Home ΚΟΣΜΟΣ Οι θεωρίες συνωμοσίας για τον….Πούτιν

Οι θεωρίες συνωμοσίας για τον….Πούτιν

by _
0 comment 141 views

9 Μάι 2022 – 9:40

Οι θεωρίες συνωμοσίας για τον Πούτιν-Δημ.Σταυρόπουλος

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι κάθε είδους συνωμοσιολογοι… αφυπνίστηκαν και άρχισαν να αναπτύσσουν θεωρίες γύρω από τον «αρχιτέκτονα» της επίθεσης….

Γράφει ο Δημήτρης Σταυρόπουλος

Για τον Βλαντίμιρ Πούτιν, κυκλοφορούν οι πιο απίθανες και απίστευτες ιστορίες -κυρίως στο διαδίκτυο-, όπου σε συγκεκριμένες αναξιόπιστες αλλά και σοβαρές ιστοσελίδες, γίνεται ένα πραγματικό… πάρτι με αποκαλύψεις και σενάρια επιστημονικής φαντασίας…

Από το πόσους σωσίες έχει, μέχρι πόσους… δοκιμαστές φαγητού που δοκιμάζουν περίπου μισή ώρα πριν το γεύμα η το δείπνο του, ακόμα κι αν από το ίδιο, τρώνε και άλλοι αρχηγοί κρατών!

Ο ίδιος στις σπάνιες προσωπικές συνεντεύξεις του, τα διαψεύδει όλα, αλλά όπως φαίνεται λίγοι τον πιστεύουν, όταν για παράδειγμα, υπάρχει αποδεδειγμένα το προηγούμενο του Στάλιν, του Τσόρτσιλ και άλλων ηγετών που έπαιρναν παρόμοια μέτρα ασφαλείας.

Ο ΣΩΣΙΑΣ

Το ερώτημα αν ο Ρώσος πρόεδρος έχει σωσία, θεωρείται μια από τις πλέον δημοφιλείς απορίες που διατυπώνονται στο διαδίκτυο.



Η υποψία δεν ξεκίνησε να απασχολεί τώρα τους πολίτες.

Ενδεικτικό είναι πως πριν από περιπου20 χρόνια, στις 24 Δεκεμβρίου 2001, μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής Κοστράμσγκαγια είχε ρωτήσει σχετικά ευθέως τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ βρίσκονταν σε ζωντανή σύνδεση μαζί του, την οποία μετέδιδαν τα ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα ΟΡΤ και ΡΤΡ.

Η γυναίκα είχε υποθέσει ότι, αν ο Πούτιν έχει σωσία, αυτό του παρέχει την δυνατότητα να πραγματοποιεί πολυάριθμες συναντήσεις και μάλιστα σε επίπεδο κορυφής. 

Τότε απάντησε λέγοντας ότι δεν έχει σωσία.

Το 2020 σε συνέντευξη που έδωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, στο πλαίσιο του κύκλου των συνεντεύξεων με τίτλο «20 ερωτήσεις στον Βλαντίμιρ Πούτιν» που παρουσίασε το ρωσικό πρακτορείο για τα 20 χρόνια της παραμονής του στην προεδρία, ο Ρώσος πρόεδρος είχε απαντήσει και πάλι στις φήμες ετών, αποκαλύπτοντας ότι δεν έχει και δεν είχε ποτέ σωσία.

Ο Πούτιν αποκάλυψε ότι στις αρχές του 2000 του είχαν προτείνει να έχει σωσία για την ασφάλεια του, αλλά εκείνος αρνήθηκε την πρόταση.



«Υπήρχε μια τέτοια ιδέα, αλλά αρνήθηκα να έχω σωσίες» δήλωσε, προσθέτοντας ότι «αυτό συνέβη στην πιο δύσκολο περίοδο της μάχης κατά της τρομοκρατίας», αναφερόμενος σαφώς στους πολέμους στην Τσετσενία κατά των Τσετσένων αυτονομιστών.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΣΥΖΥΓΟΥ

Ωστόσο μια αποκάλυψη που προκάλεσε ποικίλα σχόλια στην κοινή γνώμη έκανε η πρώην σύζυγος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Λουντμίλα πριν από μερικά χρόνια, κάνοντας πολλούς να αναρωτιούνται αν είναι καλά στα μυαλά της.

Σε συνέντευξή της στην γερμανική εφημερίδα Die Welt, υποστήριξε πως ο πρώην σύζυγός της είναι νεκρός και πως αυτός που κυβερνά τη Ρωσία σήμερα είναι σωσίας του!

«Ο σύζυγός μου είναι νεκρός εδώ και καιρό. Ένα βράδυ μπήκαν στο σπίτι τα έκαναν γυαλιά καρφιά και τον άρπαξαν. 

Μετά από ένα μήνα επέστρεψε ένας άλλος άνθρωπος, ο σωσίας του» δήλωσε η πρώην σύζυγος του Ρώσου Προέδρου.

Η ίδια αποκάλυψε ότι έχει δεχθεί απειλές να μην μιλήσει διαφορετικά θα δολοφονηθούν οι κόρες της, ενώ προσθέτει ότι ετοίμαζαν και τη δική της σωσία.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι δραπέτευσε, ενώ ετοίμαζαν τη δική της σωσία και ότι τώρα που ζει στο εξωτερικό αποφάσισε να μιλήσει παρά το γεγονός ότι απειλείται η ζωή της, διότι δεν μπορεί να βλέπει τι κάνουν στο όνομα του Πούτιν αυτοί οι «τρομεροί άνθρωποι, οι οποίοι τον δολοφόνησαν και δε σταματούν πουθενά».

Ο ΑΛΛΟΣ… ΠΟΥΤΙΝ

Το τελευταίο διάστημα μετά τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, τα σενάρια συνωμοσίας φούντωσαν ξανά μετά την εμφάνιση ενός Πολωνού, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι ο σωσίας του Πουτιν!



Ο 53χρονος Σλόβεκ Σόμπολα, ο οποίος εργάζεται ως σωσίας του Βλαντίμιρ Πούτιν, μέχρι και πριν από λίγο καιρό απολάμβανε την ομοιότητά του με τον Ρώσο πρόεδρο, όμως τα πράγματα για εκείνον έχουν αλλάξει κατά πολύ από την ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και πλέον αναφέρει ότι φοβάται για τη ζωή του.

 Ο Σόμπολα έχει περάσει τα τελευταία 8 χρόνια της ζωής του υποδυόμενος τον σωσία του 69χρονου Ρώσου προέδρου και έχει ταξιδέψει στις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία και το Χονγκ Κονγκ προκειμένου να υποδυθεί τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Αυτός ο άνδρας κατάγεται από το Βρότσλαβ της Πολωνίας, εξομολογήθηκε στη Daily Star ότι έχει κερδίσει «καλά χρήματα» κάνοντας τον σωσία του Ρώσου προέδρου, όμως τώρα ανησυχεί ότι οι κάτοικοι της περιοχής θα του κάνουν κακό.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο κίνδυνος για τη ζωή του είναι μεγάλος.

 «Πριν τον πόλεμο, δεν φοβόμουν για την ασφάλειά μου στον δρόμο, αλλά τώρα φοβάμαι, γιατί στο Βρότσλαβ υπάρχει αρκετός κόσμος από την Ουκρανία που ζει και εργάζεται εδώ», δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

 «Υπάρχουν πολλές φορές που αυτοί οι άνθρωποι μου έχουν πει ότι μοιάζω με τον Πούτιν και τώρα λόγω του πολέμου φοβάμαι λίγο πως θα εκνευριστούν και θα γίνουν επιθετικοί όταν με δουν», είπε στη Daily Star και αναμεταδίδει η New York Post.

Ο Πολωνός αναφέρθηκε στον πόλεμο και στον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο λέγοντας πως δεν υπάρχει τίποτα καλό από όλο αυτό και πως δεν γίνεται για τα χρήματα.

 Μάλιστα συμπλήρωσε πως έδειχνε σεβασμό στον Πούτιν όμως αυτό έχει αλλάξει πλέον, κυρίως γιατί έχει βλάψει πολύ κόσμο.



 «Σε αυτήν την κατάσταση του πολέμου, εγώ είμαι με την Ουκρανία, πιστεύω ότι πρέπει να παλέψουν», δήλωσε ο 53χρονος.

Ο Σόμπολα ανέφερε επίσης ότι υπήρξαν και κάποιες φορές που η ομοιότητά του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν τον έκανε να μην νιώθει και τόσο άνετα: 

«Μερικές φορές όμως γίνεται κάπως άβολο όλο αυτό, καθώς μπορεί να είμαι με την οικογένειά μου σε διακοπές και να έρχονται να με αγγίζουν, να μου λένε ότι μοιάζω με τον Πούτιν και να ζητούν να βγάλουν φωτογραφίες μαζί μου».

Ο ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ

Ο ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ένας πρώην πράκτορας της KGB που βρίσκεται στην εξουσία από το 2000, «έχει προφανώς εμμονή τόσο με την ασφάλειά του όσο και με την υγεία του», προστατεύοντας τον εαυτό του από επίδοξους δολοφόνους αλλά και από την covid-19, αναφέρει η New York Post.

Οι σωματοφύλακές του αποτελούν  μία ειδική ομάδα μέσω στην Federal Protective Service (FSO) της Ρωσίας, η οποία έχει τις ρίζες της στο 1881, όταν ο Τσάρος Αλέξανδρος ο Γ΄ περιστοιχιζόταν από φρουρούς, έπειτα από την εκτέλεση του πατέρα του από επαναστάτη που πέταξε βόμβα, σύμφωνα με τον Economist.

Φέρεται να είναι εξοπλισμένοι με ειδικούς χαρτοφύλακες που χρησιμεύουν ως ασπίδες για την προστασία του Πούτιν και φέρουν ρωσικής κατασκευής πιστόλια SR-1 Vektor, 9 mm, γεμάτα με σφαίρες που διαπερνούν την πανοπλία.

Η επιλογή τους γίνονται με αυστηρά κριτήρια που αφορούν όχι μόνο τις φυσικές αντοχές που έχουν αλλά την ψυχολογία τους την ώρα που εκτελούν τα καθήκοντά τους.

Ο Ρώσος πρόεδρος διαθέτει επίσης ένα άτομο που δοκιμάζει κάθε γεύμα που του σερβίρεται, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα δηλητηριαστεί, σύμφωνα με τον ιδρυτή του «Club des Chefs des Chefs», μία γαστρονομικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας μαγειρεύουν για αρχηγούς κρατών και μονάρχες σε όλο τον κόσμο.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΥΚΛΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Πριν ταξιδέψει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ειδικές μονάδες διεξάγουν έρευνα για τον προορισμό μήνες νωρίτερα, ελέγχοντας τις ενδεχόμενες αντιδράσεις του κοινού αλλά ακόμα και τις καιρικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχει κίνδυνος φυσικής καταστροφής.



Και όπου μένει, ειδικές συσκευές δημιουργούν παρεμβολές στο σήμα για να αποτρέψουν την εξ αποστάσεως πυροδότηση βόμβας, ενώ όλα τα κινητά και οι άλλες συσκευές στην ευρύτερη περιοχή ελέγχονται ηλεκτρονικά.

Στον δρόμο, ο Πούτιν κινείται με μία οχηματοπομπή που αποτελείται από θωρακισμένα βαν, τα οποία  μεταφέρουν οπλισμένους πράκτορες και φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους.

Κατά την έξοδό του από το όχημα, περιστοιχίζεται από τέσσερις κύκλους ασφαλείας. 

Κάποιοι από τους προσωπικούς του σωματοφύλακες βρίσκονται πιο κοντά του, ενώ άλλοι κρυμμένοι ανάμεσα στα πλήθη.

 Την ίδια στιγμή, άλλοι ελέγχουν την περίμετρο, ενώ σε κοντινές στέγες βρίσκονται ελεύθεροι σκοπευτές.

Πληροφορίες

Daily Star

New York Post

«Club des Chefs des Chefs»

Economist

Lifo

Die Welt

Πηγή >> militaire.gr

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr