Home ΚΟΣΜΟΣ Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Τα smartphone θα εισχωρήσουν με το ζόρι στο σώμα σας έως το 2030. Έρχεται τώρα και το….6G!!!

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Τα smartphone θα εισχωρήσουν με το ζόρι στο σώμα σας έως το 2030. Έρχεται τώρα και το….6G!!!

by _
0 comment 176 views

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Τα smartphone θα εισχωρήσουν με το ζόρι στο σώμα σας έως το 2030


Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ έχει δηλώσει ότι όλοι οι άνθρωποι θα έχουν ενσωματωμένα smartphone στο σώμα τους μέχρι το έτος 2030.

Η ανατριχιαστική πρόβλεψη έγινε από τον CEO της Nokia, Pekka Lundmark, κατά την εμφάνισή του στο πάνελ στο WEF (World Economic Forum, Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ) στο Νταβός αυτή την εβδομάδα:

«Μέχρι τότε (2030), σίγουρα το smartphone όπως το ξέρουμε σήμερα δεν θα είναι πλέον η πιο κοινή διεπαφή, πολλά από αυτά τα πράγματα θα ενσωματωθούν απευθείας στο σώμα μας».

Το Thepulse.com αναφέρει: Ωστόσο, προτού τα smartphone εμφυτευτούν απευθείας στο σώμα, ο Lundmark πιστεύει ότι οι άνθρωποι θα απομακρυνθούν από τα smartphone και θα μεταβούν σε φορητές συσκευές προσώπου, όπως γυαλιά.

Τούτου λεχθέντος, ο κόσμος είναι απίθανο να κυριαρχείται από smartphone, γυαλιά ή άλλες συσκευές έως ότου το 6G γίνει συνηθισμένο – το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην εμπορική αγορά περίπου το 2030.

Ωστόσο, μόνο το 30% του κόσμου έχει ψηφιοποιηθεί, για να «συνδεθεί» στο διαδίκτυο το υπόλοιπο 70%, θα χρειαστεί να γίνει πολύ έργο υποδομής.



Για όσους αναρωτιούνται, ο ακριβής ορισμός του 6G είναι επί του παρόντος ασαφής, καθώς ο κόσμος εξακολουθεί να έρχεται αντιμέτωπος με το 5G. Μια αμφιλεγόμενη τεχνολογία για τον οποίαν δεν γνωρίζουμε ακόμη τις αρνητικές συνέπειες της.

«Τα ευφυή συστήματα γνώσης θα συνδυαστούν με ισχυρές υπολογιστικές δυνατότητες για να κάνουν τους ανθρώπους ατελείωτα πιο αποτελεσματικούς και να επαναπροσδιορίσουν τον τρόπο με τον οποίο ζούμε, εργαζόμαστε και φροντίζουμε τον πλανήτη. Παρόλο που υπάρχει ακόμα πολλή καινοτομία με το 5G με την έκδοση νέων προτύπων 5G-Advanced, η Nokia Bell Labs έχει ήδη ξεκινήσει τις ερευνητικές εργασίες για το 6G.

Ωστόσο, το μεγάλο ερώτημα στο μυαλό πολλών ανθρώπων είναι, θα έπρεπε να ακολουθήσουμε την υπερανθρωπιστική κατεύθυνση της ενσωμάτωσης της τεχνολογίας απευθείας στο ανθρώπινο σώμα; Αν ναι, πού σταματά αυτό; Θα αλλάξει αυτό που σημαίνει να είσαι άνθρωπος; Έχουμε εξετάσει τα πιθανά μειονεκτήματα αυτού;

Εδώ είναι ο Pekka Lundmark που ισχυρίζεται όλα αυτά στο Νταβός.

Πηγή >> https://greeknewsondemand.com/2022/05/29/world-economic-forum-smartphones-will-be-forced-into-your-body-by-2030/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr