Home ΔΙΕΘΝΗ Ποιες κυρώσεις;;; Τα έσοδα από το ρωσικό πετρέλαιο εκτινάσσονται κατά 50%, φτάνοντας σε υψηλό ρεκόρ!!!

Ποιες κυρώσεις;;; Τα έσοδα από το ρωσικό πετρέλαιο εκτινάσσονται κατά 50%, φτάνοντας σε υψηλό ρεκόρ!!!

by _
0 comment 153 views
Ποιες κυρώσεις;;; Τα έσοδα από το ρωσικό πετρέλαιο εκτινάσσονται κατά 50%, φτάνοντας σε υψηλό ρεκόρ!!!
Ποιες κυρώσεις;;; Τα έσοδα από το ρωσικό πετρέλαιο εκτινάσσονται κατά 50%, φτάνοντας σε υψηλό ρεκόρ!!!

Ποιες κυρώσεις;;; Τα έσοδα από το ρωσικό πετρέλαιο εκτινάσσονται κατά 50%, φτάνοντας σε υψηλό ρεκόρ!!!

ΤΟΥ ΤΥΛΕΡ ΝΤΟΥΡΝΤΕΝ
ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΪΟΥ 2022 – 11:00 π.μ


Και οι κυρώσεις συνεχίζουν να έρχονται.

Λίγες εβδομάδες αφότου μάθαμε ότι το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Ρωσίας μόλις έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, χάρη στις αυξανόμενες εξαγωγές εμπορευμάτων (ακριβώς τη στιγμή που το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ εκτοξεύτηκε σε υψηλό ρεκόρ από μόνο του)…

Δείτε το γράφημα ..

 

…μάθαμε ότι αντίθετα με τις προθέσεις των ευρωπαϊκών χωρών, ένας υπολογισμός από μια γερμανική δεξαμενή σκέψης διαπίστωσε ότι τα έσοδα από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Ρωσίας έφτασαν σε υψηλό επίπεδο τον Απρίλιο, αυξάνοντας στα 1,8 τρισεκατομμύρια ρούβλια σε έναν μόνο μήνα, μετά από 1,2 τρισεκατομμύρια τον Μάρτιο , που οδηγεί στα ακόλουθα εκπληκτικά στατιστικά στοιχεία “Μετά από μόλις 4 μήνες, ο ομοσπονδιακός προϋπολογισμός της Ρωσίας έχει ήδη λάβει το 50% των προγραμματισμένων εσόδων από πετρέλαιο και φυσικό αέριο για το 2022 (9,5 τρισ.).”

Σήμερα, το Bloomberg επιβεβαίωσε αυτό το εκπληκτικό στατιστικό και, επικαλούμενο την τελευταία έκθεση του IEA, γράφει ότι τα έσοδα από το πετρέλαιο της Ρωσίας είναι αυξημένα κατά 50% φέτος «ακόμη και όταν οι εμπορικοί περιορισμοί μετά την εισβολή στην Ουκρανία ώθησαν πολλά διυλιστήρια να αποφύγουν τις προμήθειες της». Προφανώς οι περιορισμοί – που ώθησαν την τιμή του πετρελαίου στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας και αύξησαν τα έσοδα για τους εξαγωγείς πετρελαίου – είναι ακριβώς αυτό που ήλπιζε ο Πούτιν.

Η Μόσχα κέρδιζε περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε μήνα το 2022 από συνδυασμένες πωλήσεις αργού πετρελαίου και προϊόντων που ανέρχονται σε περίπου 8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, ανέφερε η IEA με έδρα το Παρίσι στη μηνιαία έκθεσή της για την αγορά.

Όπως έχουμε τεκμηριώσει συχνά, οι ρωσικές αποστολές συνέχισαν να ρέουν ελεύθερα ακόμη και όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση οδεύει προς την απαγόρευση εισαγωγών, και οι διεθνείς μεγάλες εταιρείες πετρελαίου όπως η Shell και η TotalEnergies δεσμευτηκαν να σταματήσουν τις αγορές. Αντιμετωπίζοντας αυτές τις κυρώσεις που αυτο-επιβλήθηκαν, η Ασία παρέμεινε ευγνώμων και δεινός πελάτης, με την Κίνα και την Ινδία να παραλαμβάνουν φορτία που δεν επιθυμούν πλέον στην Ευρώπη, και να το κάνουν με τεράστια έκπτωση για εντοπισμό.

Περισσότερα ΕΔΩ >> https://www.zerohedge.com/markets/what-sanctions-russian-oil-revenues-soar-50-hitting-record-high

 

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr