Home Greek News Δείτε live – Η «ιστορική» ομιλία του Μ@Λ@ΚΑ Μητσοτάκη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Έπρεπε να ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ προκειμένου να μιλήσει εκεί!!!!

Δείτε live – Η «ιστορική» ομιλία του Μ@Λ@ΚΑ Μητσοτάκη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Έπρεπε να ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ προκειμένου να μιλήσει εκεί!!!!

by _
0 comment 185 views

Δείτε live – Η «ιστορική» ομιλία του Μ@Λ@ΚΑ Μητσοτάκη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Έπρεπε να ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ προκειμένου να μιλήσει εκεί!!!!


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Δείτε live – Η ιστορική ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ

 Upd:


Σχολίαζει το GreekNewsOnDemand.com: Σας είπε καθόλου, ΈΛΛΗΝΕΣ, ο Κούλης ότι προτού εξασφαλίσει ακρόαση από τον πρόεδρο-ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ-ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ, έπρεπε πρώτα να ΕΝΔΩΣΕΙ σε μερικές απαιτήσεις των…ΤΟΥΡΚΩΝ σχετικά με τον…ΜΟΙΡΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ;;; ΆΛΛΑ λέει όταν μιλάει ανοικτά για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος (όπως σήμερα στην ομιλία του στον Λευκό Οίκο ενώπιον Μπάιντεν, κτλ.) ο ΆΝΘέλληνας πρωθυπουργός-ΠΡΟΔΟΤΗΣ και…ΆΛΛΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ…ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ!!! ΓΙἉΥΤΟ πραγματοποίησε νωρίτερα φέτος ταξίδι στο Μοναχό όπου είχε συναντηθεί και με την…τρελο-Καμάλα. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;; Διαβάστε επίσης το άρθρο του κιου Παναγιώτη Αποστόλου με τίτλο ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΜΑΛΑ ΧΑΡΙΣ ΣΕ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ για περισσότερα! Π.χ,, διαβάζουμε σε αυτό το άρθρο από την 25η Φεβ. φέτος τα εξής ενδιαφέροντα…

Δυο μέτρα και δυο σταθμά για τις ΗΠΑ και την ΕΕ…

Έτσι προέκυψαν με πρόσχημα την κρίση στην Ουκρανία, που η Δύση θεωρεί πως βρίσκεται εκτός ελέγχου, τα διαδοχικά ραντεβού της Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις με την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, τον Όλαφ Σολτς, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου!

Βέβαια η “πληροφόρηση” που είχε ο ελληνικός λαός από τα Συστημικά ΜΜΕ της Πατρίδος μας, ήταν πως σε αυτές τις συναντήσεις μονοπωλήθηκε η διαχείριση της κρίσης στην Ουκρανία και το πακέτο των οικονομικών κυρώσεων που θα επιβληθούν στην Ρωσία!

 

Αλλά πληροφορούμαστε, πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός συζήτησε με την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και Ελληνοτουρκικά ζητήματα!

 

Υποσχόμενος και δεσμευόμενος, πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα φέρει στη Βουλή των Ελλήνων για κύρωση την αναβαθμισμένη Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA)! Συμφωνία, που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο συμφερόντων των ΗΠΑ στην Ν.Α. Μεσόγειο!

Και μιάς και μιλάμε για την Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA), ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΕΧΘΕΣ, 17 Μαρτίου του 2022, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στον Λευκό Οίκο ο Μητσοτάκης, υποσχόμενος να την φέρει σύντομα εις πέρας στην ελληνική Βουλή!!!
Αλλά εμάς και κάνει εντύπωση μεγάλη το γεγονός πως ο Μητσοτάκης νιώθει 100 τοις 100 άνετος με τον γνωστό…ΠΑΙΔΟΦΙΛΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ. Ίσως επειδή έχει κάνει τόσο πολύ παρέα ο Κούλης με…ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ (Λιγνάδης, Γεωργιάδης, κτλ) διαχρονικά. ΓΙ᾽ΑΥΤΟ. Διαβάστε επίσης το άρθρο μας ΜΠΟΥΜ!!!: Κατέχει ιδιωτικό νησάκι δίπλα στο νησάκι παιδοφιλίας του Τζέφρι Επσταϊν ο…ΓΕΡΟΜΠΙΣΜΠΙΚΗΣ ΤΖΟ ΜΠΑΪΝΤΕΝ!!! και ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ…ΚΟΥΛΗ!!!…

Μια ιστορική ομιλία στο Κογκρέσο εκφωνεί αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην πρώτη ομιλία Έλληνα πρωθυπουργού στο Κογκρέσο δίνουν το «παρών» τόσο τα μέλη της αμερικανικής Γερουσίας όσο και της Βουλής των Αντιπροσώπων, τα οποία τον καταχειροκρότησαν, όταν ανέβηκε στο βήμα.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή» είπε ο πρωθυπουργός. «Γνωρίζω απόλυτα τους βαθείς δεσμούς που ενώνουν τα δυο μας έθνη. Αποτελούν μια υπενθύμιση των κοινών μας αξιών και των “πιστεύω” στην ελευθερία και τη Δημοκρατία».

Η ομιλία Μητσοτάκη

Από το βήμα του Καπιτωλίου, ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, οι οποίες, όπως είπε και κατά τη χθεσινή του συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν, είναι σε ιστορικό υψηλό, με έμφαση τόσο στη στρατιωτική, όσο και στην οικονομική και ενεργειακή συνεργασία. Με δεδομένη την καθαρή θέση που έχει πάρει η Ελλάδα στο θέμα της Ουκρανίας και την οποία ο πρωθυπουργός θα επικαλεστεί, ο κ. Μητσοτάκης θα υπογραμμίσει ότι, σε έναν κόσμο που αλλάζει, η Ελλάδα είναι «κόμβος» στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και, παράλληλα, ίσως ο πιο σταθερός και αξιόπιστος εταίρος των ΗΠΑ στην περιοχή.

Αυτό, ουσιαστικά, θα είναι και το μήνυμα που θα πρέπει οι Αμερικανοί νομοθέτες να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψιν και ως προς το σκέλος της τουρκικής προκλητικότητας, ενώ ο κ. Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται ότι το «παζάρι» που κάνει η Τουρκία με την προοπτική ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ μόνο καλό δεν κάνει στο τραυματισμένο προφίλ της γείτονες στην Ουάσιγκτον.




Εξ ου και ο πρωθυπουργός θα κάνει αναφορές για την ανάγκη να υπάρχει σταθερότητα στο ΝΑΤΟ και αυτή να μην διαταράσσεται από τις ενέργειες της Τουρκίας, ενώ αναμένεται να στείλει και μήνυμα για την προοπτική αναβάθμισης των τουρκικών F-16. Από την άλλη, η Ελλάδα παραμένει «άγκυρα σταθερότητας» στη ΝΑ Μεσόγειο, εξ ου και είναι μέσα στο πρόγραμμα για τα F-35, με βάση το EastMed Act και στο τραπέζι είναι οι επιλογές της συμπαραγωγής είτε της απευθείας αγοράς, κάτι που, βεβαίως, έχει εξαιρετικά υψηλό κόστος.

Πάντως, όπως εξηγεί σε συνομιλητές του ο κ. Μητσοτάκης, η επίσκεψη στον Λευκό Οίκο και η ιστορική ομιλία στο Κογκρέσο δεν γίνονται με μοναδικό αντικείμενο τα ελληνικά «παράπονα» για την Τουρκία, αλλά για να υπογραμμιστεί ο εξαιρετικά σημαντικός και αναβαθμισμένος ρόλος της Ελλάδας στην περιοχή.

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr