Home ΗΠΑ Αλλαγή στάσης των ΗΠΑ στο ουκρανικό; – Διαλλακτική προσέγγιση, σε σημείο… ανοίγματος!

Αλλαγή στάσης των ΗΠΑ στο ουκρανικό; – Διαλλακτική προσέγγιση, σε σημείο… ανοίγματος!

by _
0 comment 123 views
Αλλαγή στάσης των ΗΠΑ στο ουκρανικό; – Διαλλακτική προσέγγιση, σε σημείο… ανοίγματος!
Αλλαγή στάσης των ΗΠΑ στο ουκρανικό; – Διαλλακτική προσέγγιση, σε σημείο… ανοίγματος!

Αλλαγή στάσης των ΗΠΑ στο ουκρανικό;

Διαλλακτική προσέγγιση, σε σημείο… ανοίγματος!

από Fantomas

Μια απρόσμενη μεταστροφή της αμερικανικής πολιτικής στο θέμα της Ουκρανίας διαπιστώθηκε σήμερα κατά τις δηλώσεις της Πρέσβειρας των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ.

Η αλλαγή έγκειται στο ότι δεν υπήρξε ο γνωστός επιθετικός τόνος στην αναφορά της στη Ρωσία, αλλά μια πιο διαλλακτική προσέγγιση, σε σημείο… ανοίγματος!

Αφού η Αμερικανίδα αξιωματούχος επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ «υποστηρίζουν κάθε προσπάθεια για ειρηνική επίλυση της κατάστασης στην Ουκρανία» και πως η χώρα της «δεν παρέχει στο Κίεβο όπλα «που του επιτρέπουν να επιτεθεί στο έδαφος της Ρωσίας», καθώς «η Ουάσιγκτον δεν πρόκειται να είναι μέρος στη σύγκρουση», στη συνέχεια έκανε τη δήλωση-έκπληξη:

«Τα ρωσικά σιτηρά και λιπάσματα δεν υπόκεινται σε κυρώσεις από τις ΗΠΑ, αλλά επειδή οι εταιρείες είναι λίγο νευρικές, είμαστε διατεθειμένοι να τους δώσουμε επιστολές άνεσης εάν αυτό θα βοηθήσει να τις ενθαρρύνει»!

Δηλαδή οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να παράσχουν στις εξαγωγικές εταιρείες εγγυητικές επιστολές για την υποστήριξη της εξαγωγής αγροτικών προϊόντων από τη Ρωσία και ελπίζουν ότι οι διαπραγματεύσεις του εκπροσώπου του ΟΗΕ στη Μόσχα και την Ουάσιγκτον θα διευκολύνουν την κατάσταση προς την κατεύθυνση αυτή!

Οι ΗΠΑ θα επιδιώξουν νέες κυρώσεις κατά της… Βόρειας Κορέας!



Την ίδια στιγμή, έγινε γνωστό ότι Ηνωμένες Πολιτείες θα πιέσουν και πάλι για περισσότερες κυρώσεις του ΟΗΕ στη Βόρεια Κορέα, εάν η χώρα πραγματοποιήσει έβδομη πυρηνική δοκιμή, παρά την αντίθεση της Κίνας και της Ρωσίας, δήλωσε ακόμα η Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ.

«Πρώτα από όλα πρέπει να επιβάλουμε τις κυρώσεις που έχουμε. Και σίγουρα – όπως επιχειρήσαμε σε αυτό το τελευταίο ψήφισμα – θα πιέσουμε για πρόσθετες κυρώσεις», είπε σχετικά με το ενδεχόμενο νέας πυρηνικής δοκιμής.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr