Home ΚΟΣΜΟΣ Έριξαν ντομάτες στον Μακρόν σε λαϊκή αγορά του Παρισιού – Δείτε βίντεο

Έριξαν ντομάτες στον Μακρόν σε λαϊκή αγορά του Παρισιού – Δείτε βίντεο

by _
0 comment 118 views
Έριξαν ντομάτες στον Μακρόν σε λαϊκή αγορά του Παρισιού – Δείτε βίντεο
Έριξαν ντομάτες στον Μακρόν σε λαϊκή αγορά του Παρισιού – Δείτε βίντεο

Έριξαν ντομάτες στον Μακρόν σε λαϊκή αγορά του Παρισιού – Δείτε βίντεο

27/04/2022, 15:49


Στην πρώτη μετεκλογική δημόσια εμφάνιση του επανεκλεγέντος προέδρου της Γαλλίας

Mε ντομάτες υποδέχτηκε ένας άνδρας τον επανεκλεγέντα πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν, κατά την επίσκεψή σε υπαίθρια αγορά στο Cergy, βορειοδυτικά του Παρισιού.

Ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνισή του 44χρονου προέδρου μετά τον δεύτερο γύρο εκλογών της Κυριακής (24 Απριλίου).

Μόλις άρχισαν να εκτοξεύονται τα λαχανικά, άμεση ήταν η αντίδραση των σωματοφυλάκων του, όπως χαρακτηριστικά φαίνεται και από τα βίντεο που έχουν ανέβει στα social media και τα γαλλικά ΜΜΕ.

Οι αρχές ασφαλείας είχαν την ιδέα να ανοίξουν μία ομπρέλα για να προστατεύσουν τον ένοικο των Ηλυσίων. Αν και για λίγα λεπτά προκλήθηκε πανικός, τελικά ο Μακρόν ούτε καν λερώθηκε από τις ντομάτες.


«Κάτι ρίχνουν!» ακούστηκε κάποιος να φωνάζει από τη συνοδεία του Μακρόν.

Στη συνέχεια όμως όταν είδαν ότι ο Μακρόν έμεινε αλώβητος από τη ρίψη των λαχανικών, τα πνεύματα ηρέμησαν.

Ο Γάλλος πρόεδρος δεν έχασε την ψυχραιμία του και συνέχισε την περιοδεία του.

Στο Cergy γενικά οι πολίτες ήθελαν να τους μιλήσουν επιφυλάσσσοντάς του μια θερμή υποδοχή.
Αν εξαιρέσουμε δηλαδή από τον άγνωστο άνδρα που προσπάθησε να του ρίξει ντομάτες , το κλίμα ήταν καλό.
Ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος δεν έχει ακόμη ξεκινήσει επίσημα την δεύτερη θητεία του, δεν βρέθηκε σε λαϊκή αγορά του Cergy καθώς η αποχή στην περιοχή στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών ανήλθε στο 33%.
Εκεί βρήκε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους.

«Υπάρχει ένα είδος απόστασης από τα πολιτικά πράγματα γιατί οι πολίτες εδώ πιστεύουν πως τα πράγματα δεν προχωρούν αρκετά γρήγορα, έχουν ένα αίσθημα εγκατάλειψης. Επισκέπτομαι αυτή την περιοχή θέλοντας να συμβολίσω τις πρώτες ώρες της δεύτερης θητείας μου. Το να είμαι εδώ σημαίνει ότι θέλω να είμαι παρών σε όλη την διάρκεια της πενταετίας, θέλω να δώσω τα μέσα ώστε να πετύχουμε και να προχωρήσουμε, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να απαλείψουμε αυτή την απόσταση», δήλωσε ο επανεκλεγείς πρόεδρος, εμφανώς αποφασισμένος να φανεί ενωτικός ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών.



Ο Μακρόν εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι πρέπει να προσεγγίσει περισσότερο τους Γάλλους πολίτες, αφού η βασική κατηγορία εναντίον του, στην προεκλογική περίοδο, ήταν πως έμεινε μακριά από τις ανησυχίες των Γάλλων, ως ένας «απόμακρος πρόεδρος».

«Αυτή η περιοδεία αποδεικνύει την θέληση του προέδρου της Δημοκρατίας από το 2017 να βρίσκεται κοντά στον κόσμο, να έρχεται σε επαφή με τους πολίτες, να ανταλλάσσει απόψεις, να ακούει τις ανησυχίες, τις προσδοκίες και τις ανάγκες τους» ανέφερε η γαλλική προεδρία.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr