Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Οι Έλληνες ξοδεύουν λιγότερα για τα βασικά

Οι Έλληνες ξοδεύουν λιγότερα για τα βασικά

by _
0 comment 200 views

© Getty Images / Noel Hendrickson

Οι Έλληνες ξοδεύουν λιγότερα για τα βασικά

Οι καταναλωτές μειώνουν τα απαραίτητα εν μέσω πληθωρισμού στην Ευρωζώνη που βρίσκεται σε υψηλό ρεκόρ

Οι επτά στους 10 καταναλωτές στην Ελλάδα αναγκάστηκαν να μειώσουν τις δαπάνες για τρόφιμα και άλλα βασικά είδη, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας αγοράς που δημοσιεύθηκαν αυτή την εβδομάδα.

Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες είπαν ότι μείωσαν τις αγορές τους στα σούπερ μάρκετ κατά «πολύ» και «αρκετά» και το 25% είπε ότι τώρα αγοράζει «λίγο» λιγότερο, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων AMNA, επικαλούμενο στοιχεία από την εταιρεία έρευνας αγοράς Netrino.

«Για πρώτη φορά βλέπουμε μια τόσο μεγάλης κλίμακας πτώση [των αγορών] στα σούπερ μάρκετ. Υπάρχει τεράστια πτώση στις αγορές των καταναλωτών για είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και είδη οικιακής χρήσης», δήλωσε στο AMNA ο αναλυτής της αγοράς Netrino, Στέφανος Κομνηνός.

Όσον αφορά τις αγορές ρούχων και υποδημάτων, το 81% των ερωτηθέντων είχε μειώσει τις αγορές του κατά «πολύ» και «αρκετά», κάνοντας την κατάσταση «δραματική», πρόσθεσε ο Κομνηνός.

Μόνο το 15% των ελληνικών νοικοκυριών δήλωσε ότι είχε επαρκές εισόδημα για να βάλει στην άκρη για αποταμιεύσεις, προτείνει η έρευνα.

Τα στοιχεία έρχονται καθώς ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη έφτασε σε υψηλό ρεκόρ 7,4% τον Μάρτιο, σύμφωνα με εκτίμηση που δημοσίευσε την Πέμπτη η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ελλάδα είναι μια από τις φτωχότερες χώρες της ΕΕ και υπέφερε τα περισσότερα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008. Η Αθήνα “διασώθηκε” – δήθεν!– από την ΕΕ και το ΔΝΤ, κάτι που οδήγησε σε χρόνια λιτότητας και οικονομικές δυσκολίες.

ΠΗΓΗ > https://www.rt.com/business/554339-greeks-spending-less-on-basics/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr