Home Greek News SPUTNIK: Ο Έλληνας υπουργός Ενέργειας προειδοποιεί για «Τεράστια ενεργειακή κρίση» που απειλεί την Ευρώπη

SPUTNIK: Ο Έλληνας υπουργός Ενέργειας προειδοποιεί για «Τεράστια ενεργειακή κρίση» που απειλεί την Ευρώπη

by _
0 comment 49 views
Ο Έλληνας υπουργός Ενέργειας προειδοποιεί για «Τεράστια ενεργειακή κρίση» που απειλεί την Ευρώπη  17:12 GMT 02.05.2022 (Ενημερώθηκε: 17:17 GMT 02.05.2022)
Ο Έλληνας υπουργός Ενέργειας προειδοποιεί για «Τεράστια ενεργειακή κρίση» που απειλεί την Ευρώπη  17:12 GMT 02.05.2022 (Ενημερώθηκε: 17:17 GMT 02.05.2022)

© Sputnik / Dmitrij Leltschuk 

SPUTNIK: Ο Έλληνας υπουργός Ενέργειας προειδοποιεί για «Τεράστια ενεργειακή κρίση» που απειλεί την Ευρώπη

17:12 GMT 02.05.2022 (Ενημερώθηκε: 17:17 GMT 02.05.2022)


ΑΘΗΝΑ (Sputnik) – Η Ευρώπη πρέπει να επεξεργαστεί συλλογικά μέτρα για τη στήριξη ανθρώπων και επιχειρήσεων ενόψει μιας «τεράστιας» ενεργειακής κρίσης που προκλήθηκε από τη σύγκρουση στην Ουκρανία, δήλωσε τη Δευτέρα ο Έλληνας υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Στις 28 Απριλίου, ο Σκρέκας είπε ότι η Ελλάδα θα θέσει το θέμα της πληρωμής για το ρωσικό φυσικό αέριο στη συνάντηση των υπουργών ενέργειας της ΕΕ στις 2 Μαΐου.

“Μια τεράστια ενεργειακή κρίση απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη. Σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο Ενέργειας, θα δώσω ένα μήνυμα από την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό, για τη διασφάλιση ότι η Ευρώπη έχει επαρκή προμήθεια φυσικού φυσικό αέριο και για την ανάγκη ανάληψης συλλογικής δράσης για τη στήριξη των νοικοκυριών, ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων, καθώς και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, λόγω της τεράστιας αύξησης των τιμών της ενέργειας», είπε ο Σκρέκας προσερχόμενος στο έκτακτο συμβούλιο ενέργειας της ΕΕ.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συζητήσει την ουκρανική σύγκρουση με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εστιάζοντας στις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες για τους ευρωπαίους πολίτες, δήλωσε ο εκπρόσωπος Jaume Duch Guillot σε μια ενημέρωση.

“Το ΕΚ θα ζητήσει από την Επιτροπή να διατυπώσει προτάσεις για να μειώσει τον αντίκτυπο για παράδειγμα στην τιμή της ενέργειας. Αυτό είναι επίσης κάτι που συζητείται από το συμβούλιο. Και να ζητήσει για άλλη μια φορά νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Την 1η Απριλίου, τέθηκε σε ισχύ το διάταγμα του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν που απαιτούσε πληρωμές για το φυσικό αέριο σε ρούβλια. Ορίζει ότι όλες οι συμβάσεις για τις παραδόσεις φυσικού αερίου με αγωγούς με εταιρείες από «μη φιλικά κράτη» θα διευθετούνται με το ρωσικό εθνικό νόμισμα. Η πλειονότητα των χωρών απέρριψε το αίτημα της Ρωσίας, με αξιωματούχους της ΕΕ και ευρωπαίους ηγέτες να λαμβάνουν μέτρα που στοχεύουν στη διαφοροποίηση των προμηθειών τους σε φυσικό αέριο με την ελπίδα να εγκαταλείψουν τελικά τη ρωσική ενέργεια.

Στις 27 Απριλίου, ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ανέστειλε τις προμήθειες φυσικού αερίου στο πλαίσιο συμβάσεων με τη βουλγαρική εταιρεία Bulgargaz και την Πολωνική PGNiG λόγω της απόρριψης της νέας διαδικασίας πληρωμής.

ΠΗΓΗ >> https://sputniknews.com/20220502/greek-energy-minister-warns-of-huge-energy-crisis-threatening-europe-1095208521.html

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr