Home Greek News Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο κατακρίνει την κατάληψη της εκκλησιαστικής περιουσίας από το Ισραήλ, προειδοποιεί ότι θα μπορούσε να προκαλέσει αναταράξεις

Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο κατακρίνει την κατάληψη της εκκλησιαστικής περιουσίας από το Ισραήλ, προειδοποιεί ότι θα μπορούσε να προκαλέσει αναταράξεις

by _
0 comment 156 views

Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο κατακρίνει την κατάληψη της εκκλησιαστικής περιουσίας από το Ισραήλ, προειδοποιεί ότι θα μπορούσε να προκαλέσει αναταράξεις

Από το Γραφείο Αθηνών


Διαβάστε επίσης το αποκλεσιτκό άρθρο του GreekNewsOnDemand.com πάνω στο ίδιο θέμα με τίτλο Ο Αρχιεπίσκοπος Θεοδόσιος αποκαλύπτει πως οι Χριστιανοί και οι περιουσίες τους στους Αγίους Τόπους απειλούνται από Εβραίους εξτρεμιστές!!!


Ισραηλινοί έποικοι που εισέβαλαν σε εκκλησιαστική ιδιοκτησία στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν ένα ταραχώδες σενάριο, προειδοποίησε την Κυριακή το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι η εισβολή της ισραηλινής οργάνωσης Ateret Cohanim στο ξενοδοχείο Little Petra, το οποίο η εκκλησία λέει ότι εξακολουθεί να της ανήκει, είναι παράνομη και δεν πρέπει να επιτρέπεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πατριαρχείου, το βράδυ του Σαββάτου άτομα του Ateret Cohanim εισέβαλαν στο ξενοδοχείο Little Petra, το οποίο έχει θέα στην πλατεία του Omar Bin al-Khattab κοντά στην Πύλη Jaffa, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Το ξενοδοχείο είναι παραδοσιακά τόπος ανάπαυσης των χριστιανών προσκυνητών και ένα τοπικό κατάστημα ανταλλαγής χρημάτων που ανήκει στο Πατριαρχείο και νοικιάζεται από έναν Παλαιστίνιο Ιεροσολυμίτη στην είσοδο του ξενοδοχείου.

«Αυτή η πράξη καταπάτησης έγινε παράνομα και αποτελεί επίθεση σε τοπικές επιχειρήσεις και περιουσίες στη χριστιανική συνοικία της Ιερουσαλήμ. Οι παράγοντες δεν είχαν ειδοποίηση έξωσης και ως εκ τούτου πήραν το νόμο στα χέρια τους και στη συνέχεια διέπραξαν ποινικό αδίκημα», ανέφερε το Πατριαρχείο στην ανακοίνωσή του για την εισβολή.

Σημείωσε ότι υπήρξαν ορισμένες αναφορές ότι οι ισραηλινοί αστυνομικοί αγνόησαν σκόπιμα τις παράνομες δραστηριότητες του Ateret Cohanim στο ξενοδοχείο.



Το Πατριαρχείο προειδοποίησε για αυτήν την «εξαιρετικά επικίνδυνη» διάρρηξη και προειδοποίησε για τις επιπτώσεις της στη σταθερότητα.

«Αυτή η πράξη είναι εξαιρετικά επικίνδυνη όσον αφορά τις σχέσεις της κοινότητας επί τόπου. Ενεργώντας με αυτόν τον παράνομα επιθετικό τρόπο εναντίον μιας γνωστής χριστιανικής ιδιοκτησίας και μιας αραβικής επιχείρησης -ιδιαίτερα ενόψει του Πάσχα και του Ραμαζάνι- θα μπορούσε πιθανότατα να πυροδοτήσει τοπικές εχθροπραξίες παρόμοιες με αυτές που παρατηρήθηκαν πέρυσι στο Sheikh Jarrah. Για να μην αναφέρουμε το χρονοδιάγραμμα που επιλέγουν ο Mati Dan και η οργάνωσή του, Ateret Cohanim, την παραμονή της άφιξης του υπουργού Blinken στην περιοχή.”

Ξενοδοχεία Imperial και Petra στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Ενώ το Πατριαρχείο είπε ότι δεν φείδεται προσπαθειών για να σταματήσει τέτοιες εισβολές και καταλήψεις με νόμιμα μέσα, εξέφρασε φόβους ότι τέτοιες εισβολές θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν ένα πολύ ταραχώδες σενάριο.

«Σε απάντηση σε αυτή την παράνομη δραστηριότητα, οι κάτοικοι της περιοχής, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και οι ιερείς απαιτούν οριστική δράση. Ο Πατριάρχης Θεόφιλος Γ’ διαβουλεύεται σε μεγάλο βαθμό με το Συμβούλιο των Πατριαρχών και των Αρχηγών των Εκκλησιών στην Ιερουσαλήμ και λαμβάνει συμβουλές από όλες τις πλευρές. Η Εκκλησία κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει αυτές τις ενέργειες, να προστατεύσει τους ενοίκους και να καταλήξει σε μια νόμιμη και ειρηνική επίλυση. Ωστόσο, υπάρχει τεράστια πίεση για να αντιμετωπιστούν αυτές οι ενέργειες με ισχυρό τρόπο. Η Εκκλησία φοβάται ότι ορισμένες ενέργειες θα μπορούσαν να κλιμακωθούν γρήγορα και να πυροδοτήσουν ένα πολύ ταραχώδες σενάριο στην Παλιά Πόλη».

Το Πατριαρχείο κάλεσε την ισραηλινή αστυνομία να «δράσει δίκαια» και να μην κάνει τα στραβά μάτια σε τέτοιες εγκληματικές δραστηριότητες.



«Δεδομένου ότι επρόκειτο για παράνομη διάρρηξη χωρίς καμία νόμιμη διαδικασία ή δίκαιη διαδικασία, ο Πατριάρχης και οι Αρχηγοί των Εκκλησιών καλούν την αστυνομία της Ιερουσαλήμ να ενεργήσει δίκαια και σύμφωνα με τις δυνάμεις της. Υπήρξαν αναφορές ότι η αστυνομία δεν θέλει να εμπλακεί στο θέμα, αλλά το να στέκεται άπραγος δεν είναι η κατάλληλη απάντηση απέναντι σε εγκληματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα σε αυτή που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Πατριάρχης ζητά από την αστυνομία να ενεργήσει για έξωση του Ateret Cohanim και να επαναφέρει τη θέση σε αυτό που ήταν πριν από τη διάρρηξη έως ότου ολοκληρωθούν οι εν εξελίξει νομικές διαδικασίες».

Μέλη του Ateret Cohanim κατέλαβαν το ξενοδοχείο Petra κοντά στην Πύλη Jaffa στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ το πρωί της Κυριακής μετά από δικαστική διαμάχη 18 ετών μεταξύ του εβραϊκού συνδέσμου και της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ιερουσαλήμ, ανέφερε η Ha’aretz.

Ξενοδοχείο Petra παλιά πόλη Ιερουσαλήμ

Τον Ιούνιο του 2019, το Περιφερειακό Δικαστήριο της Ιερουσαλήμ αποφάσισε ότι το Ateret Cohanim είχε νόμιμα δικαιώματα σε τρεις μεγάλες περιοχές σε στρατηγικές τοποθεσίες στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, που επί του παρόντος κατοικείται από κυρίως Άραβες κατοίκους.

Το 2004, τρεις ξένες κτηματομεσιτικές εταιρείες υπέγραψαν κάτω από ένα πέπλο μεγάλης μυστικότητας τρεις διαφορετικές συμβάσεις με το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο που κατείχε τα περιουσιακά στοιχεία.

Η δημοσίευση της συμφωνίας το 2005 οδήγησε σε κρίση στην Ελληνική Εκκλησία της Ιερουσαλήμ, η οποία κατέληξε σε άνευ προηγουμένου αποπομπή του πατριάρχη Ειρηναίου Σκοπελίτη. Ο διάδοχός του, Θεόφιλος Γ’, προσπάθησε να αρνηθεί τη συμφωνία και να την ακυρώσει, αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο την επικύρωσε.

ΠΗΓΗ >> https://greekcitytimes.com/2022/03/29/greek-orthodox-israeli-church/?amp

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr