Home ΔΙΕΘΝΗ Προειδοποιεί ο Πούτιν: Θα αντιδράσουμε αν αναπτυχθούν στρατιωτικές υποδομές σε Φινλανδία και Σουηδία

Προειδοποιεί ο Πούτιν: Θα αντιδράσουμε αν αναπτυχθούν στρατιωτικές υποδομές σε Φινλανδία και Σουηδία

by _
0 comment 148 views
Προειδοποιεί ο Πούτιν: Θα αντιδράσουμε αν αναπτυχθούν στρατιωτικές υποδομές σε Φινλανδία και Σουηδία
Προειδοποιεί ο Πούτιν: Θα αντιδράσουμε αν αναπτυχθούν στρατιωτικές υποδομές σε Φινλανδία και Σουηδία

Προειδοποιεί ο Πούτιν: Θα αντιδράσουμε αν αναπτυχθούν στρατιωτικές υποδομές σε Φινλανδία και Σουηδία

16/05/2022, 15:26


Η Ρωσία θα αποφασίσει που θα είναι η αντίδρασή της, με βάση τις απειλές που θα δημιουργηθούν σε βάρος της, είπε ο Πούτιν

Η Ρωσία δεν έχει κανένα πρόβλημα με τη Φινλανδία και τη Σουηδία, η είσοδός τους στο ΝΑΤΟ δεν αποτελεί απειλή για τη χώρα, αλλά θα προκαλέσει την απάντησή της υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στη σύνοδο κορυφής των κρατών μελών του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφαλείας (CSTO – συμμετέχουν Ρωσία, Λευκορωσία, Αρμενία, Καζακστάν, Κιργιστάν, Τατζικιστάν) στη Μόσχα.

«Η Ρωσία δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτά τα κράτη, επομένως, υπό αυτή την έννοια, η επέκταση (του ΝΑΤΟ) σε βάρος αυτών των χωρών δεν αποτελεί άμεση απειλή για εμάς. Αλλά η επέκταση της στρατιωτικής υποδομής σε αυτό το έδαφος θα προκαλέσει σίγουρα την απάντησή μας», είπε.

Η Ρωσία θα αποφασίσει που θα είναι αυτή η αντίδραση, με βάση τις απειλές που θα δημιουργηθούν, είπε ο Πούτιν.

«Στην πραγματικότητα, τα προβλήματα δημιουργούνται από το μηδέν. Λοιπόν, θα αντιδράσουμε αναλόγως», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν έχει αναφέρει στο παρελθόν ότι η εγκατάλειψη της παραδοσιακής πολιτικής της στρατιωτικής ουδετερότητας θα ήταν λάθος, καθώς δεν υπάρχουν απειλές για την ασφάλεια της Φινλανδίας.




Μίλησε ξανά για την ανάπτυξη βιολογικών όπλων στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επέστησε, επίσης, την προσοχή, στη διάρκεια της συνόδου, στις στρατιωτικές βιολογικές δραστηριότητες των Ηνωμένων Πολιτειών στον μετασοβιετικό χώρο, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας.

«Το ζήτημα της διασφάλισης της βιολογικής ασφάλειας απαιτεί επίσης μεγάλη προσοχή», δήλωσε ο Πούτιν.

Σημείωσε ότι η Ρωσία έχει από καιρό κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις στρατιωτικο-βιολογικές δραστηριότητες των ΗΠΑ στον μετασοβιετικό χώρο.

«Όπως γνωρίζετε, το Πεντάγωνο έχει δημιουργήσει δεκάδες εξειδικευμένα βιολογικά εργαστήρια και κέντρα στην κοινή μας περιοχή. Και δεν απασχολούνται καθόλου με την παροχή πρακτικής ιατρικής βοήθειας στον πληθυσμό των χωρών όπου έχουν ξεκινήσει τις δραστηριότητές τους», δήλωσε ο Πούτιν.



Ο πρόεδρος της Ρωσίας πρόσθεσε ότι το κύριο καθήκον των αμερικανικών βιολογικών εργαστηρίων είναι να συλλέγουν βιολογικά υλικά και να μελετούν για τους δικούς τους σκοπούς τις ιδιαιτερότητες της εξάπλωσης των ιών και των επικίνδυνων ασθενειών.

«Και τώρα, κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, συλλέξαμε τεκμηριωμένες αποδείξεις ότι, σε άμεση γειτνίαση με τα σύνορά μας, δημιουργήθηκαν συστατικά βιολογικών όπλων, στην πραγματικότητα, κατά παράβαση της Σύμβασης για την απαγόρευση των βιολογικών όπλων», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ακόμα, πρόσθεσε ότι κοντά στα σύνορα της Ρωσίας «βρίσκονται υπό επεξεργασία πιθανές μέθοδοι και μηχανισμοί για την αποσταθεροποίηση της επιδημιολογικής κατάστασης στον μετασοβιετικό χώρο».

ΠΗΓΗ  >> https://www.protothema.gr/world/article/1243874/proeidopoiei-o-poutin-tha-adidrasoume-an-anaptuhthoun-stratiotikes-upodomes-se-finlandia-kai-souidia/

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr