Home Greek News RT: Η ΕΕ απορρίπτει την απαγόρευση αποστολής ρωσικού αργού λόγω… ΕΛΛΑΔΟΣ

RT: Η ΕΕ απορρίπτει την απαγόρευση αποστολής ρωσικού αργού λόγω… ΕΛΛΑΔΟΣ

by _
0 comment 162 views

© Global Look Press / Michael Dietrich

RT: Η ΕΕ απορρίπτει την απαγόρευση αποστολής ρωσικού αργού λόγω… ΕΛΛΑΔΟΣ…

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απαγόρευση ασφάλισης ρωσικών πετρελαιοφόρων παραμένει στο τραπέζι…

9 Μαΐου 2022 15:49


Οι Βρυξέλλες επέλεξαν να ακυρώσουν τα σχέδια για την απαγόρευση στα πλοία που ανήκουν σε μέλη της ΕΕ να μεταφέρουν ρωσικό αργό πετρέλαιο σε τρίτες χώρες, έδειξαν έγγραφα που είδε το Bloomberg. Ωστόσο, η απαγόρευση ασφάλισης ρωσικών δεξαμενόπλοιων φέρεται να εξετάζεται ακόμη. Εάν εγκριθεί, αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό εμπόδιο στις εξαγωγές πετρελαίου από τη χώρα που έχει πληγεί από τις κυρώσεις.

Στην απαγόρευση μεταφοράς ρωσικού αργού, η οποία προτάθηκε ως μέρος του έκτου πακέτου κυρώσεων της ΕΕ για τη στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας στην Ουκρανία, φέρεται να αντιτάχθηκε η Ελλάδα, της οποίας η οικονομία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη ναυτιλία, ανέφεραν στα ΜΜΕ άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα.

Εάν εγκριθεί, το βήμα θα είχε ουσιαστικά μειώσει τις εξαγωγές αργού της Ρωσίας, καθώς η Ελλάδα διαθέτει πάνω από το ένα τέταρτο των πετρελαιοφόρων παγκοσμίως σε χωρητικότητα.

Οι χώρες της ΕΕ εξακολουθούν να συζητούν το έκτο πακέτο, με διπλωμάτες να επιδιώκουν να ξεπεράσουν τις αντιρρήσεις που εξέφρασε η Ουγγαρία για την προτεινόμενη απαγόρευση του ρωσικού πετρελαίου. Δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία το Σαββατοκύριακο.

Την περασμένη εβδομάδα, το μπλοκ πρότεινε αναθεώρηση του εμπάργκο πετρελαίου προκειμένου να συμφωνηθεί τελικά η απαγόρευση. Το μέτρο αναμένεται να δώσει σε πολλά κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Ουγγαρίας, της Σλοβακίας και της Τσεχικής Δημοκρατίας, επιπλέον χρόνο για να συμμορφωθούν με το μέτρο.

ΠΗΓΗ >> https://www.rt.com/business/555199-eu-drop-russia-oil-vessels/

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr