Home ΔΙΕΘΝΗ Αμερικανοί αξιωματούχοι: Ο Πούτιν επιδιώκει να κηρύξει «νίκη» επί της ανατολικής Ουκρανίας έως τις 9 Μαΐου

Αμερικανοί αξιωματούχοι: Ο Πούτιν επιδιώκει να κηρύξει «νίκη» επί της ανατολικής Ουκρανίας έως τις 9 Μαΐου

by _
0 comment 137 views

Photo Illustration by The Daily Beast/Getty

Αμερικανοί αξιωματούχοι: Ο Πούτιν επιδιώκει να κηρύξει «νίκη» επί της ανατολικής Ουκρανίας έως τις 9 Μαΐου

ΤΟΥ TYLER DURDEN
ΚΥΡΙΑΚΗ 03 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022 – 11:45 π.μ


Σχολιάζει το GreekNewsOnDemand.com: Εμείς από τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ είχαμε πρωτο-καλύψει προ εβδομάδος αυτό το θέμα στο άρθρο μας με τίτλο Κήρυξε το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία ο Πούτιν;! Την ίδια ημερομηνία που η Ρωσία νίκησε τους Ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο;! και τώρα έρχονται  Αμερικανοί αξιωματούχοι να το επιβεβαιώσουν!…


Σε τηλεοπτική συνέντευξη της Κυριακής, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι μια απευθείας συνάντηση μεταξύ των προέδρων Πούτιν και Ζελένσκι «δεν αποκλείστηκε ποτέ» και ότι είναι πιθανή. Ωστόσο, είπε ότι οι αντιπροσωπείες που εξακολουθούν να διαπραγματεύονται πρέπει να συμφωνήσουν σε ένα σταθερό έγγραφο κατάπαυσης του πυρός, το οποίο δεν επιτευχθηκε ακόμη.

“Όχι, ο Πούτιν δεν απέρριψε ποτέ (πιθανή συνάντηση με τον Ζελένσκι). Ο Πούτιν δεν απέκλεισε ποτέ μια τέτοια συνάντηση και αυτή η συνάντηση, ναι, υποθετικά είναι δυνατή”, δήλωσε ο αξιωματούχος του Κρεμλίνου στο τηλεοπτικό κανάλι Russia-1. “Όμως για να γίνει (η συνάντηση), είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα συγκεκριμένο έγγραφο από τις δύο αντιπροσωπείες. Όχι ένα σύνολο ιδεών αλλά ένα συγκεκριμένο γραπτό έγγραφο. Τότε θα έρθει η ώρα για μια τέτοια συνάντηση.” αυτός πρόσθεσε. Ωστόσο, κατηγόρησε τους Ουκρανούς για μη εκπλήρωση των μέχρι τώρα υποχρεώσεων. Αυτό καθώς έχουν προκύψει νέες δηλώσεις πληροφοριών των ΗΠΑ που λένε ότι η Ρωσία θέλει να κηρύξει τη νίκη στην περιοχή του Ντονμπάς έως τις 9 Μαΐου.

File image: International Crisis Group

 

Εν τω μεταξύ, σε ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι του ρεπορτάζ του Σαββατοκύριακου, το CNN επικαλέστηκε ανώνυμους αξιωματούχους πληροφοριών των ΗΠΑ και της Ευρώπης για να πει ότι ο Πούτιν στοχεύει να κερδίσει στην Ουκρανία έως τις 9 Μαΐου ή λίγο περισσότερο από ένα μήνα μακριά. Αλλά η «νίκη» – όπως είδαμε – φαίνεται να περιορίζεται πλέον σε εύρος στην Ανατολή και στο Νότο.

Η έκθεση αναφέρει ότι ο Πούτιν δέχεται αυξημένη πίεση για να επιδείξει τη νίκη στο πεδίο της μάχης μετά από πολλές εβδομάδες στάσιμης ορμής:

“Περισσότερο από ένα μήνα μετά τον πόλεμο, οι ρωσικές χερσαίες δυνάμεις δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν τον έλεγχο των περιοχών όπου πολεμούσαν. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δέχεται πιέσεις να δείξει ότι μπορεί να επιδείξει νίκη και η ανατολική Ουκρανία είναι το μέρος όπου βρίσκεται πιθανότατα να μπορέσει να το κάνει γρήγορα, λένε οι αξιωματούχοι».

Οι υποκλοπές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών δείχνουν ότι ο Πούτιν είναι επικεντρωμένος στις 9 Μαΐου, την «Ημέρα της Νίκης» της Ρωσίας, σύμφωνα με έναν από τους αξιωματούχους.

Η 9η Μαΐου είναι μια εξέχουσα γιορτή στο ρωσικό ημερολόγιο, ημέρα που η χώρα σηματοδοτεί την παράδοση των Ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με μια τεράστια παρέλαση στρατευμάτων και όπλων στην Κόκκινη Πλατεία μπροστά από το Κρεμλίνο. Οι αξιωματούχοι λένε ότι ο Πούτιν θέλει να μπορέσει να γιορτάσει μια νίκη — κάποιου είδους — στον πόλεμό του εκείνη την ημέρα.

Αλλά άλλοι αξιωματούχοι σημειώνουν ακόμη και αν υπάρχει ρωσική γιορτή, μια πραγματική νίκη μπορεί να είναι πιο μακριά.

Το ρεπορτάζ του CNN αναφέρει:

Ένας ανώνυμος Ευρωπαίος αξιωματούχος άμυνας αναφέρθηκε περαιτέρω ότι “ο Πούτιν θα έχει μια παρέλαση νίκης στις 9 Μαΐου, ανεξάρτητα από το καθεστώς του πολέμου ή των ειρηνευτικών συνομιλιών”. Η πηγή χαρακτηρίστηκε, “Από την άλλη πλευρά: μια παρέλαση νίκης με τι στρατεύματα και οχήματα;”

Το τελευταίο διάστημα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έχει εκδώσει δηλώσεις που περιορίζουν σημαντικά το εύρος των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην περιοχή του Ντονμπάς. Αυτό επίσης καθώς έχει καταστεί σαφές ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει πρόθεση επίθεσης στο Κίεβο, παρά τις πρόσφατες σφοδρές μάχες σε μια χούφτα προάστια. Σε αυτό το σημείο, οι κάτοικοι της περιοχής θεωρούν ότι το Κίεβο είναι σχετικά «ασφαλές».

ΠΗΓΗ >> https://www.zerohedge.com/geopolitical/putin-seeking-declare-victory-over-eastern-ukraine-may-9th-us-officials

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr