Home ΔΙΕΘΝΗ Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Τσεχία γίνεται η πρώτη χώρα του ΝΑΤΟ που παραδίδει τανκς στην Ουκρανία — Ο αρχηγός του ΝΑΤΟ προειδοποιεί ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα κράτη

Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Τσεχία γίνεται η πρώτη χώρα του ΝΑΤΟ που παραδίδει τανκς στην Ουκρανία — Ο αρχηγός του ΝΑΤΟ προειδοποιεί ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα κράτη

by _
0 comment 179 views

Image Credit: badahos/Getty Images

Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Τσεχία γίνεται η πρώτη χώρα του ΝΑΤΟ που παραδίδει τανκς στην Ουκρανία — Ο αρχηγός του ΝΑΤΟ προειδοποιεί ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα κράτη

από τον Jamie White
6 Απριλίου 2022, 3:32 μ.μ


Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοινώνει ότι περισσότερες χώρες θα συμμετάσχουν στον οπλισμό της Ουκρανίας με βαρέα όπλα και εξοπλισμό σε μια σύγκρουση με τη Ρωσία που θα μπορούσε να διαρκέσει «χρόνια»…

-Πρωτοδημοσιεύθηκε στις 6 Απριλ. 2022

Η Τσεχική Δημοκρατία έγινε η πρώτη χώρα του ΝΑΤΟ που παραδίδει άρματα μάχης και βαρύ εξοπλισμό πεζικού στην Ουκρανία μετά τις εκκλήσεις του προέδρου Volodymyr Zelensky για βοήθεια από τη Δύση.

Πάνω από δώδεκα άρματα μάχης T-72, μαχητικά οχήματα πεζικού BVP-1 και πυροβόλα οβιδοβόλα στάλθηκαν στη Σλοβακία καθ’ οδόν προς την Ουκρανία, μετέδωσε η Τσεχική τηλεόραση.

Η παράδοση σηματοδοτεί μια αξιοσημείωτη κλιμάκωση εναντίον της Ρωσίας από έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ, αυξάνοντας την πιθανότητα ότι το ΝΑΤΟ θα μπορούσε σύντομα να βυθιστεί σε μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία, παρά το ότι διεξήγαγε προσεκτικά μια εκστρατεία με αντιπροσώπους από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

«Πολλά περισσότερα, πολλές φορές περισσότερα, μπορούν να γίνουν αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας με άλλους συμμάχους», δήλωσε ο Τσέχος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Tomáš Kopečný.

Περιέργως, η αποστολή δεν χρηματοδοτείται μόνο από την Πράγα, αλλά από ιδιώτες χορηγούς μέσω μιας εκστρατείας crowdfunding που διοργανώνει η κυβέρνηση.

Μέχρι σήμερα, οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ είχαν αρνηθεί να στείλουν βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό, αντ’ αυτού επέλεξαν να στείλουν αντιαρματικά και αντιαεροπορικά βλήματα, φορητά όπλα και προστατευτικό εξοπλισμό, πυρομαχικά και ιατρικό εξοπλισμό για να εμφανιστούν ως λιγότερο εμπλεκόμενοι στη σύγκρουση Ουκρανίας-Ρωσίας.

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ απέρριψε ακόμη και την πρόταση της Πολωνίας να στείλει 28 αεροσκάφη MiG στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα ήταν «αβάσιμη».

Όμως όλα αυτά άλλαξαν μετά τις αμφισβητούμενες κατηγορίες της Ουκρανίας για σφαγή που διέπραξε η Ρωσία στη Bucha.

Ο αρχηγός του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προειδοποίησε την Τετάρτη πριν από τη συνάντηση του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες ότι το υπερατλαντικό μπλοκ θα αρχίσει να συζητά άλλες συμμαχικές χώρες που στέλνουν βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι η σύγκρουση «μπορεί να διαρκέσει μήνες, ακόμη και χρόνια».

«Από την έναρξη της εισβολής, οι σύμμαχοι ενίσχυσαν την υποστήριξή τους. Περιμένω επίσης ότι οι υπουργοί όταν συναντηθούν σήμερα και αύριο θα συζητήσουν πώς μπορούν να στηρίξουν περαιτέρω την Ουκρανία», είπε χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

«Μπορώ να πω ότι το σύνολο των όσων κάνουν οι σύμμαχοι είναι σημαντικό και αυτό περιλαμβάνει επίσης μερικά βαρύτερα συστήματα σε συνδυασμό με ελαφρύτερα συστήματα».

«Πρέπει επίσης να είμαστε προετοιμασμένοι για μακροπρόθεσμα, τόσο όσον αφορά την υποστήριξη της Ουκρανίας, τη διατήρηση των κυρώσεων και την ενίσχυση της άμυνάς μας», πρόσθεσε.

Η Ρωσία έχει αποσύρει τις δυνάμεις της από το Κίεβο και άλλες περιοχές της Ουκρανίας για να τις ενοποιήσει και να τις ανασυγκροτήσει στην ανατολική περιοχή Ντονμπάς της χώρας ως μέρος της «επόμενης φάσης» της στρατιωτικής της επιχείρησης.

Τώρα φαίνεται ότι το ΝΑΤΟ προετοιμάζει τη δική του φάση για να τερματίσει την εκστρατεία αντιπροσώπων του υπέρ της άμεσης στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία κατά μιας πυρηνικής δύναμης.

ΠΗΓΗ >> https://www.infowars.com/posts/wwiii-czech-republic-becomes-first-nato-country-to-deliver-tanks-to-ukraine-nato-chief-warns-more-nations-to-follow/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr