Home ΔΙΕΘΝΗ Χαιρετίζει η Μόσχα την άρνηση Μπάιντεν να στείλει νέα πυραυλικά συστήματα στην Ουκρανία

Χαιρετίζει η Μόσχα την άρνηση Μπάιντεν να στείλει νέα πυραυλικά συστήματα στην Ουκρανία

by _
0 comment 103 views

Χαιρετίζει η Μόσχα την άρνηση Μπάιντεν να στείλει νέα πυραυλικά συστήματα στην Ουκρανία

Ορθολογική χαρακτήρισε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ την άρνηση Μπάιντεν να στείλει στην Ουκρανία συστήματα εκτοξευτών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς (MLRS), τα οποία ζητούσε επιτακτικά ο Ζελένσκι

Την ευαρέσκειά της για την άρνηση του Τζο Μπάιντεν να στείλει νέα πυραυλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία, εξέφρασε η Μόσχα, χωρίς πάντως αυτό να εγγυάται θετικές βραχυπρόθεσμες εξελίξεις στο πεδίο της Ουκρανίας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η τοποθέτηση του Αντιπροέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος δήλωσε ότι η απόφαση των ΗΠΑ να μην στείλει στην Ουκρανία συστήματα εκτοξευτών πυραύλων που θα μπορούσαν να φθάσουν στην Ρωσία, ήταν ορθολογική, αφήνει ένα μικρό παράθυρο για συνεννόηση.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε δηλώσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα στείλουν στην Ουκρανία συστήματα εκτοξευτών πυραύλων που μπορούν να φθάσουν εντός της Ρωσίας, έπειτα από δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται να στείλει στο Κίεβο συστήματα εκτοξευτών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς (MLRS).

«Δεν πρόκειται να στείλουμε πυραυλικά συστήματα στην Ουκρανία που μπορούν να φτάσουν στη Ρωσία», είπε ο Τζο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους σήμερα το πρωί.

Αυτή η παράδοση είχε αναφερθεί τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και άλλοι Ουκρανοί αξιωματούχοι ζήτησαν επιτακτικά την παράδοση των MLRS για την αντιμετώπιση των βομβαρδισμών της Ρωσίας στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς.



Οι δυνάμεις του Κιέβου χρησιμοποιούν ήδη οβιδοβόλα M777 που παραδόθηκαν από τις ΗΠΑ, τα οποία έχουν βεληνεκές περίπου 25 χιλιομέτρων (16 μιλίων). Αλλά τα MLRS θα επέτρεπαν στην Ουκρανία να «χτυπήσει» στόχους που βρίσκονται πολύ πιο μακριά.

Συγκεκριμένα, μια πυροβολαρχία M270 MLRS μπορεί να εκτοξεύσει σειρά πυρομαχικών, με τα πιο προηγμένα εξ αυτών να μπορούν να πλήξουν στόχους σε απόσταση έως και 300 χιλιομέτρων (186 μίλια). Ωστόσο, μπορεί επίσης να εκτοξεύσει πυραύλους μικρότερου βεληνεκούς με εμβέλεια περίπου 70 χιλιομέτρων (43 μίλια).

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr