Home ΔΙΕΘΝΗ Η Ρωσία έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο βίντεο του πληρώματος του βυθισμένου πολεμικού πλοίου

Η Ρωσία έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο βίντεο του πληρώματος του βυθισμένου πολεμικού πλοίου

by _
0 comment 131 views

© Sputnik / Russian Defence Ministry

Η Ρωσία έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο βίντεο του πληρώματος του βυθισμένου πολεμικού πλοίου

Η ναυαρχίδα Moskva του στόλου της Μαύρης Θάλασσας βυθίστηκε την Πέμπτη, με τη Μόσχα και το Κίεβο να παρέχουν διαφορετικές αφηγήσεις για το περιστατικό…

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει το πλήρωμα της ναυαρχίδας του στόλου της Μαύρης Θάλασσας Moskva, η οποία βυθίστηκε την Πέμπτη μετά από πυρκαγιά στο σκάφος.

Το βίντεο, που δεν έχει ήχους, αναρτήθηκε στο κανάλι Telegram του υπουργείου το Σάββατο. Δείχνει περίπου 100 ναυτικούς που παρατάσσονται κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας με τον αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού, ναύαρχο Nikolai Yevmenov, και τη διοίκηση του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

«Ο ναύαρχος Νικολάι Γεβμένοφ ενημέρωσε το πλήρωμα του καταδρομικού ότι οι αξιωματικοί, οι μεσίτες και οι ναύτες θα συνεχίσουν να υπηρετούν στο Πολεμικό Ναυτικό», ανέφερε το υπουργείο σε ανάρτησή του.

© Sputnik / Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας

Διαβεβαίωσε επίσης ότι «οι παραδόσεις του πυραυλικού καταδρομικού Moskva της φρουράς θα διατηρούνται προσεκτικά και θα συνεχίζονται», σύμφωνα με τη μακροχρόνια πρακτική του Πολεμικού Ναυτικού.

Την Πέμπτη, ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι το Moskva βυθίστηκε ενώ ρυμουλκούνταν στο λιμάνι εν μέσω κακών συνθηκών στη θάλασσα. Το υπουργείο Άμυνας είπε ότι το κύτος του πολεμικού πλοίου υπέστη ζημιές από έκρηξη πυρομαχικών που προκλήθηκε από πυρκαγιά στο πλοίο την Τετάρτη.

Η Moskva φέρεται να βρισκόταν περίπου 90 χιλιόμετρα νότια της ουκρανικής πόλης-λιμάνι της Οδησσού την Τετάρτη όταν ξέσπασε φωτιά στο πλοίο. Ο ρωσικός στρατός είπε ότι το πλήρωμα στη συνέχεια εκκενώθηκε από κοντινά πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και μεταφέρθηκε στη Σεβαστούπολη.



Ο αριθμός του πληρώματος στο πλοίο όταν ξέσπασε η φωτιά δεν έχει αποκαλυφθεί. Το 2009, όταν ο τότε Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ επισκέφτηκε το καταδρομικό στο Νοβοροσίσκ, επέβαιναν 416 μέλη του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένων 38 αξιωματικών.

Πριν ο ρωσικός στρατός παράσχει τον απολογισμό του για μια πυρκαγιά στο Moskva, το Κίεβο ισχυρίστηκε ότι το σκάφος χτυπήθηκε από ουκρανικούς πυραύλους κατά του πλοίου. Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής της Οδησσού, Μαξίμ Μαρτσένκο, δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι «πολύ σοβαρή ζημιά» στη Μόσχα προκλήθηκε από τους ουκρανικούς πυραύλους Neptune που εκτοξεύτηκαν από την Οδησσό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ >> https://www.rt.com/russia/554023-crew-moskva-cruiser-video/

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr