Home Greek News Ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών εκπαιδεύει Ουκρανούς στρατιώτες στη Γερμανία, παραδέχεται το Πεντάγωνο

Ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών εκπαιδεύει Ουκρανούς στρατιώτες στη Γερμανία, παραδέχεται το Πεντάγωνο

by _
0 comment 124 views
Ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών εκπαιδεύει Ουκρανούς στρατιώτες στη Γερμανία, παραδέχεται το Πεντάγωνο
Ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών εκπαιδεύει Ουκρανούς στρατιώτες στη Γερμανία, παραδέχεται το Πεντάγωνο

Ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών εκπαιδεύει Ουκρανούς στρατιώτες στη Γερμανία, παραδέχεται το Πεντάγωνο

KURT ZINDULKA – 1 Μαΐου 2022


Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις άρχισαν να εκπαιδεύουν Ουκρανούς στρατιώτες να χρησιμοποιούν προηγμένα οπλικά συστήματα στη Γερμανία, αποκάλυψε την Παρασκευή το Πεντάγωνο.

Σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, ο γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου Τζον Φ. Κίρμπι είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέληξαν σε συμφωνία με τη Γερμανία για την έναρξη προγραμμάτων εκπαίδευσης των Ουκρανών στρατιωτών.

Η Εθνοφρουρά της Φλόριντα έχει επιφορτιστεί με τον «κύριο όγκο» της εκπαίδευσης, η οποία θα δείξει σε μια ομάδα ουκρανικών στρατευμάτων πώς να χρησιμοποιούν προηγμένα όπλα, όπως οβίδες, συστήματα ραντάρ και τεθωρακισμένα οχήματα.

«Σήμερα, μπορώ να ανακοινώσω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν εκπαίδευση με τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σε βασικά συστήματα σε αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Γερμανία. Τώρα, αυτές οι προσπάθειες βασίζονται στην αρχική εκπαίδευση πυροβολικού που έχουν ήδη λάβει αλλού οι δυνάμεις της Ουκρανίας, και περιλαμβάνει επίσης εκπαίδευση στα συστήματα ραντάρ και τεθωρακισμένα οχήματα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα ως μέρος των πακέτων βοήθειας ασφαλείας», είπε ο Kirby.

«Αυτή η νέα εκπαιδευτική προσπάθεια στη Γερμανία και σε άλλες τοποθεσίες στην Ευρώπη υποστηρίζει άμεσα τα πρόσφατα πακέτα βοήθειας ασφαλείας των ΗΠΑ που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν την Ουκρανία να κερδίσει τις μάχες της σήμερα και να χτίσει δύναμη για το αύριο. Αυτά τα νέα συστήματα και η σχετική εκπαίδευση… θα ενισχύσουν την ικανότητα της Ουκρανίας να αντιμετωπίσει την ανανεωμένη επίθεση της Ρωσίας στην Ανατολική Ουκρανία», συνέχισε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Την Παρασκευή, ο ανώτατος εκπρόσωπος του Πενταγώνου είπε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα εκπαιδεύουν επί του παρόντος ουκρανικές δυνάμεις σε «περίπου τρεις τοποθεσίες», αλλά θα επιβεβαιώσει μόνο τη γερμανική τοποθεσία καθώς ισχυρίστηκε ότι «δεν είχε το ελεύθερο» να αποκαλύψει τις άλλες τοποθεσίες εκπαίδευσης.

Η ανακοίνωση από τον Kirby έρχεται καθώς οι Γερμανοί νομοθέτες ενέκριναν ένα μέτρο για την αποστολή «βαρέων όπλων και σύνθετων συστημάτων» στην Ουκρανία, αφού έδειξαν προηγουμένως επιφυλακτικότητα να στείλουν σημαντικά όπλα στη χώρα, με πολλούς να επισημαίνουν τη μεγάλη εξάρτηση της Γερμανίας από τη ρωσική ενέργεια για τον δισταγμό της να εμφανιστεί. εμπλεκόμενη στον πόλεμο.

ΠΗΓΗ

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr