Home ΔΙΕΘΝΗ Πόλεμος στην Ουκρανία: Kυρώσεις από τις ΗΠΑ στις κόρες του Πούτιν και τη θετή θυγατέρα του Λαβρόφ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Kυρώσεις από τις ΗΠΑ στις κόρες του Πούτιν και τη θετή θυγατέρα του Λαβρόφ

by _
0 comment 120 views
https://i1.prth.gr/images/963×541/_webp/files/2022-04-06/kores-putin-lavrov.jpg
https://i1.prth.gr/images/963×541/_webp/files/2022-04-06/kores-putin-lavrov.jpg

Πόλεμος στην Ουκρανία: Kυρώσεις από τις ΗΠΑ στις κόρες του Πούτιν και τη θετή θυγατέρα του Λαβρόφ

06/04/2022, 17:57


«Παγώνουν» οι νέες δυτικές επενδύσεις στη Ρωσία – Κυρώσεις σε μεγάλες κρατικές επιχειρήσεις – Κυρώσεις και σε αξιωματούχους της ρωσικής κυβέρνησης – Ποιες τράπεζες επηρεάζονται – Ποιες είναι οι ενήλικες κόρες του Πούτιν και ποια η θετή κόρη του Λαβρόφ

Μετά τις εικόνες βαρβαρότητας στη μαρτυρική πόλη Μπούτσα, η Δύση αποφάσισε να εντείνει τις κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας, με τον Λευκό Οίκο να ανακοινώνει, όπως είχε προαναγγελθεί, νέα τιμωρητικά μέτρα στα οποία συμπεριλαμβανόνται οι κόρες του Ρώσου προέδρου.

Στη λίστα των κυρώσεων περιλαμβάνονται και συγγενείς του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Ποιοι επηρεάζονται από τις κυρώσεις:

– Επιβάλλονται μέτρα που μπλοκάρουν τις νέες επενδύσεις στη Ρωσία
– Αυστηρές οικονομικές κυρώσεις στη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Ρωσίας, την Alfa Bank, και το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό της ίδρυμα, τη Sberbank

– Κυρώσεις σε μεγάλες κρατικές επιχειρήσεις
– Κυρώσεις σε αξιωματούχους της ρωσικής κυβέρνησης και στα μέλη των οικογενειών τους



Με τα νέα μέτρα θα επιβληθούν κυρώσεις πλήρους αποκλεισμού στη ρωσική Sberbank – η οποία κατέχει το ένα τρίτο του συνόλου των τραπεζικών περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας – και στην Alfabank, δήλωσε σε δημοσιογράφους ένας ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος. Οι συναλλαγές σε θέματα ενέργειας μπλοκάρονται από αυτές τις κυρώσεις, είπε ο αξιωματούχος.

Οι ΗΠΑ επιβάλλουν επίσης κυρώσεις στις ενήλικες κόρες του Ρώσου προέδρου, στη σύζυγο και την κόρη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και σε μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, δήλωσε ο αξιωματούχος. Παράλληλα απαγορεύεται σε Αμερικανούς να επενδύουν στη Ρωσία, μεταξύ άλλων μέσω επιχειρηματικών κεφαλαίων ή συγχωνεύσεων, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Οι ΗΠΑ «κλιμακώνουν δραματικά» το οικονομικό σοκ κατά της Ρωσίας αποκόπτοντας τις μεγαλύτερες τράπεζες αυτής της χώρας, συμπλήρωσε. Οι Ρώσοι μπορεί να αναγκαστούν να επιστρέψουν στο σοβιετικό βιοτικό επίπεδο της δεκαετίας του 1980, είπε ο αξιωματούχος.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε επίσης νέα μέτρα επιβολής μέτρων για την παρεμπόδιση και δίωξη της εγκληματικής ρωσικής δραστηριότητας.

Οι σκληρές εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από την ουκρανική πόλη Μπούτσα, με έναν ομαδικό τάφο και πτώματα ανθρώπων που πυροβολήθηκαν από κοντινή απόσταση, πυροδότησαν εκκλήσεις για σκληρότερη δράση κατά της Μόσχας και διεθνή έρευνα.



Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είπε ότι οι δολοφονίες ήταν μέρος μιας σκόπιμης ρωσικής εκστρατείας για τη διάπραξη θηριωδιών.

Η Ρωσία, η οποία λέει ότι ξεκίνησε μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, αρνείται ότι εξαπολύει επιθέσεις κατά αμάχων και υποστηρίζει ότι οι εικόνες των πτωμάτων ήταν μια «τερατώδης πλαστογραφία» που οργανώθηκε από τη Δύση.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε λόγο νωρίτερα σήμερα για μια «χονδροειδή και κυνική προβοκάτσια» από τις ουκρανικές αρχές αναφερόμενος στην ανακάλυψη πτωμάτων αμάχων στην Μπούτσα μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την πόλη. Παράλληλα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα είπε ότι οι εικόνες των πτωμάτων στην πόλη Μπούτσα, για τις οποίες η Μόσχα υποστηρίζει ότι ήταν σκηνοθετημένες, σχεδιάστηκαν για να δικαιολογήσουν την επιβολή περισσότερων κυρώσεων αλλά και για να εκτροχιάσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει παράσχει αποδεικτικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς.

Ανώτερος Γάλλος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πιθανότατα θα επιβάλει νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας αργότερα σήμερα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, με τη σειρά του, επέβαλε κυρώσεις στη μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας, τη Sberbank.

Δεσμεύεται επίσης να τερματίσει όλες τις εισαγωγές ρωσικού άνθρακα και πετρελαίου έως το τέλος του 2022.

Οι κόρες του Πούτιν 

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ >>  https://www.protothema.gr/world/article/1230128/polemos-stin-oukrania-kuroseis-apo-tis-ipa-stis-kores-tou-poutin-kai-ti-theti-thugatera-tou-lavrof/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr