Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΚΚΕΛ: Γιατί πρέπει να διαγραφεί και το ιδιωτικό και το δημόσιο χρέος

ΑΚΚΕΛ: Γιατί πρέπει να διαγραφεί και το ιδιωτικό και το δημόσιο χρέος

by _
0 comment 122 views

ΑΚΚΕΛ: Γιατί πρέπει να διαγραφεί και το ιδιωτικό και το δημόσιο χρέος


  • Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις
  • Βρετανικές “χρυσές” αποζημιώσεις

Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) τονίζει ότι μετά απο 3 μνημόνια, την πανδημία με πειραματικά άχρηστα lockdown, αλλά και τους λάθος χειρισμούς στο Ουκρανικό, η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να αντιμετωπίσει και τις οικονομικές επιπτώσεις από τις αποφάσεις που η ίδια έχει έχει λάβει. Ειδικότερα διαμορφώνονται καταστάσεις ανυπέρβλητων δυσκολιών για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις σε σχέση με το χρέος που έχει συσσωρευτεί παράνομα πάνω τους κατά την περίοδο των Μνημονίων, πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία για το οποίο σχεδόν στο σύνολο της η σημερινή κυβέρνηση φέρει ακέραιη ευθύνη μαζί, φυσικά με τις προηγούμενες μνημονιaκές κυβερνήσεις.

Η πρόσθετη έκτακτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι  το χρέος που έχει επιβληθεί στους πολίτες και τις επιχειρήσεις προέρχεται όχι από πραγματικό χρήμα στις Τράπεζες που έχει προέλθει από παραγωγικές δραστηριότητες διαφόρων ατόμων ή ομάδων, αλλά από άυλες ηλεκτρονικές καταγραφές στα συστήματα των Τραπεζών,  αυτό το υποτιθέμενο και απεχθές χρέος έχει ήδη πληρωθεί από τον Ελληνικό λαό με τις περιβόητες ανακεφαλαιοποίησεις και μάλιστα οι Τράπεζες χρωστούν επιπλέον στον λαό μας. Ανακεφαλαιοποίηση Τραπεζών, τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, έχει πραγματοποιηθεί τέσσερις φορές, τα έτη 2009, 2013, 2014, 2015 ,2021. Το ΑΚΚΕΛ υπογραμμίζει ότι είναι απολύτως απαραίτητη μία Σεισάχθεια, με διαγραφή του χρέους όλων των πολιτών και των επιχειρήσεων το οποίο έχει επιβληθεί παράνομα την εποχή των μνημονίων και φυσικά με τις κυβερνητικές αποφάσεις σε σχέση με την αντιμετώπιση του κορονοϊού και τώρα με την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία που η κυβέρνηση στέλνοντας οπλισμό στους Ουκρανούς, κλείνοντας τον εναέριο χώρο στα Ρωσικά αεροσκάφη και με την απέλαση των Ρώσων διπλωμάτων κατέστησε την Ελλάδα εχθρική χώρα προς την Ρωσία, δημιουργώντας τεράστια οικονομική βλάβη στην χώρα και στους Έλληνες πολίτες.

Επιπλέον είναι απαραίτητη η εξέταση της πλήρους αναμόρφωσης, αναδιοργάνωσης και επανίδρυσης του τραπεζικού τομέα, σε εντελώς νέα βάση, με το κοινωνικό συμφέρον να προέχει, μαζί με την διαρκή έρευνα και επίτευξη διαφάνειας και καταπολέμησης της διαφθοράς των καρτέλ και κάθε άλλης νοσηρής πρακτικής, που σε μεγάλο βαθμό σήμερα αποτελούν κανόνα στην αντικοινωνική και αντεθνική λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.

Θα πρέπει η Ελλάδα να πληρώσει το εξωτερικό της χρέος;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ! >> https://egerssi.gr/%ce%b1%ce%ba%ce%ba%ce%b5%ce%bb-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%cf%80%cf%81%ce%ad%cf%80%ce%b5%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%b5%ce%af-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr