Home ΔΙΕΘΝΗ Ρωσία: H «σφαγή» της Μπούτσα είναι στημένη καθώς τα ΜΜΕ των ΗΠΑ ζητούν «άμεση στρατιωτική εμπλοκή» στη σύγκρουση

Ρωσία: H «σφαγή» της Μπούτσα είναι στημένη καθώς τα ΜΜΕ των ΗΠΑ ζητούν «άμεση στρατιωτική εμπλοκή» στη σύγκρουση

by _
0 comment 183 views

Ρωσία: H «σφαγή» της Μπούτσα (ή Bucha, Μπούκα, Μπούχα) είναι στημένη καθώς τα ΜΜΕ των ΗΠΑ ζητούν «άμεση στρατιωτική εμπλοκή» στη σύγκρουση

από τον Steve Watson
4 Απριλίου 2022, 7:11 π.μ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε την κατάσταση ως «ακόμη μια ψεύτικη επίθεση»…


Η Ρωσία απάντησε στους ισχυρισμούς ότι οι δυνάμεις της διέπραξαν εγκλήματα πολέμου δολοφονώντας βάναυσα αμάχους σε μια πόλη κοντά στο Κίεβο, αποκαλώντας το περιστατικό «ψεύτικο» και χαρακτηρίζοντας την ενορχήστρωσή της ως «σκηνοθετημένη» ψεύτικη «πρόκληση».

Οι μέχρι στιγμής μη επαληθευμένοι ισχυρισμοί του Ουκρανού δημάρχου της πόλης Μπούτσα (ή Bucha, Μπούκα, Μπούχα) ότι οι ρωσικές δυνάμεις βασάνισαν και σφαγιάζουν αμάχους ενισχύθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης.

Ο δήμαρχος Ανατόλι Φεντορούκ μοιράστηκε πλάνα και φωτογραφίες με πτώματα σκορπισμένα στους δρόμους της Μπούχα, που βρίσκεται 23 μίλια βορειοδυτικά του Κιέβου.

«Οποιοσδήποτε πόλεμος έχει κάποιους κανόνες εμπλοκής για τους αμάχους. Οι Ρώσοι απέδειξαν ότι σκότωναν συνειδητά αμάχους», είπε ο Fedoruk στο Reuters, υποστηρίζοντας ότι περίπου 300-400 άμαχοι σφαγιάστηκαν.

Σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας απάντησε, υποστηρίζοντας ότι «Κατά τη διάρκεια που οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είχαν τον έλεγχο αυτού του οικισμού, ούτε ένας ντόπιος κάτοικος δεν υπέστη βίαιες ενέργειες».

Το υπουργείο ισχυρίζεται ότι τα ρωσικά στρατεύματα αποχώρησαν από την περιοχή στις 30 Μαρτίου αφού άφησαν 452 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας σε πολίτες.

«Για όλο το διάστημα που η πόλη βρισκόταν υπό τον έλεγχο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και, στη συνέχεια, μέχρι σήμερα, στην Μπούχα, οι κάτοικοι της περιοχής κυκλοφορούσαν ελεύθερα στην πόλη και χρησιμοποιούσαν επικοινωνίες κινητής τηλεφωνίας», ανέφερε επίσης η δήλωση.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ περιέγραψε την κατάσταση ως «ακόμη μια ψεύτικη επίθεση».

«Ζητήσαμε μια επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για αυτό το συγκεκριμένο θέμα, επειδή βλέπουμε τέτοιες προκλήσεις ως άμεση απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια», δήλωσε περαιτέρω ο Λαβρόφ.

«Ρώσοι στρατιώτες έφυγαν από αυτή την πόλη στις 30 Μαρτίου, στις 31 Μαρτίου ο δήμαρχος της πόλης είπε επίσημα ότι όλα ήταν εντάξει, και δύο μέρες αργότερα είδαμε πώς οργανώθηκε αυτή η παράσταση στους δρόμους, την οποία τώρα προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν για αντιρωσικούς σκοπούς», συνέχισε ο Λαβρόφ.

Ο Λαβρόφ είπε ότι οι ουκρανικές αρχές, ενθαρρύνονται από «δυτικούς προστάτες», έχουν διαδώσει τα «ψεύτικα βίντεο» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αναφέροντας τους ισχυρισμούς της Ουκρανίας, ο παρουσιαστής του MSNBC, Ale Velshi, ζήτησε «άμεση στρατιωτική εμπλοκή» του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και «μπότες στο έδαφος» στρατιωτών των ΗΠΑ:

ΠΗΓΗ >> https://www.infowars.com/posts/russia-claims-bucha-massacre-is-a-false-flag-as-u-s-media-calls-for-direct-military-involvement-in-conflict/

 

 

 

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr