Home ΔΙΕΘΝΗ Οι χώρες BRICS θα βρίσκονται στο επίκεντρο της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, λέει ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών

Οι χώρες BRICS θα βρίσκονται στο επίκεντρο της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, λέει ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών

by _
0 comment 139 views
Οι χώρες BRICS θα βρίσκονται στο επίκεντρο της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, λέει ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών
Οι χώρες BRICS θα βρίσκονται στο επίκεντρο της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, λέει ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών

© AP Photo / Pavel Golovkin

Οι χώρες BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) θα βρίσκονται στο επίκεντρο της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, λέει ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών

13:45 GMT 30.03.2022 (Ενημερώθηκε: 14:47 GMT 30.03.2022)


Δεδομένου ότι η Δύση κήρυξε έναν υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσίας, η Μόσχα πρέπει να αναζητήσει ευκαιρίες σε άλλες περιοχές, είπε ο διπλωμάτης.

Οι χώρες BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) θα βρίσκονται στο επίκεντρο μιας νέας παγκόσμιας τάξης, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ.

«Από όλες τις απόψεις… αυτές οι χώρες θα γίνουν η βάση μιας νέας παγκόσμιας τάξης», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών στο RT όταν ρωτήθηκε εάν οι χώρες BRICS θα έπαιρναν σημαντικότερο ρόλο στον κόσμο.

Η Ρωσία εργάζεται για να δημιουργήσει επαφές με οποιαδήποτε χώρα ενδιαφέρεται για συνεργασία, είπε.

«Δεν υπάρχουν νέα εδώ για τη σταθερή και μακροχρόνια πολιτική μας για τη δημιουργία μιας συνολικής στατικής εταιρικής σχέσης με την Κίνα, αυτό είναι απλώς ένα ακόμη βήμα», είπε, σχολιάζοντας την πρόσφατη συνάντηση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον Κινέζο ομόλογό του, Γουάνγκ Yi.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Προέδρου Πούτιν να στραφεί σε πληρωμές σε ρούβλια για συμβάσεις φυσικού αερίου με «μη φιλικές» χώρες, ο Ryabkov είπε ότι η Ρωσία δεν αλλάζει τους όρους των συμβολαίων αλλά προστατεύει τα συμφέροντά της.



«Δεν τροποποιούμε [τους όρους] των συμβάσεων, προστατεύουμε τα συμφέροντά μας από ένα τσουνάμι, ένα κύμα εντελώς ανεύθυνων κυρώσεων που μόλις έπληξαν τα θεμέλια του διεθνούς εμπορίου και του διεθνούς συστήματος», δήλωσε ο Ryabkov στο RT.

Το γεγονός ότι οι χώρες στη Δύση εγκαταλείπουν τις συμβάσεις με τη Ρωσία σε πολλούς τομείς «μόλις μέσα σε μια νύχτα» είναι ντροπιαστικό, είπε ο Ryabkov.

Η Ρωσία ήταν πάντα ένας αξιόπιστος προμηθευτής και σκοπεύει να συνεχίσει τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Ωστόσο, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και τα συμφέροντα της Μόσχας, πρόσθεσε. Ο διπλωμάτης ελπίζει ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα αναθεωρήσουν την απόφασή τους να μην πληρώσουν το φυσικό αέριο σε ρούβλια και θα βρουν μια δημιουργική προσέγγιση για το θέμα.



Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, η Ρωσία θα βγάλει τα συμπεράσματά της από τη ρατσιστική ρωσοφοβία που εκτυλίσσεται πρόσφατα στη Δύση. Αυτά τα αντιρωσικά αισθήματα δεν σχετίζονται με την κατάσταση στην Ουκρανία, η Δύση απλώς μισεί τη Ρωσία, είπε ο Ryabkov.

«…Δεν πιστεύουν ότι υπάρχει χώρος για την ανεξάρτητη πολιτική της Ρωσίας και την ανεξάρτητη θέση της Ρωσίας στον παγκόσμιο πολιτικό στίβο που θα προστατεύσουμε», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr