Home ΔΙΕΘΝΗ Το Πεντάγωνο θέλει μόνιμες στρατιωτικές βάσεις στην Ανατολική Ευρώπη για να αποτρέψει τη Ρωσία

Το Πεντάγωνο θέλει μόνιμες στρατιωτικές βάσεις στην Ανατολική Ευρώπη για να αποτρέψει τη Ρωσία

by _
0 comment 135 views
Το Πεντάγωνο θέλει μόνιμες στρατιωτικές βάσεις στην Ανατολική Ευρώπη για να αποτρέψει τη Ρωσία
Το Πεντάγωνο θέλει μόνιμες στρατιωτικές βάσεις στην Ανατολική Ευρώπη για να αποτρέψει τη Ρωσία

Chairman of the Joint Chiefs of Staff Gen. Mark Milley, via AP

Το Πεντάγωνο θέλει μόνιμες στρατιωτικές βάσεις στην Ανατολική Ευρώπη για να αποτρέψει τη Ρωσία

ΤΟΥ ΤΥΛΕΡ ΝΤΟΥΡΝΤΕΝ
ΤΡΙΤΗ, 05 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022 – 15:40

Ο Πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου Στρατηγός Μαρκ Μίλι σε κατάθεση της Τρίτης ενώπιον της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής είπε στους ηγέτες του Κογκρέσου ότι οι ΗΠΑ πρέπει να δημιουργήσουν μόνιμες στρατιωτικές βάσεις στην Ανατολική Ευρώπη μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ανέφερε ότι οι σύμμαχοι Ρουμανία, Πολωνία και χώρες της Βαλτικής παραμένουν «πολύ πρόθυμες» να φιλοξενήσουν βάσεις των ΗΠΑ και ότι «θα τις χτίσουν, θα πληρώσουν γι’ αυτές». Κατέθεσε μαζί με τον Υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν. «Η συμβουλή μου θα ήταν να δημιουργήσετε μόνιμες βάσεις, αλλά μην σταθμεύσετε μόνιμα», είπε ο Milley.

Εξήγησε ότι αυτό δεν θα απαιτούσε μόνιμα αναπτυγμένες δυνάμεις, αλλά με τα ίδια οφέλη: “Έχετε το αποτέλεσμα της μονιμότητας από περιστροφικές δυνάμεις”, είπε ο ανώτατος στρατηγός.

Μεταξύ άλλων αξιοσημείωτων στη μαρτυρία της Βουλής ήταν η ανάκρισή του για το εάν ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσε να είχε αποτραπεί πριν από την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, εκτός από την άμεση σύγκρουση ΗΠΑ-Ρωσίας. Αυτός είπε:

«Ειλικρινά, εκτός από τη δέσμευση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία, δεν είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσε να είχε αποτραπεί».

Ωστόσο, αυτός και ο υπουργός Ώστιν “διαφήμισαν” τη σθεναρή απάντηση του Πενταγώνου στη βοήθεια των ουκρανικών δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένης της παροχής όπλων καθώς και της ανταλλαγής πληροφοριών:



«Είχαμε εξαιρετικές πληροφορίες παντού και η ανταλλαγή πληροφοριών που δώσαμε στην Ουκρανία να δει… την ικανότητά μας να μεταδίδουμε πληροφορίες που είναι χρήσιμες για την Ουκρανία ήταν εξαιρετικά χρήσιμη», είπε ο Αμερικανός διοικητής.

Σχετικά με το ότι τα αμερικανικά όπλα στον πόλεμο της Ουκρανίας αλλάζουν το παιχνίδι, ο Milley περιέγραψε: «Τους είδαμε ξανά να αμβλύνουν τις προελάσεις μιας πολύ ανώτερης δύναμης σε σχέση με τους Ρώσους όσον αφορά τον αριθμό και την ικανότητα, χρησιμοποιώντας τους κατάλληλους τύπους τεχνικών και τα σωστά οπλικά συστήματα· το Javelin, τα Stingers είναι αποδεδειγμένα πολύ αποτελεσματικά στον αγώνα».

Ο στρατηγός Milley χαρακτήρισε περαιτέρω τη δράση της Ρωσίας τη «μεγαλύτερη απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια της Ευρώπης, ίσως και του κόσμου στα 40 χρόνια της υπηρεσίας μου και με τη στολή».

Περιέγραψε ότι κλονίζει τα θεμέλια της τρέχουσας παγκόσμιας τάξης, αναφέροντας συγκεκριμένα την Κίνα: «Τώρα αντιμετωπίζουμε δύο παγκόσμιες δυνάμεις, την Κίνα και τη Ρωσία, η καθεμία με σημαντικές στρατιωτικές δυνατότητες», είπε.



Ο υπουργός Ώστιν υποστήριξε την αξιολόγηση του Milley για την Ουκρανία, επιβεβαιώνοντας ότι οι ΗΠΑ παρείχαν στην Ουκρανία βοήθεια ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων πριν από τη ρωσική εισβολή…

Και σε νέα υπερσύγχρονα drones, επιβεβαίωσε ότι το Πεντάγωνο θα στείλει drones διεισδύοντα την πανοπλίαν Switchblade στους Ουκρανούς, όπως αναφέρει το Reuters:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν μια παραλλαγή του μη επανδρωμένου αεροσκάφους Switchblade που έχει αντιθωρακισμένη κεφαλή στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατόν, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν. «Τα Switchblade 600 και 300 θα κινηθούν όσο πιο γρήγορα μπορούν», είπε ο Όστιν κατά τη διάρκεια ακρόασης της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής. Η παραλλαγή 600 έχει την κεφαλή κατά της θωράκισης και μπορεί να περιπλανηθεί πάνω από έναν στόχο για περισσότερα από 40 λεπτά, σύμφωνα με την AeroVironment, η οποία κατασκευάζει τα drones.

Ο αρχηγός του Πενταγώνου είπε περαιτέρω ότι ένα επιπλέον δισεκατομμύριο δολάρια σε “βοήθεια ασφαλείας” έχει εγκριθεί και επισπευδεται τώρα.

ΠΗΓΗ >> https://www.zerohedge.com/geopolitical/pentagon-wants-permanent-military-bases-eastern-europe-deter-russia

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr