Home ΔΙΕΘΝΗ Το καθεστώς Τριντό εκπαιδεύει τους…ΝΕΟΝΑΖΙ του Ζελένσκι ενώ αποκαλεί τους δικούς του πολίτες «ναζιστές»!!!

Το καθεστώς Τριντό εκπαιδεύει τους…ΝΕΟΝΑΖΙ του Ζελένσκι ενώ αποκαλεί τους δικούς του πολίτες «ναζιστές»!!!

by _
0 comment 156 views

Image Credit: imdb

RT: Ο Καναδάς αρνείται ότι εκπαιδεύει Ουκρανούς νεοναζί

Οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποδηλώνουν το αντίθετο

από το RT
12 Απριλίου 2022, 5:13 π.μ


Ο στρατός του Καναδά φέρεται να έχει παράσχει μαχητική εκπαίδευση σε μέλη του νεοναζιστικού συντάγματος Azov της Ουκρανίας, σε αντίθεση με τη δηλωμένη πολιτική και παρά τις προηγούμενες αρνήσεις για οποιαδήποτε επίσημη σχέση μεταξύ της Οτάβα και της διαβόητης πολιτοφυλακής.

Η προφανής σχέση ήρθε στο φως με φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την Ουκρανική Εθνοφρουρά, σύμφωνα με δημοσίευμα τη Δευτέρα του Radio-Canada. Οι φωτογραφίες δείχνουν στρατιώτες να φορούν οικόσημο του τάγματος Azov στις στολές τους ενώ συμμετείχαν σε εκπαίδευση με τις καναδικές δυνάμεις.

«Σύμφωνα με τον Oleksiy Kuzmenko, έναν δημοσιογράφο που ειδικεύεται στην ουκρανική ακροδεξιά, η παρουσία αυτού του οικόσημου υποδηλώνει έντονα ότι το τάγμα Azov είχε πρόσβαση στην καναδική στρατιωτική εκπαίδευση», ανέφερε στην έκθεσή του το Radio-Canada. Το οικόσημο εμφανίζει ένα έμβλημα που «συνδέεται σταθερά και αποκλειστικά με το τάγμα του Αζόφ», είπε ο Κουζμένκο στο μέσο ενημέρωσης.

RT© Facebook/@ngutrainingcentr RT© Facebook/@ngutrainingcentr

Ο Adrien Nonjon, ο οποίος ερευνά τον ουκρανικό εθνικισμό στο Εθνικό Ινστιτούτο Ανατολικών Γλωσσών και Πολιτισμών, συμφώνησε. «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω με απόλυτη βεβαιότητα ότι πρόκειται για ένα οικόσημο του Αζόφ», είπε.

Μια άλλη φωτογραφία που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια του ίδιου προγράμματος εκπαίδευσης δείχνει έναν Ουκρανό στρατιώτη να φοράει ένα έμπλαστρο που σχετίζεται με την 14η Μεραρχία Γρεναδιέρων Waffen-SS, την οποία δημιούργησε το καθεστώς του Αδόλφου Χίτλερ το 1943 για να πολεμήσει τον Κόκκινο Στρατό της Σοβιετικής Ένωσης με τους Ουκρανούς συνεργάτες των Ναζί. Οι Ουκρανοί πραγματοποίησαν πορείες μόλις τον περασμένο Μάιο για να τιμήσουν τους μαχητές τους.

Ο Καναδάς φέρεται να ξόδεψε σχεδόν 1 δισεκατομμύριο (794 εκατομμύρια δολάρια) καναδικά δολάρια για την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών από τότε που ανατράπηκε η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας το 2014. Οι νεοναζί μαχητές διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία αλλαγής καθεστώτος που υποστηρίχθηκε από τις ΗΠΑ και το τάγμα Azov χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια για να καταπνίξει τη διαφωνία.

Οι Καναδικές Ένοπλες Δυνάμεις (CAF) έχουν επανειλημμένα αρνηθεί την παροχή εκπαίδευσης σε μέλη των φασιστικών πολιτοφυλακών της Ουκρανίας. Το 2015, ο τότε υπουργός Άμυνας του Καναδά Τζέισον Κένεντι είχε αποκαλέσει τους μαχητές του Αζόφ «μικρό αριθμό σάπιων μήλων».

Ωστόσο, αφού μια έκθεση από πέρυσι έδειξε ότι στρατιώτες που συνδέονται με το Azov καυχιάζονταν στο διαδίκτυο ότι είχαν λάβει εκπαίδευση από τον Καναδά και άλλα μέλη του ΝΑΤΟ, το CAF εξέδωσε μια δήλωση λέγοντας ότι θα διενεργήσει «ενδελεχή αναθεώρηση» και να αναλύσει εάν οι διαδικασίες της ήταν επαρκείς για να την αποτρέψουν από το να «βοηθήσει άθελά της εκείνους των οποίων οι απόψεις ουσιαστικά αντιτίθεται».

ΠΗΓΗ >> https://www.infowars.com/posts/canada-denies-training-ukrainian-neo-nazis/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr