Home ΔΙΕΘΝΗ ΥΠ.ΑΜ. Αυστραλίας: “Έρχεται σύρραξη με Κίνα-Ρωσία -Προετοιμαστείτε για πόλεμο” – Απειλούν και οι ΗΠΑ με στρατιωτική δράση

ΥΠ.ΑΜ. Αυστραλίας: “Έρχεται σύρραξη με Κίνα-Ρωσία -Προετοιμαστείτε για πόλεμο” – Απειλούν και οι ΗΠΑ με στρατιωτική δράση

by _
0 comment 141 views
ΥΠ.ΑΜ. Αυστραλίας: “Έρχεται σύρραξη με Κίνα-Ρωσία -Προετοιμαστείτε για πόλεμο” – Απειλούν και οι ΗΠΑ με στρατιωτική δράση
ΥΠ.ΑΜ. Αυστραλίας: “Έρχεται σύρραξη με Κίνα-Ρωσία -Προετοιμαστείτε για πόλεμο” – Απειλούν και οι ΗΠΑ με στρατιωτική δράση


Σχόλιο ιστολογίου:

Κοίτα ποιος μιλάει για ΝΑΖΙ! Η Αυστραλία που εφάρμοσε μία από τις χειρότερες κορωνοχούντες!!!

——————————————————————————–

Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Μπαράζ απειλών για στρατιωτική δράση έχουν εξαπολύσει Αυστραλία και ΗΠΑ μετά τις δηλώσεις περί “κόκκινης γραμμής” στο θέμα της βάσης της Κίνας στις Νήσους Σολομώντα.

Ο υπουργός Άμυνας της Αυστραλίας, Πίτερ Ντάτον σε ομιλία τόνισε πως η χώρα πρέπει «να προετοιμαστεί για πόλεμο». Ταυτόχρονα, σύγκρινε την Κίνα και τη Ρωσία με τη ναζιστική Γερμανία τη δεκαετία του 1930.

Η ομιλία του έγινε στην Ημέρα Anzac, την εθνική μέρα μνήμης στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία η οποία γενικότερα τιμά τη μνήμη όλων των Αυστραλών και Νεοζηλανδών «που υπηρέτησαν την πατρίδα τους και πέθαναν σε όλους τους πολέμους, διαμάχες και ειρηνευτικές επιχειρήσεις».

Διαβάστε επίσης ΕΔΩ

Μανιφέστο Κίνας: Προειδοποιεί για ένοπλη σύρραξη με ΗΠΑ: Ιστορική επίθεση με ασύλληπτες κατηγορίες- Τελεσίγραφο & σε ΕΕ

“Κίνα και Ρωσία είναι η Γερμανία του 1930”



Πιο αναλυτικά, ο υπουργός Άμυνας της Αυστραλίας, Peter Dutton επικαλέστηκε το φάντασμα της ναζιστικής Γερμανίας δηλώνοντας ότι η Αυστραλία μπορεί να διατηρήσει την ειρήνη μόνο προετοιμαζόμενη για πόλεμο.

Ταυτόχρονα τόνισε ότι οι Αυστραλοί δεν πρέπει να υποθέτουν ότι οι θυσίες των Anzacs θα αποτρέψουν μελλοντικές συγκρούσεις στην περιοχή.

Ο Dutton συνέκρινε επίσης ευθέως τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Αδόλφο Χίτλερ και υποστήριξε ότι η Κίνα βρίσκεται σε παρόμοια πορεία με τη Γερμανία τη δεκαετία του 1930, ενόψει του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τα ίδια σχόλια έκανε και αργότερα σε συνέντευξη του στο κανάλι Channel Nine.

“Θα υπάρξει σύγκρουση στην περιοχή μας – Δεν είναι μακριά…”

«Ο μόνος τρόπος για να διατηρήσεις την ειρήνη είναι να προετοιμαστείς για πόλεμο και να είσαι δυνατή ως χώρα», είπε ο Ντάτον στο Channel 9.

“Όχι να σκύβουμε ή να είμαστε αδύναμοι. Αυτή είναι η πραγματικότητα.”



Όταν ρωτήθηκε για τα μαθήματα που προσφέρει η Ημέρας Anzac, ο Dutton προειδοποίησε ότι η προοπτική σύγκρουσης δεν είναι μακρινή.

“Δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένη ότι η θυσία που έγινε από τους Anzacs ή εκείνους στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ή στο Βιετνάμ ή στη Μέση Ανατολή … ότι κατά κάποιο τρόπο θα συνεχίσει να ζει στην αιωνιότητα χωρίς σύγκρουση στην περιοχή μας”, είπε.

“Άνθρωποι όπως ο Χίτλερ και άλλοι δεν είναι απλώς αποκύημα της φαντασίας μας. Έχουμε τον Πρόεδρο Πούτιν κάποιον που αυτή τη στιγμή είναι πρόθυμος να σκοτώσει γυναίκες και παιδιά. Και αυτό συμβαίνει το έτος 2022. “

Οι Κινέζοι «με τις πράξεις τους και τα λόγια τους» βρίσκονται στην ίδια πορεία με την ναζιστική Γερμανία του 1930 που κατέλαβε εδάφη στην Ευρώπη πριν εισβάλει στην Πολωνία το 1939.

«Πρέπει να σταθούμε στο πλευρό των χωρών για να κοιτάξουμε κατάματα κάθε επιθετική ενέργεια για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να διατηρήσουμε την ειρήνη στην περιοχή μας και για τη χώρα μας», είπε, προσθέτοντας ότι είναι άσκοπο οι άνθρωποι να προσποιούνται ότι «δεν συμβαίνει τίποτα».

“Η ειρήνη δεν κρατάει για πάντα”



«Αν πιστεύουμε ότι η ειρήνη θα κρατήσει για πάντα, τότε… θα επαναλάβουμε τα λάθη της ιστορίας.

Είμαστε σε μια περίοδο πολύ παρόμοια με τη δεκαετία του 1930. Και νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στη δεκαετία του 1930 που θα ήθελαν να είχαν μιλήσει πολύ νωρίτερα στη δεκαετία, από ό,τι έπρεπε στο τέλος της δεκαετίας.

Νομίζω ότι αυτή είναι η νηφάλια πραγματικότητα του πού βρισκόμαστε, είναι η νηφάλια πραγματικότητα της ευφυΐας που λαμβάνουμε».

Πρωθυπουργός Αυστραλίας: Μας αμφισβητεί “τόξο απολυταρχικό”

Ο Πρωθυπουργός Σκοτ ​​Μόρισον από την πλευρά του, χρησιμοποίησε επίσης την ομιλία του στην ημέρα Anzac για να προειδοποιήσει ενάντια στην άνοδο των αυταρχικών εθνών που αμφισβητούν τους «δημοκρατικούς ελεύθερους λαούς».

Ο Μόρισον είπε ότι ένα «τόξο αυτοκρατορίας» αμφισβητεί την τάξη των εθνών που τηρούν τους διεθνείς κανόνες για το εμπόριο και την ελευθερία της ναυσιπλοΐας.

“Ο κόσμος μας αλλάζει. Ο πόλεμος συγκλονίζει ξανά την Ευρώπη. Ο εξαναγκασμός προβληματίζει για άλλη μια φορά την περιοχή μας“, είπε.

“Ένα τόξο απολυταρχίας αμφισβητεί την τάξη που βασίζεται σε κανόνες που εξασφάλισαν οι παππούδες μας. Και οι δημοκρατικοί ελεύθεροι λαοί στέκονται ξανά μαζί”.

Δείτε βίντεο

Οι ΗΠΑ απειλούν με στρατιωτική δράση Κίνα και Νήσους Σολομώντα

Ένας από τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους των ΗΠΑ στον Ειρηνικό αρνήθηκε να αποκλείσει στρατιωτική δράση κατά των Νήσων Σολομώντα εάν επέτρεπε στην Κίνα να εγκαταστήσει μια στρατιωτική βάση εκεί, λέγοντας ότι η συμφωνία για την ασφάλεια μεταξύ των χωρών παρουσίαζε «δυνητικές επιπτώσεις στην περιφερειακή ασφάλεια» για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της.

Όμως στην παρούσα φάση και με δεδομένο πως η συνθήκη ασφαλείας Νησιώ-Σολομώντα-Κίνας έχει υπογραφεί, η στρατιωτική δράση στρέφεται και εναντίον του ίδιου του Πεκίνου.

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ Daniel Kritenbrink δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αυστραλία δεν αποκλείουν τη στρατιωτική δράση κατά της Κίνας εάν ακολουθήσουν το σχέδιό τους για την κατασκευή Στρατιωτικών Εγκαταστάσεων στα Νησιά του Σολομώντα, μετά την Συμφωνία Ασφαλείας που υπογράφτηκε.

Ο πρέσβης Daniel Kritenbrink, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για θέματα Ανατολικής Ασίας και Ειρηνικού, ήταν μέρος μιας υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας των ΗΠΑ που στάλθηκε στη χώρα του Ειρηνικού την περασμένη εβδομάδα.

Είπε ότι η ομάδα των ΗΠΑ, στην οποία περιλαμβανόταν επίσης ο συντονιστής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας για τις υποθέσεις Ινδο-Ειρηνικού, Κουρτ Κάμπελ, είχε μια «εποικοδομητική και ειλικρινή» συνάντηση 90 λεπτών με τον πρωθυπουργό Manasseh Sogavare, στην οποία η ομάδα των ΗΠΑ εξήγησε τις ανησυχίες σχετικά με την πρόσφατη υπογραφή της συμφωνίας ασφαλείας με την Κίνα.

Απειλές ΗΠΑ

«Θέλαμε να περιγράψουμε στους φίλους μας στις Νήσους Σολομώντα ποιες είναι οι ανησυχίες μας», είπε ο Kritenbrink.

«Ο πρωθυπουργός Sogavare ανέφερε ότι κατά την άποψη των Νησιών Σολομώντα, η συμφωνία που έχουν συνάψει έχει αποκλειστικά εσωτερικές επιπτώσεις.

Αλλά έχουμε καταστήσει σαφές ότι υπάρχουν πιθανές επιπτώσεις της συμφωνίας στην περιφερειακή ασφάλεια όχι μόνο για εμάς, αλλά για τους συμμάχους και τους εταίρους σε όλη την περιοχή».

Την Τρίτη, ο Kritenbrink επανέλαβε την προθυμία των ΗΠΑ να δράσουν στην περιοχή εάν δημιουργηθεί μια στρατιωτική βάση από την Κίνα.

«Φυσικά, σεβόμαστε την κυριαρχία των Νήσων του Σολομώντα, αλλά θέλαμε επίσης να τους ενημερώσουμε ότι εάν λαμβάνονταν μέτρα για τη δημιουργία μιας de facto μόνιμης στρατιωτικής παρουσίας, δυνατοτήτων προβολής ισχύος ή στρατιωτικής εγκατάστασης, τότε θα είχαμε σημαντικές ανησυχίες , και πολύ φυσικά θα απαντούσαμε σε αυτές τις ανησυχίες» είπε.

Όταν ρωτήθηκε τι θα μπορούσε να περιλαμβάνει αυτή η απάντηση, είπε:

«Κοιτάξτε, δεν πρόκειται να κάνω εικασίες και δεν είμαι σε θέση να μιλήσω για το τι μπορούν ή δεν μπορούν να κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε μια τέτοια κατάσταση».

Οι δημοσιογράφοι τον πίεσαν στην συνέχεια να πει εάν θα απέκλειε την προοπτική να αναλάβουν οι ΗΠΑ στρατιωτική δράση κατά των Νησιών Σολομώντα σε περίπτωση που δημιουργηθεί μια ναυτική βάση και, εάν όχι, αν νοιώθει άνετα με τη «κόκκινη γραμμή» που έθεσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ ​​Μόρισον .

Η απάντηση του ήταν «Δεν έχω πολλά να προσθέσω πέρα ​​από αυτά που έχω ήδη δηλώσει».

“Η Κίνα θέλει υπερπόντια υποστήριξη και υποδομή”

Ο Kritenbrink σημείωσε επίσης τις στρατιωτικές φιλοδοξίες της Κίνας, λέγοντας:

«Νομίζω ότι είναι σημαντικό σε αυτό το πλαίσιο, να έχουμε κατά νου ότι γνωρίζουμε ότι η ΛΔΚ [Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας] επιδιώκει να δημιουργήσει μια πιο ισχυρή υπερπόντια υλικοτεχνική υποστήριξη και βασική υποδομή που θα επέτρεπε στον PLA [Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό] να προβάλει και να διατηρήσει τη στρατιωτική ισχύ σε μεγαλύτερες αποστάσεις.

Θέλαμε λοιπόν να κάνουμε αυτή την ειλικρινή συζήτηση με τους φίλους μας στα Νησιά Σολομώντα . Περιγράψαμε τις ανησυχίες μας… και έχουμε υποδείξει ότι θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε μαζί τους στο μέλλον.

Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι μόνο λίγοι άνθρωποι σε έναν πολύ μικρό κύκλο έχουν δει αυτή τη συμφωνία. Και ο ίδιος ο πρωθυπουργός φέρεται δημόσια να λέει ότι θα κοινοποιήσει τις λεπτομέρειες μόνο με την άδεια της Κίνας, κάτι που νομίζω ότι προκαλεί επίσης ανησυχία», δήλωσε ο Kritenbrink.

Ο Kritenbrink είπε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν ασχολούνται με το να ζητούν από τις χώρες να επιλέξουν μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας ή οποιουδήποτε άλλου». Αλλά ότι ενδιαφέρεται να προωθήσει «ένα προληπτικό όραμα για τα κοινά συμφέροντα και τις αρχές που πιστεύουμε ότι είναι ζωτικής σημασίας για όλους τους φίλους μας σε όλη την περιοχή».

Πηγή >> WarNews247

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr