Home Greek News Η Ελλάδα μπλοκάρει 40.000 διελεύσεις μεταναστών από την Τουρκία που είναι αυξημένες κατά 30% από την αντίστοιχη περσινή περίοδο!!!

Η Ελλάδα μπλοκάρει 40.000 διελεύσεις μεταναστών από την Τουρκία που είναι αυξημένες κατά 30% από την αντίστοιχη περσινή περίοδο!!!

by _
0 comment 144 views

InfoWars Europe: Η Ελλάδα μπλοκάρει 40.000 διελεύσεις μεταναστών από την Τουρκία

ΝΤΑΝ ΛΥΜΑΝ 30 ΜΑΪΟΥ 2022


Οι ελληνικές αρχές λένε ότι απέτρεψαν δεκάδες χιλιάδες παράνομες διελεύσεις στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με αναφορές.

Η μεταναστευτική πίεση αυξάνεται κατά μήκος του ποταμού Έβρου, που χωρίζει τη βορειοανατολική Ελλάδα από την Τουρκία.

Τα χαμηλά επίπεδα νερού τις τελευταίες εβδομάδες προσελκύουν περισσότερους λαθρέμπορους και μετανάστες που αναζητούν επιθυμητές συνθήκες διέλευσης, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Το πρώτο τετράμηνο του 2022, περίπου 40.000 παράνομοι μετανάστες προσπάθησαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα», αποκάλυψε στον Skai TV την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Αποκρούουμε ουσιαστικά κάθε απειλή για τη χώρα μας, για τα σύνορά μας».Ο Θεοδωρικάκος προειδοποίησε την Άγκυρα να μην «ανέχεται διακινητές απελπισμένων ανθρώπων ούτε να υποθάλπει τέτοιες καταστάσεις».

Η παράνομη μετανάστευση προς την Ελλάδα κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2022 ήταν σχεδόν 30% υψηλότερη από την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.



Σχεδόν κάθε διαδρομή που παρακολουθεί η Frontex, η υπηρεσία συνοριακής ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει δει σημαντικές αυξήσεις στην κίνηση μεταναστών.

«Η διαδρομή της Ανατολικής Μεσογείου είδε τον αριθμό των αφίξεων παράτυπων μεταναστών υπερδιπλασιασμένο την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου σε περισσότερες από 7.000. Η σημαντική αύξηση οφείλεται στους εντοπισμούς παράνομων συνόρων στην Κύπρο, οι οποίες τριπλασιάστηκαν σε πάνω από 5.100 (σε 7.005 ανιχνεύσεις για όλη τη διαδρομή Eastern Med)», αποκάλυψε η Frontex σε έκθεσή της τον περασμένο μήνα.

Πριν από την έναρξη της κρίσης του COVID και το κλείσιμο των συνόρων, η παράνομη μετανάστευση στην Ευρώπη ήταν στα ύψη, μαζί με τις αιτήσεις ασύλου.



Στα μέσα του 2020, η Europol προέβλεψε μια πλημμύρα μετανάστευσης από χώρες του τρίτου κόσμου που επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό από τα παγκόσμια lockdown και την οικονομική επιβράδυνση.

––––––––––––––

ΠΗΓΗ >> https://europe.infowars.com/greece-blocks-40-000-migrant-crossings-from-turkey/

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr