Home ΔΙΕΘΝΗ Ο Πούτιν θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της G20 – Προβληματισμός στον Λευκό Οίκο

Ο Πούτιν θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της G20 – Προβληματισμός στον Λευκό Οίκο

by _
0 comment 164 views
Ο Πούτιν θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της G20 – Προβληματισμός στον Λευκό Οίκο
Ο Πούτιν θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της G20 – Προβληματισμός στον Λευκό Οίκο
AP Photo/Andrew Medichini

Ο Πούτιν θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της G20 – Προβληματισμός στον Λευκό Οίκο


Σε «πυρετό» διαβουλεύσεων βρίσκεται ο Λευκός Οίκος, μετά την επιβεβαίωση από πλευράς Μόσχας ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σκοπεύει να παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής της G20, που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στο Μπαλί.

O Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, έχει ταχθεί υπέρ της αποπομπής της Ρωσίας από την G20. Μια τέτοια απόφαση που θα απαιτούσε τη συναίνεση της Κίνας, η οποία έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν υποστηρίζει μια τέτοια κίνηση.

Ανώτερα μέλη της κυβέρνησής του αποχώρησαν από μια συνάντηση της G20 στην Ουάσιγκτον, στα μέσα Απριλίου, διαμαρτυρόμενοι για την παρουσία της Ρωσίας και την εισβολή της στην Ουκρανία. Σε αντίστοιχη κίνηση είχαν προχωρήσει αξιωματούχοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Γαλλία.

«Ο πρόεδρος ήταν ξεκάθαρος ως προς την άποψή του: Η Ρωσία δεν πρέπει να είναι μέρος της G20», δήλωσε την Πέμπτη η εκπρόσωπος Τύπου, Τζεν Ψάκι. Για την ώρα, δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για μποϊκοτάρισμα της Συνόδου, ενώ αξιωματούχοι σταθμίζουν τα αρνητικά τυχόν απουσίας των ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Ινδονησίας, Τζόκο Ουιντόντο, ανακοίνωσε ότι κάλεσε τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Σύνοδο Κορυφής και δεν δείχνει πρόθυμη να ανακαλέσει την πρόσκληση στον Πούτιν. Ωστόσο, ελπίζει να αποφύγει ένα μποϊκοτάζ με την κίνηση που έκανε να καλέσει και τον Ζελένσκι, παρόλο που η Ουκρανία δεν είναι μέλος της G20

Η Ινδονησία αντιμετώπισε έντονες πιέσεις από δυτικές χώρες, με πρώτη τις Ηνωμένες Πολιτείες, να αποκλείσει τη Ρωσία.



«Θα ήθελα να τονίσω ότι η Ινδονησία θα ήθελε να ενώσει. Δεν πρέπει να υπάρχει διαίρεση. Η ειρήνη και η σταθερότητα είναι τα κλειδιά για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας» δήλωσε ο Ουιντόντο.

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας μίλησε τόσο με τον πρόεδρο Πούτιν, όσο και με τον πρόεδρο Ζελένσκι για να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για την κατάσταση στην Ουκρανία και τόνισε τη σημασία «να τερματιστεί άμεσα ο πόλεμος και να δοθεί προτεραιότητα σε μια ειρηνική λύση».

ΠΗΓΗ >> https://www.cnn.gr/kosmos/story/310473/o-poytin-tha-symmetasxei-sti-synodo-koryfis-tis-g20-provlimatismos-ston-leyko-oiko?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR2-Jbk8d20PRhlJpSjQrZoJzUP9LMfJjvov1IWSer4vAHeP22qtq-kJes0#Echobox=1651261054

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr