Home ΔΙΕΘΝΗ Η Γερμανία θα προμηθεύσει την Ουκρανία με βαρύ οπλισμό!!! – Αναλυτική λίστα των όπλων

Η Γερμανία θα προμηθεύσει την Ουκρανία με βαρύ οπλισμό!!! – Αναλυτική λίστα των όπλων

by _
0 comment 115 views

Image Credit: Kay Nietfeld/picture alliance via Getty Images

Η Γερμανία θα προμηθεύσει την Ουκρανία με βαρύ οπλισμό

από το RT
26 Απριλίου 2022, 9:55 π.μ


«Η Ουκρανία θα παραγγείλει και η Γερμανία θα πληρώσει για» εξοπλισμό γερμανικής παραγωγής, δήλωσε η υπουργός Άμυνας Κριστίν Λάμπρεχτ…

Η γερμανική κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως για την παράδοση αυτοκινούμενων αντιαεροπορικών όπλων στην Ουκρανία, δήλωσε την Τρίτη η υπουργός Άμυνας της χώρας Κριστίν Λάμπρεχτ.

Μιλώντας στις αμυντικές συνομιλίες που φιλοξενούνται από τις ΗΠΑ στην αμερικανική αεροπορική βάση Ramstein στο κρατίδιο της Ρηνανίας-Παλατινάτου της Γερμανίας, ο Λάμπρεχτ είπε ότι η ηγεσία στο Βερολίνο έλαβε την απόφαση τη Δευτέρα. Τόνισε ότι η Γερμανία είναι «αποφασισμένη να βοηθήσει τον ουκρανικό λαό με ενιαία αποφασιστικότητα σε αυτή την υπαρξιακή έκτακτη ανάγκη».

Ο υπουργός εξήγησε ότι «η Ουκρανία θα παραγγείλει» υλικό από Γερμανούς κατασκευαστές και «θα πληρώσει η Γερμανία». Το Βερολίνο θα διαθέσει περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ για αυτόν τον σκοπό, πρόσθεσε ο Λάμπρεχτ.

Τα εν λόγω τεθωρακισμένα οχήματα είναι αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά πυροβόλα Gepard, τα οποία παροπλίστηκαν από τον γερμανικό στρατό το 2010.



Σχεδιασμένα για να καταρρίπτουν πυραύλους κρουζ και αεροσκάφη, τα Gepards μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν εναντίον στόχων στο έδαφος. Έως και 50 βαρέα οχήματα θα μπορούσαν να παραδοθούν στην Ουκρανία. Η αμυντική εταιρεία Krauss-Maffei Wegmann θα ανακαινίσει τώρα τον εξοπλισμό πριν τον μεταφέρει στο Κίεβο, μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa. Ωστόσο, δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς η Ουκρανία μπορεί να αναμένει την παράδοση των αντιαεροπορικών συστημάτων.

Ο Λάμπρεχτ ανακοίνωσε επίσης ότι το Βερολίνο «έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ανταλλαγής με τους εταίρους μας στην Ανατολική Ευρώπη» που διασφαλίζει ότι «η Ουκρανία αποκτά γρήγορα βαρύ οπλισμό που δεν απαιτεί μακρά εκπαίδευση». Όμως, σύμφωνα με τον υπουργό, η Γερμανία θα μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα από αυτή την άποψη.

Επιπλέον, το Βερολίνο θα συνεργαστεί με τις ΗΠΑ και τις Κάτω Χώρες όσον αφορά την παροχή εκπαίδευσης σε ουκρανικά στρατεύματα σε γερμανικό έδαφος στη χρήση διαφόρων συστημάτων πυροβολικού.

Ο Λάμπρεχτ έκανε τις ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια συνάντησης υπουργών Άμυνας από 40 χώρες που διοργάνωσε ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν την Τρίτη.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, πολλά γερμανικά καταστήματα ανέφεραν ότι ο γερμανικός κατασκευαστής όπλων Rheinmetall ήταν έτοιμος να πουλήσει 88 παροπλισμένα άρματα μάχης Leopard, καθώς και πυρομαχικά, ανταλλακτικά και εργαλεία για την επισκευή του υλικού. Εκπαίδευση στον εξοπλισμό θα παρέχεται επίσης στα ουκρανικά στρατεύματα. Η εταιρεία περίμενε την έγκριση της γερμανικής κυβέρνησης, ανέφεραν τότε τα μέσα ενημέρωσης.



Η Μόσχα καταδίκασε επανειλημμένα τις προμήθειες όπλων του ΝΑΤΟ στο Κίεβο, λέγοντας ότι απλώς αποσταθεροποιούν την κατάσταση στο έδαφος και παρεμποδίζουν την προοπτική για ειρήνη. Προειδοποίησε επίσης ότι οποιαδήποτε παράδοση εξοπλισμού θα θεωρείται νόμιμος στρατιωτικός στόχος για τις ρωσικές δυνάμεις μόλις περάσουν στο ουκρανικό έδαφος.

«Το ΝΑΤΟ ουσιαστικά πηγαίνει σε πόλεμο με τη Ρωσία μέσω ενός αντιπροσώπου και εξοπλίζοντας αυτόν τον αντιπρόσωπο. Πόλεμος σημαίνει πόλεμος», δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.

Σχολιάζει το GreekNewsOnDemand.com: Δείτε τώρα την εξής αναλυτική λίστα των όπλων που στέλνει η Γερμανία στην Ουκρανία που εξασφάλισε αποκλειστικά το δικό μας σάιτ, «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ» (GreekNewsOnDemand.com)!!!….

_____________

ΠΗΓΗ >> https://www.infowars.com/posts/germany-to-supply-ukraine-with-heavy-weaponry/

 

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr