Home Greek News Sputnik: Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνάντησε διαδηλώσεις υπέρ της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη

Sputnik: Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνάντησε διαδηλώσεις υπέρ της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη

by _
0 comment 123 views
Sputnik: Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνάντησε διαδηλώσεις υπέρ της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη
Sputnik: Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνάντησε διαδηλώσεις υπέρ της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη

© AP Photo / Petros Giannakouris

Sputnik: Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνάντησε διαδηλώσεις υπέρ της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη

Χθες (Ενημερώθηκε: Χθες)


ΑΘΗΝΑ (Sputnik) – Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υπέρμαχος της επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία, συνάντησε μια φιλορωσική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη κατά την άφιξή του σε φόρουμ του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας του οποίου προεδρεύει, ανέφεραν τα ελληνικά ΜΜΕ την Κυριακή.

Διαδηλωτές με ελληνικές και ρωσικές σημαίες βγήκαν στους δρόμους της δεύτερης μεγαλύτερης ελληνικής πόλης το βράδυ του Σαββάτου, φωνάζοντας «Ελλάδα, Ρωσία, Ορθοδοξία» καταδικάζοντας την προσέγγιση της κυβέρνησης στη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, σύμφωνα με το News Break.

Η διαδήλωση συνοδεύτηκε από ένα μηχανοκίνητο ράλι με περίπου 50 αυτοκίνητα που ζητούσαν «ειρήνη με τη Ρωσία», ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης. Το συλλαλητήριο οργανώθηκε από τον Ελληνορθόδοξο σύλλογο Ιερός Λόχος 2012, ο οποίος κάλεσε τους κατοίκους της πόλης να συμμετάσχουν σε «μια πατριωτική ειρηνική συγκέντρωση ενάντια στη ρωσοφοβία».

«Μια άνευ προηγουμένου καταστροφή του καθετί ρωσικού και οι προκλητικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας βλάπτουν μόνο τον ελληνικό τουρισμό, τις ελληνικές εξαγωγές και την ελληνική οικονομία. Οι τιμές των καυσίμων, του φυσικού αερίου και των ειδών πρώτης ανάγκης αυξάνονται καθημερινά ως αποτέλεσμα των κυρώσεων του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας. Εν τω μεταξύ, διαλύουν τους δεσμούς φιλίας με τους Ορθόδοξους Ρώσους αδελφούς μας τη πίστει», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ιερός Λόχος 2012.

Ο Μητσοτάκης έχει υποστηρίξει ένα ολοκληρωμένο πακέτο κυρώσεων που επιβλήθηκε στη Ρωσία για την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι αυτά τα μέτρα θα επιφέρουν σοβαρό πλήγμα στη Μόσχα, θέτοντας σε κίνδυνο την οικονομική και γεωπολιτική της στάση μεσοπρόθεσμα και πιθανώς μακροπρόθεσμα.

___________

ΠΗΓΗ >> https://sputniknews.com/20220403/greek-prime-minister-met-with-pro-russia-protests-in-thessaloniki-reports-say-1094444024.html

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr