…

Μέρος της διοίκησης του Προέδρου Τζο Μπάιντεν επιμένει στην εισαγωγή «ακόμη πιο σκληρών αντιρωσικών μέτρων» αλλά πλέον οι φωνές που αντιτίθενται είναι πάρα πολλές ακόμα και στον Λευκό Οίκο.

Οι αμερικανικές αρχές βιώνουν μια διάσπαση λόγω της έλλειψης ενιαίας θέσης σχετικά με τη σκοπιμότητα επιβολής περαιτέρω κυρώσεων κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε σχέση με τα γεγονότα στην Ουκρανία, ενημέρωσε την Τετάρτη το Bloomberg, με αναφορά σε κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μέρος της διοίκησης του Προέδρου Τζο Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένων υπαλλήλων του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, επιμένει στην εισαγωγή «ακόμη πιο σκληρών αντιρωσικών μέτρων».

Ταυτόχρονα, στελέχη του υπουργικού συμβουλίου Μπάιντεν που ανήκουν σε αυτήν την ομάδα εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι οι αντιρρήσεις ορισμένων δυτικών εταίρων των ΗΠΑ σχετικά με τις οικονομικές συνέπειες αυτών των κυρώσεων μπορούν να ξεπεραστούν.

Μια άλλη ομάδα εκπροσώπων, πολλοί από τους οποίους εκπροσωπούν το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, ανησυχούν για τους κινδύνους τέτοιων περιοριστικών μέτρων για μια παγκόσμια οικονομία «που ήδη υποφέρει από προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες, τον πληθωρισμό, τις ασταθείς τιμές του πετρελαίου και την πιθανότητα επισιτιστικής κρίσης».



Μερικοί ανησυχούν για τις επερχόμενες εκλογές και τις πιθανότητες των Δημοκρατικών εάν οι τιμές στα βενζινάδικα των ΗΠΑ παραμείνουν τόσο υψηλές.

Αυτή η ομάδα υποστηρίζει μια διαφορετική προσέγγιση: τον περιορισμό της τιμής του πετρελαίου, που θα επέτρεπε στις χώρες να αγοράζουν ενέργεια πόρους από τη Ρωσία, ενώ περιορίζει τα έσοδα της Μόσχας», γράφει το πρακτορείο.

Η Ουάσιγκτον, μαζί με τους συμμάχους της, επέβαλε πολλά πακέτα κυρώσεων μεγάλης κλίμακας λίγο μετά την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία.



Οι ίδιες οι Ηνωμένες Πολιτείες επλήγησαν σκληρά από αυτούς τους περιορισμούς – οι τιμές των καυσίμων αυξήθηκαν απότομα, ο πληθωρισμός έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ και τα καταστήματα άρχισαν να αντιμετωπίζουν έλλειψη ορισμένων κατηγοριών αγαθών.

Όλα αυτά αντικατοπτρίστηκαν στις βαθμολογίες του εν ενεργεία αρχηγού του κράτους. Η υποστήριξη του Τζο Μπάιντεν στην κοινωνία έχει φτάσει σε απόλυτο «αντι-ρεκόρ»

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr