Home Greek News RT: Η Ελλάδα εξηγεί γιατί ΔΕΝ θα στείλει περισσότερα όπλα στην Ουκρανία

RT: Η Ελλάδα εξηγεί γιατί ΔΕΝ θα στείλει περισσότερα όπλα στην Ουκρανία

by _
0 comment 129 views

Greek soldiers march in Thessaloniki, Greece, 2021. © Sakis Mitrolidis/AFP

Η Ελλάδα εξηγεί γιατί δεν θα στείλει περισσότερα όπλα στην Ουκρανία

Η Αθήνα δεν θέλει να αποδυναμώσει την άμυνά της


Η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι δεν θα στείλει άλλα όπλα στην Ουκρανία γιατί δεν έχει να περισσέψει και δεν έχει την πολυτέλεια να αποδυναμώσει τις δικές της άμυνες. Η χώρα ήταν μεταξύ των κρατών που εξόπλισαν το Κίεβο μετά την έναρξη της επίθεσης της Ρωσίας τον Φεβρουάριο.

«Ο αμυντικός εξοπλισμός που στείλαμε στην Ουκρανία προήλθε από τα αποθέματά μας. Δεν υπάρχει θέμα αποστολής περισσότερου», δήλωσε την Τετάρτη στη Βουλή της χώρας ο υπουργός Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να αποδυναμώσουμε οποιοδήποτε μέρος της άμυνάς μας, ειδικά στα νησιά, παίρνοντας ένα μέρος του και στέλνοντάς το στην Ουκρανία. Θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό».

Η Ελλάδα παρέδωσε ήδη στρατιωτική βοήθεια –όπως φορητούς εκτοξευτές ρουκετών, τουφέκια Καλάσνικοφ και πυρομαχικά– στην Ουκρανία.

Η Αθήνα, ωστόσο, αρνήθηκε το αίτημα της Ουάσιγκτον να μεταφέρει τα βαρύτερα, σοβιετικής κατασκευής όπλα της, όπως τα πυραυλικά συστήματα αεράμυνας Tor-M1 και Osa-AK, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι δυτικές χώρες προμηθεύουν ολοένα και περισσότερο την Ουκρανία με όπλα, που κυμαίνονται από τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού έως πυραυλικά συστήματα, μετά την επίθεση της Ρωσίας στη γειτονική χώρα στις 24 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, δεν έχουν συμφωνήσει όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ να οπλίσουν το Κίεβο. Η Ουγγαρία αρνήθηκε να στείλει όπλα, με το επιχείρημα ότι δεν ήταν προς το συμφέρον της χώρας να συρθεί στη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας.

ΠΗΓΗ >> https://www.rt.com/news/553877-greece-no-more-weapons/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr