Home ΗΠΑ Οι νομοθέτες της Λουιζιάνα ψήφισαν νομοσχέδιο που καθιστά την άμβλωση έγκλημα δολοφονίας

Οι νομοθέτες της Λουιζιάνα ψήφισαν νομοσχέδιο που καθιστά την άμβλωση έγκλημα δολοφονίας

by _
0 comment 142 views


Η Επιτροπή της Βουλής της Λουιζιάνα ενέκρινε σήμερα, με ψήφους 7-2, ένα νομοσχέδιο για να θεωρηθούν οι αμβλώσεις έγκλημα ανθρωποκτονίας στην πολιτεία.

Ο νόμος για την κατάργηση των αμβλώσεων της Λουιζιάνα του 2022, που χρηματοδοτήθηκε από τον πολιτειακό βουλευτή Danny McCormick, «αναγνωρίζει πλήρως την ανθρώπινη προσωπικότητα ενός αγέννητου παιδιού σε όλα τα στάδια της προγεννητικής ανάπτυξης από τη στιγμή της σύλληψης» και «εγγυάται το δικαίωμα στη ζωή και την ίση προστασία του νόμους σε όλα τα αγέννητα παιδιά από τη στιγμή της σύλληψης, προστατεύοντάς τα με τους ίδιους νόμους που προστατεύουν τα άλλα ανθρώπινα όντα».

Σύμφωνα με αυτό το νομοσχέδιο, μια έγκυος γυναίκα που τερματίζει την εγκυμοσύνη της και άτομα που τη βοηθούν θα μπορούσαν να κατηγορηθούν για φόνο.

Το νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνει εξαιρέσεις, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού και της αιμομιξίας.

Το νομοσχέδιο προσπαθεί επίσης να παρακάμψει πιθανές αγωγές δηλώνοντας ότι ένας δικαστής πρέπει να παραπεμφθεί ή να απομακρυνθεί εάν εμποδίσει το κράτος να επιβάλει οποιοδήποτε μέρος του νόμου, ανέφερε το Life News.

Το νομοσχέδιο πηγαίνει τώρα στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων για συζήτηση.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr