Home ΔΙΕΘΝΗ Κλείνει η «λαβίδα»: Μεγάλη ρωσική φάλαγγα κατευθύνεται στο Ντονμπάς – Ουκρανία: «Η μεγάλη μάχη έχει αρχίσει» – Ρ.Καντίροφ: «Ακολουθεί το Κίεβο»

Κλείνει η «λαβίδα»: Μεγάλη ρωσική φάλαγγα κατευθύνεται στο Ντονμπάς – Ουκρανία: «Η μεγάλη μάχη έχει αρχίσει» – Ρ.Καντίροφ: «Ακολουθεί το Κίεβο»

by _
0 comment 113 views
Κλείνει η «λαβίδα»: Μεγάλη ρωσική φάλαγγα κατευθύνεται στο Ντονμπάς – Ουκρανία: «Η μεγάλη μάχη έχει αρχίσει» –
Κλείνει η «λαβίδα»: Μεγάλη ρωσική φάλαγγα κατευθύνεται στο Ντονμπάς – Ουκρανία: «Η μεγάλη μάχη έχει αρχίσει» –

Κλείνει η «λαβίδα»: Μεγάλη ρωσική φάλαγγα κατευθύνεται στο Ντονμπάς – Ουκρανία: «Η μεγάλη μάχη έχει αρχίσει»


Έρχεται η μεγάλη μάχη στο Ντονμπάς…

Κλείνει η ρωσική «τανάλια» στο Ντονμπάς, καθώς όπως επιβεβαιώνει και το CNN μια μεγάλη ρωσική φάλαγγα κατευθύνεται στην περιοχή για να απελευθερώσει τον ρωσόφωνο πληθυσμό. 

Πρόκειται για μια εξέλιξη την οποία ήδη είχαμε αναφέρει στο pronews.gr, με τους Ρώσους να ετοιμάζονται να περικυκλώσουν τις δυνάμεις της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το αμερικανικό κανάλι, μια μεγάλη φάλαγγα ρωσικών στρατιωτικών οχημάτων είναι εν κινήσει κοντά στο Ματφέεφ Κουργκάν, έναν οικισμό στην περιοχή του Ροστόφ της Ρωσίας.

Η φάλαγγα έχει κατεύθυνση προς τα βορειοδυτικά, προς την περιοχή του Ντονμπάς.

Ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος δήλωσε τη Δευτέρα ότι μια ρωσική επίθεση στην περιοχή Ντονμπάς της Ουκρανίας «έχει ήδη ξεκινήσει», προειδοποιώντας ότι η Ρωσία συνεχίζει να συγκεντρώνει δυνάμεις στην περιοχή.



Σε δηλώσεις του στην εθνική τηλεόραση, ο Βαντίμ Ντενισένκο, σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών, δήλωσε: «Κατά την άποψή μου, αυτή η μεγάλη επίθεση (σ.σ. στα ανατολικά) έχει ήδη ξεκινήσει. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί η 24η Φεβρουαρίου, όταν άρχισαν οι πρώτες αεροπορικές επιδρομές και εκρήξεις και είπαμε: «Ο πόλεμος άρχισε». Η μεγάλη επίθεση de facto έχει ήδη ξεκινήσει».

Ουκρανοί και Δυτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τις τελευταίες ημέρες παρατήρησαν μια αναδιάταξη των ρωσικών στρατευμάτων στο Ντονμπάς. Ουσιαστικά πρόκειται για τις δυνάμεις που ήταν μέχρι προσφάτως στο Κίεβο.

«Ναι, δεν υπάρχουν ακόμη μεγάλες μάχες που συζητούνται τόσο πολύ τις τελευταίες ημέρες. Αλλά σε γενικές γραμμές θα μπορούσαμε να πούμε ότι η επίθεση έχει ήδη ξεκινήσει», δήλωσε ο Ντενισένκο.

Ρ.Καντίροφ: «Ακολουθεί το Κίεβο»

Μπορεί οι ρωσικές δυνάμεις να έχουν αποσυρθεί από το Κίεβο, αλλά ο Ραμζάν Καντίροφ, ηγέτης των Τσετσένων μαχητών, υπογράμμισε χθες ότι αυτό είναι κάτι πρόσκαιρο.

Νωρίς τη Δευτέρα ο Καντίροφ είπε ότι θα υπάρξει επίθεση των ρωσικών δυνάμεων όχι μόνο στο πολιορκημένο λιμάνι της Μαριούπολης (εν συνεχεία καταλήφθηκε από τους Ρώσους), αλλά και στο Κίεβο και σε άλλες ουκρανικές πόλεις.



«Θα απελευθερώσουμε σε πρώτη φάση το Λουγκάνσκ και το Ντονέτσκ και στη συνέχεια θα καταλάβουμε το Κίεβο και όλες τις άλλες πόλεις», τόνισε ο Τσετσένος ηγέτης.

«Σας διαβεβαιώνω: δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω», δήλωσε ο Καντίροφ.

Η Ρωσία έχει σχεδόν ολοκληρώσει την ανάπτυξη των δυνάμεων της για μια νέα επίθεση στις περιοχές Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

«Προβλέπουμε ότι οι μάχες θα αρχίσουν στις περιοχές αυτές σε σύντομο χρονικό διάστημα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Ολεξάντρ Μοτουζιάνικ, προσθέτοντας ότι ο ουκρανικός στρατός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει αυτήν τη νέα επίθεση.

Νέα δήλωση Πούτιν

«Οι στρατιωτικές μας επιχειρήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να είναι επιτυχείς. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας στην επιχείρηση», δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ξεκαθαρίζοντας ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί.

Πώς εξελίσσονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις σύμφωνα με το ISW

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 

ΠΗΓΗ >>

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr