Home Greek News Τι λέει η UNESCO για τους νέους βανδαλισμούς στην Αγία Σοφία;

Τι λέει η UNESCO για τους νέους βανδαλισμούς στην Αγία Σοφία;

by _
0 comment 139 views

Τι λέει η UNESCO για τους νέους βανδαλισμούς στην Αγία Σοφία;


Τούρκοι συνομιλητές και φίλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη, της κυβέρνησης της ΝΔ, της Ντόρας Μπακογιάννη και του ΕΛΙΑΜΕΠ, για άλλη μια φορά έδειξαν τα άγρια αισθήματά τους, τη βαρβαρότητά τους κατά της Αγιά Σοφιάς, που τους στοιχειώνει και δεν θα πάψει να εξακολουθεί να τους στοιχειώνει μέχρι να γίνει πάλι ελληνική!

Ωστόσο το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος, για μια ακόμη φορά έδειξε τα γρήγορα εθνικά και πατριωτικά αντανακλαστικά του και εξέδωσε ΔΤ στις 19 Απριλίου 2022, όπου καταγγέλλει στην UNESCO αυτούς τους νέους βανδαλισμούς της Τουρκίας! Καταγγέλλει τους βανδαλισμούς στην Αυτοκρατορική Πύλη της Αγίας Σοφίας, ζητώντας ταυτόχρονα από την UNESCO να ασκήσει πιέσεις στην Τουρκία, ώστε η Αγία Σοφία να λειτουργήσει πάλι ως Ορθόδοξος Χριστιανικός Ναός, διότι μόνο με αυτό τον τρόπο θα προστατευθεί από βανδαλισμούς ή φθορές, δεδομένου ότι η UNESCO την έχει αναγνωρίσει και ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς!

Παρακάτω το ΔΤ του ΑΚΚΕΛ:

«Αγαπητοί αξιωματούχοι,

 

Το ελληνικό κόμμα ΑΚΚΕΛ υποβάλλει διαμαρτυρία στην UNESCO και απαιτεί τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας στην πρώτη χρήση ως ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία, με το σκεπτικό ότι οι χριστιανοί δεν θα βανδαλίσουν ποτέ τα θρησκευτικά τους μνημεία.

 

Οι Τούρκοι βανδαλίζουν την Αγία Σοφία. Έγινε εσκεμμένη ζημιά στην Αυτοκρατορική Πύλη, που ο μύθος λέει ότι ήταν κατασκευασμένη από ξύλο από την Κιβωτό του Νώε.

 

Η ζημιά στην Αγία Σοφία ξεκίνησε όταν ο Ερντογάν μετέτρεψε τον Ναό από μουσείο σε τζαμί. Φυσικά, ως τζαμί, η ασφάλεια του μνημείου δεν μπορεί να διατηρηθεί, ειδικά όταν φανατικοί ισλαμιστές έρχονται να προσευχηθούν δήθεν και είναι δύσκολο να υπάρχουν φύλακες για να ελέγχουν τον χώρο κατά τη διάρκεια μιας θρησκευτικής τελετής.

 

Το ΑΚΚΕΛ ζητά σθεναρά από την UNESCO να κινηθεί γρήγορα και να πιέσει τις αρχές στην Τουρκία να αποκαταστήσουν το χριστιανικό ορθόδοξο καθεστώς της Αγίας Σοφίας.»!!

ΠΗΓΗ >> https://egerssi.gr/%cf%84%ce%b9-%ce%bb%ce%ad%ce%b5%ce%b9-%ce%b7-unesco-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%bd%ce%ad%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%b2%ce%b1%ce%bd%ce%b4%ce%b1%ce%bb%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%8d%cf%82/

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr