Home ΔΙΕΘΝΗ «Ένας λιγότερος προδότης»: Ο Ζελένσκι επιβλέπει την εκστρατεία δολοφονιών, απαγωγών και βασανιστηρίων της πολιτικής αντιπολίτευσης

«Ένας λιγότερος προδότης»: Ο Ζελένσκι επιβλέπει την εκστρατεία δολοφονιών, απαγωγών και βασανιστηρίων της πολιτικής αντιπολίτευσης

by _
0 comment 162 views

«Ένας λιγότερος προδότης»: Ο Ζελένσκι επιβλέπει την εκστρατεία δολοφονιών, απαγωγών και βασανιστηρίων της πολιτικής αντιπολίτευσης

MAX BLUMENTHAL ΚΑΙ ESHA KRISHNASWAMY· 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022


Ενώ ισχυρίζεται ότι υπερασπίζεται τη δημοκρατία, ο Ουκρανός Volodymyr Zelensky έθεσε εκτός νόμου την αντιπολίτευση, διέταξε τη σύλληψη των αντιπάλων του και προήδρευσε στην εξαφάνιση και τη δολοφονία αντιφρονούντων σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky χαρακτήρισε τον πόλεμο της χώρας του εναντίον της Ρωσίας ως μάχη για την ίδια τη δημοκρατία. Σε μια προσεκτικά χορογραφημένη ομιλία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ στις 16 Μαρτίου, ο Ζελένσκι δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή, η μοίρα της χώρας μας αποφασίζεται. Η μοίρα του λαού μας, αν οι Ουκρανοί θα είναι ελεύθεροι, αν θα μπορέσουν να διατηρήσουν τη δημοκρατία τους».

Τα αμερικανικά ΜΜΕ απάντησαν με ευνοϊκή κάλυψη στον Ζελένσκι, οδηγώντας σε εκστρατεία για την υποψηφιότητά του για το Νόμπελ Ειρήνης και εμπνέοντας ένα επιβλητικό μουσικό αφιέρωμα στον ίδιο και τον ουκρανικό στρατό κατά την τελετή απονομής των βραβείων Grammy 2022 στις 3 Απριλίου.

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης έχουν κλείσει τα μάτια, ωστόσο, καθώς ο Ζελένσκι και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησής του έχουν εγκρίνει μια εκστρατεία απαγωγών, βασανιστηρίων και δολοφονιών τοπικών Ουκρανών νομοθετών που κατηγορούνται για συνεργασία με τη Ρωσία. Αρκετοί δήμαρχοι και άλλοι Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν σκοτωθεί από το ξέσπασμα του πολέμου, πολλοί, σύμφωνα με πληροφορίες, από πράκτορες του ουκρανικού κράτους μετά τη συμμετοχή τους σε συνομιλίες αποκλιμάκωσης με τη Ρωσία.

«Υπάρχει ένας λιγότερος προδότης στην Ουκρανία», δήλωσε ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών, Anton Geraschenko, υποστηρίζοντας τη δολοφονία ενός Ουκρανού δημάρχου που είχε κατηγορηθεί για συνεργασία με τη Ρωσία.

Ο Ζελένσκι εκμεταλλεύτηκε περαιτέρω την ατμόσφαιρα πολέμου για να θέσει εκτός νόμου μια σειρά από κόμματα της αντιπολίτευσης και να διατάξει τη σύλληψη των κορυφαίων αντιπάλων του. Τα αυταρχικά του διατάγματα προκάλεσαν την εξαφάνιση, τα βασανιστήρια και ακόμη και τη δολοφονία μιας σειράς από ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, κομμουνιστές και αριστερούς οργανωτές, δημοσιογράφους και κυβερνητικούς αξιωματούχους που έχουν κατηγορηθεί για «φιλορωσικές» συμπάθειες.

Οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας SBU χρησιμεύει ως ο βραχίονας επιβολής της επίσημα εξουσιοδοτημένης εκστρατείας καταστολών. Με εκπαίδευση από τη CIA και στενό συντονισμό με τους υποστηριζόμενους από το κράτος νεοναζί παραστρατιωτικούς της Ουκρανίας, η SBU πέρασε τις τελευταίες εβδομάδες γεμίζοντας το τεράστιο αρχιπέλαγος από μπουντρούμια βασανιστηρίων με πολιτικούς αντιφρονούντες.

Eν τω μεταξύ, στο πεδίο της μάχης, ο ουκρανικός στρατός ενεπλάκη σε μια σειρά θηριωδιών κατά των αιχμαλωτισμένων ρωσικών στρατευμάτων και έχουν εκθέσει με περηφάνια τις σαδιστικές του πράξεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και εδώ, οι δράστες των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων φαίνεται να έλαβαν έγκριση από τα ανώτερα κλιμάκια της ουκρανικής ηγεσίας.

Ενώ ο Ζελένσκι εκτοξεύει κοινοτοπίες για την υπεράσπιση της δημοκρατίας ενώπιον του δυτικού κοινού που τον λατρεύει, έχει χρησιμοποιήσει τον πόλεμο ως θέατρο για να πραγματοποιήσει μια αιματοβαμμένη εκκαθάριση πολιτικών αντιπάλων, αντιφρονούντων και κριτικών.

«Ο πόλεμος έχει χρησιμοποιηθεί για την απαγωγή, τη φυλάκιση και ακόμη και τη δολοφονία μελών της αντιπολίτευσης που εκφράζονται επικριτικά προς την κυβέρνηση», σχολίασε τον Απρίλιο ένας αριστερός ακτιβιστής που ξυλοκοπήθηκε και διώχθηκε από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας.  «Πρέπει όλοι να φοβόμαστε για την ελευθερία και τη ζωή μας».

Περισσότερα εδώ >> https://thegrayzone.com/2022/04/17/traitor-zelensky-assassination-kidnapping-arrest-political-opposition/

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr